• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Kocaoğlu haklı

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2012, 00:00
Aziz Kocaoğlu'nun canı uzun süredir sıkkın. Nasıl olmasın ki; Kendisiyle birlikte neredeyse bütün (eski-yeni) belediye bürokratı yüzlerce yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Hem de "çete" suçundan.
Ben, yargılama devam ettiği sürece, yargı konusuyla ilgili fikir beyanını doğru bulmayanlardanım. Neticede, nihai kararı davaya bakan hakimler, ellerindeki dosyalara ve delillere göre verecek. Benim burada dikkat çekmek istediğim; Başkan'ın durumu...
Eşi Türkegül Hanım ile birlikte çok dikkatli izliyorum Başkanı. İnsani açıdan çok örnek bir sınav veriyorlar. Dostları ve siyaset arkadaşları da bu süreçte örnek bir duruş sergiliyor.
Haklı olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını söylüyor Başkan. Ve; bu süreç onu siyaseten de ilginç bir noktaya getirdi. Dün, Türk basınında sadece Yeni Asır'da okuduğunuz çok özel açıklaması da bunu ispatladı.
Birkaç ay önce; Yüzde 90 aday değilim diyen Aziz Bey, dün gazetemizde okuduğunuz gibi; "Artık yüzde 90 adayım" dedi en yakın çalışma arkadaşlarıyla dertleşirken. Doğrudur, haklıdır, hakkıdır...
Yargı kararı ne olur bilemem. Ama, siyaseten Aziz Bey doğruyu yapmıştır. İçinde bulunduğu durumu gözönüne alırsanız; ciddi bir "Hodri Meydan"dır bu açıklama. Bu meydan okumanın adresi önce kendi partisi içinde daha ne olacağı belli olmadan kendisine rakip olanlar, sonra kamuoyudur...Bu açıklamanın yankılarını okurken önemli oranda destek gördüğünü göreceksiniz bugünkü sayfalarımızda.
Biz de ilgiyle ve yakından takibimizi sürdüreceğiz...

İZVAK Alsancak'ı istiyor

Türkiye'nin en köklü ve spor tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış futbol kulüpleri İzmir'de...
Bugün de 7 takımı ile, Süper Lig özlemini gidermenin yolunu arıyor. Göztepe, Karşıyaka, Buca, Altay ile Altınordu, İzmirspor, Menemen Belediyespor hepsi de iyi takımlar ancak; bir türlü niyeyse "şeytanın bacağı kırılamıyor..."
En önemli sebep elbette; Para ve alt yapı... Ne belediyelerin ne işadamlarının ne federasyonun ne de gönüllülerin katkısı maalesef, diğer takımlarla eşit şartlarda rekabete yetmiyor.

İki Mehmet'e bir çift lafım var

Gerçi, bu arada bir parantez açıp, Bucaspor'un hakkını vermek isterim. Alt yapıda özellikle Mehmet Seyid Özkan'ın öncülüğünde yapılanlar ortada. Tesisleri bizzat gezdiğim için biliyorum; çocuklar orada hem eğitimlerinden geri kalmıyor hem de iyi birer futbolcu olmak üzere disiplinle eğitiliyorlar. Bu arada yine bir parantez açıyorum: İzmir'in 7 yıllık Süper Lig hasretini dindiren büyük başkan Mehmet Bektur hem de kulübe bu kadar emeği geçen Mehmet Seyid Özkan'a bir çift sözüm var. İkisinin de Bucaspor'a olan sevgisini biliyorum. Kendi evlatları gibi seviyor ve emek veriyorlar. "İki Mehmet birlikteyken" kulübün başarısı ortadayken, bugün şu sebepten veya bu sebepten ama biliyorum ki; ara bozmak isteyenler yüzünden birbirlerini üzdüler. Şimdi; İki Mehmet'e düşen ve de yakışan, elele verip Bucaspor için birlikte çalışmaktır...

Tüm kulüpler için
Gelelim; asıl mevzuya. 13 yıl önce kurulan İZVAK'ı ilk günden bu yana dikkatle izliyorum. İzmir kulüplerini, kulüpler üstü durarak desteklemek İZVAK'ın en temel görevi. Yeni Başkan Tuğrul Yemişçi, dün Yeni Asır'a yaptığı ziyarette çok güzel gelişmelerden söz etti. Ekonomik sıkıntı yaşayan kulüplere gelir sağlama yönünde yaptıkları çalışmalara yenilerini eklediklerini öğrendim. Kısa süre önce Avea firmasıyla yaptıkları anlaşmayla telefon hattı satışından kulüplere 60'ar bin dolar yani 110 bin TL katkı sağladılar. Şimdi öğreniyoruz ki; anlaşmanın benzeri TT Net ile yapılmış. TT Net'in internet hattı satışıyla ilgili olarak da kulüplere para ödenecek.
Kulüplerin alt yapılarını güçlendirme, antrenör temini, kurs giderlerinin karşılanması gibi projeleri de yürütürken, asıl bombayı sona bıraktık...
İZVAK, Alsancak stadına talip. Altay'ın kiraladığı ancak, bir süredir sorunları olduğu bilinen stada, Göztepe kulübünün de talip olduğu bir süredir biliniyor. Ancak; her iki kulübün yanı sıra, diğer kulüpler de düşünüldüğünde en mantıklı formül gibi görünen öneriyi Yemişçi'den dinleyelim; "Stadı İZVAK kiralar, artık neredeyse futbol oynamaya müsait olmayan zemini 650 bin TL harcamayla 2 buçuk ay içinde yeniler, emektar staddan tüm kulüplerimizin eşit haklarla yararlanmasını sağlarız."
Bitmedi... Hem kamu hem de özel şirketlerle girişimler yapılmış ve başta hastane ve havayolu şirketleri olmak üzere ulusal ve yerel markalardan stada reklam alımı yakında gerçekleşecek.
İZVAK olarak henüz kulüp başkanlarıyla görüşülmeden bu teklif an itibarıyla tartışmaya açıldı artık... Herkes eteğindeki taşı dökebilir...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA