• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Loscertales geliyor

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.04.2012, 00:00
Sayılı gün çabuk geçer. EXPO 2020 adaylığı için de 2013'e ne kaldı ki? Hem bu kez, rakiplerimiz de daha iddialı. Ama, bizim 2 önemli avantajımız var; 2015 adaylığı sürecini henüz yeni yaşamamızdan dolayı, nerede ne yapılması gerektiğini, öncelikleri daha iyi biliyoruz.

Yürütme Kurulu ve Yönetim Kurulu olarak daha organize çalışıyoruz. Arada anlaşmazlıklar çıksa bile; sonuçta bu işe gönül ve emek vermiş, inanmış bütün sorumluların ortak noktasının İzmir ve Türkiye olduğuna emin olduğum için, tüm pürüzlerin aşılacağına olan inancım tam. Ve çok güçlü bir Ankara ve hükümet desteği elbette diğer avantajımız. Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, deneyimi tartışılmaz Sağlık Bakanı da ve pek tabii ki İzmir'in iki güçlü bakanı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Kültür-Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bizim yanımızda.

Ben bu bakanlara bir de AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı da eklemek isterim ki; iki gün önce "On Bin Müzakereci Lider Öğrenci" projesi kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ile birlikte İstanbul'da Bakan Bağış ile birlikte olan Vali Cahit Kıraç, Bakan'ın desteğini anlatırken bile heyecanını gizlemiyor. Mahmut Özgener'in liderliğindeki Yürütme Komitesi'nde Işınsu Kestelli ve Ender Yorgancılar'ın, kamuyu temsil eden Genel Sekreter Ergüder Can ve Büyükelçi Serpil Alpman ile uyumu da örnek gösterilmeli.

Ama, hiçbir şekilde rehavete kapılmamalı ve hiçbir şekilde konsantrasyon ve uyumumuzu bozmamalıyız. Böyle bir lüksümüz olmadığını tekrarlamak isterim. Ve; bu hafta çok önemli bir konuk ağırlıyoruz. Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vicente Loscertales, 2 Mayıs gecesi İzmir'e geliyor. 3 ve 4 Mayıs tarihlerinde iki günlük Türkiye ziyaretinin iki adresi olacak; İzmir ve Ankara. Şubat ayında Vali Kıraç'ın davet ettiği Loscertales aslında bir hafta önce yapacaktı ziyaretini ancak program ertelendi. BIE Genel Sekreteri'nin, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Sağlık Bakanı ve İzmir'in iki bakanı ile de Ankara'da görüşmesi planlanıyor. Gezinin diğer gününde İzmir'de; EXPO alanı gezdirilecek, bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulacak ve basın temsilcileri dahil, İzmir'in tüm kanaat önderlerinin katılacağı bir yemek verilecek. EXPO 2020 heyeti dersini iyi çalışıyor.

Daha önceki EXPO adaylığımızda bizi hep destekleyen Loscertales'in bu önemli ziyaretinin dönüşünde yine tam desteğini almamız şart... Bunu kimse unutmasın...

Homeopati Konferansı'na buyurun

Bugün İzmir'de çok önemsediğim bir konferans var. Türkiye'nin yeni yeni keşfettiği ama dünyanın çok uzun zamandır yararlandığı bir tedavi yöntemi olan Homeopati Konferansı... Temelleri aslında, tıbbın babası sayılan Hipokrat tarafından atılan ancak Alman doktor Hahnemann tarafından 1796 yılında ilk kinin deneyinin yapılmasıyla başlayan homeopati, kelime anlamı gibi "benzeri benzer ile çözmek esasına" dayanıyor. Tamamen doğal kaynaklardan (bitki-mineral gibi) elde edilmiş ilaçla hastalıklar tedavi ediliyor. Dr. Levent Buda'nın başkanı olduğu Türkiye Homeopati Derneği'nin ev sahipliğinde Hilton'da yapılacak konferansı imkanı olanların izlemesini öneririm. Dünyadan çok önemli doktorlar ve uzmanların ağzından bu yeni keşfettiğimiz tedavi yöntemini dinlemek için ben de sabırsızlanıyorum.

Yeni Asır farkı

Bugün sizlere haber sayfalarında sunacağımız iki haberimiz, çok geniş bir kesimi ilgilendiriyor. 60 yaş kart uygulaması olarak bilinen ESHOT'a bağlı belediye otobüslerini 60 yaş üstü İzmirlinin cüzi bir ücret karşılığında yeniden kullanabilecek olması ve canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımıza uygulanan şiddete karşı 14 yıl istemiyle dava açılmış olması... Yani bundan sonra doktorlara karşı sözlü veya fiili şiddetin ciddi bir cezai karşılığı olduğu tescillendi. Bu konuda duyarlı herkese ve özellikle savcı ve hakimlere teşekkür etmeliyiz. Ve 60 yaş kartı uygulamasına geri dönülmesinin yolunu açan tüm yetkililere, ilgililere, Belediye Meclis üyelerine, yapılan hatayı düzeltmekten kaçınmayan Aziz Kocaoğlu'na, bu konuyla ilgili başta İlknur Denizli olmak üzere tavır alan ve takipçi olan milletvekillerine teşekkür ederiz. Ve elbette bu iki konuyu en başından bu yana ısrarla ve inatla haberleştirip gündemde tutan gazeteniz Yeni Asır olarak, kamu adına üstlendiğimiz bir sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bize bu gücü veren tüm okurlarımıza sonsuz teşekkürler...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA