• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Türkiye için Bonomo'ya destek

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2012, 00:00
Kim ne derse desin; Ne eskimiş dedikleri Eurovision'dan vazgeçerim ne de eski canlılığından hiçbir şey kalmadı denilen İzmir Enternasyonal Fuarı'ndan.. Ne alakası var demeyin. Biri 57. kez düzenleniyor, diğeri kapılarını 81. kez açmaya hazırlanıyor. Biri müzik ve kültürlerarası bir paylaşım, diğeri ticari ve ekonomik olarak görünse de yine kültürlerarası bir etkileşime aracı oluyor.
Bugün Eurovision şarkı yarışmasının finali var ve bu sebeple yazıyorum bunları. Kaç kişi izledi bilmem ama ben perşembe akşamı Türkiye adına yarışan Can Bonomo'yu gururla ve keyifle izledim. İngilizce mi olmalı Türkçe mi tartışmaları arasında bu yıl da İngilizce olarak katıldığımız yarışta, son dakikaya kadar heyecanla finale kalıp kalmayacağımızı bekledik ve nihayetinde bugün akşam yarışacak 26 ülke arasında Türkiye de var...
Bakü Cyristal Hall'de muhteşem bir performans sergileyen İzmirli genç adam ve 5 dansçısını, Perşembe günü izlemediyseniz bu akşam mutlaka hem izlemelisiniz.
Türkiye'nin adını bu gencecik insanlar tüm dünyaya duyurma noktasında elçilik görevi yapıyorlar. Sadece yarışanlar genç değil, sahne kıyafetlerini de yine genç bir tasarımcı Hatice Gökçe ve Giray Sepin hazırladı. Heybetli bir görüntü için "Modern bir Zeybek" kıyafeti diyebileceğimiz giysiyi görmeliydiniz. Türk giysi kültürünün zenginliğini de yansıtan bu tasarımın en ilginç yanı, kumaş olarak derinin de kullanılmasıydı.
Bu bir tasarım yazısı falan değil elbette; şimdi sizlerle paylaşacağım anekdot, güzel ülkemin lüzumlu lüzumsuz pek çok gündemi arasında maalesef kaynadı gitti ve eminim sizlerin de gözünden kaçtı.
Biliyorsunuz; Can Bonomo Yahudi kökenli bir İzmirli genç. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'ndan bir gün önce Bakü'ye gittiğinde, yerli yabancı pek çok gazeteci ile basın toplantısı yapıyor ve kendisine şu imalı soru soruluyor;

Can'dan tokat gibi yanıt
"Siz, bir Yahudisiniz. Ve bir Yahudi olarak Türkiye'de son gelişmeler sizi ve yaşamınızı etkiledi mi?"
En amiyane tabirle; "Kanırtmak" için sorulan bu soruya aslanlar gibi bir yanıt geliyor Can Bonomo'dan:
"Ben, bir Türk sanatçısıyım. Türkiye'yi temsil etmek için buradayım. Söylediğiniz hiçbir şey de benim yaşantımı kesinlikle etkilemedi. Kendi bayrağımı, yani Türk bayrağını gururla taşıyacağım..."
İşte bu sözler için alnından öpülür bu gencecik adam. Bir tokat gibi patlayan bu kısacık cümle, yüzlerce yıldır ve bugün hala yapılmak istenen tüm fitne-fesatlara en güzel ve aslında en uzun yanıt.
Ve işte baylar bayanlar... Sadece nüfus cüzdanında değil, yüreğinde ve iliklerinde Türklüğü hisseden herkesin bugün birinci görevi; bu genç adama destek olmaktır. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sms'le oy vermeli, Türkiye'de olanlar da yurtdışındaki yakınlarını sms göndermeleri için uyarmalı.. Damarlarımızdaki asil kan bunu gerektirir. Can Bonomo'nun finalde gururla sallayacağı Türk Bayrağı için bunu yapmak boynumuzun borcudur. Haydi Can; Türkiye seninle gurur duyuyor ve senin yanında bu gece...

Yeni Asır TV ve 'Bilgi'nin çocukları
Yeni Asır Televizyonu, son 4 yıldır muhteşem bir hizmet yapıyor. İzmir Valiliği öncülüğünde, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz bilgi yarışmasından söz ediyorum. 4 yıldır İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin ana sponsorluğunda düzenlediğimiz Liselerarası Bilgi Yarışması'nın muhteşem finali, geçen hafta yapıldı.
Balçova Anadolu ve Konak İzmir Özel Fatih Lisesi ile yarışan Yamanlar Koleji birinciliği hakkıyla elde etti.
Son iki yıldır da Konak Belediyesi'nin ana sponsorluğunda İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması'nı düzenliyoruz ve final yarın saat 17.00'de yine Yeni Asır TV'den yayınlanacak.
Kemalpaşa Atatürk, Torbalı Kazım Paşa ve Buca Ali Kuşçu ilköğretim okullarının yarışacağı final yine çok çekişmeli geçecek.
Bilginin dışında abuk subuk herşeyin yarıştırıldığı şu ortamda; Yeni Asır ailesi olarak hem gerçek bilgilerin yarıştırıldığı hem de çocuklarımızı sosyal ve kültürel bir ortamda paylaşıma izin veren böyle bir organizasyona aracılık etmekten gurur duyuyoruz.
Emeği geçen tüm çocuklarımıza, onları eğiten tüm öğretmenlerimize ve okul müdürlerine, Milli Eğitim camiasına, Valiliğe, eğitim adına yapılan böyle bir organizasyonda partner olarak bizlerle olan tüm kurumlara ve Yeni Asır TV'deki arkadaşlarıma binlerce teşekkür ederim...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA