• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

EGİAD'ın seçimi

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2012, 00:00
Bugün, 400'ü aşkın genç işadamı ve işkadını sandığa gidiyor yeni başkanını belirlemek üzere. Her iki aday da son ana kadar muhteşem bir rekabet süreci götürdüler. Sanmayın ki iddia eksikliğinden. Tam tersine, her ikisi de son derece iddialı projelerle aday oldular ve her iki takımdaki isimlere tek tek baktığınızda birbirinden başarılı genç işadamı ve işkadınlarını görüyorsunuz. Seda Kaya, genç başarılı bir kadın ve pırıltılı bir başarı hikayesi var, tam bir lider. Kenan Doğan da, kendi başarı hikayesini yazmış, konuşmasıyla projeleriyle iddiasını ortaya koyan bir başka lider aday. Seda Kaya'nın EGİAD olarak Ankara'ya ofis açma projesine bayıldım. Hem üyelerinin işlerini takip adına hem de 20 yılı aşkın geçmişiyle kalıcı olduğunu çoktan kanıtlayan EGİAD olarak Ankara ve dolayısıyla siyaset ve bürokrasi adına ağırlığını daha da pekiştirmesi adına önemsiyorum bunu. Kenan Doğan'ın 2023'leri işaret eden projeleri arasında yer alan İzmir'in Uluslararası Öğrenci Kenti hedefini önemsiyorum aynı şekilde. Şu anda İzmir'deki 4 bin olan öğrenci sayısının bu sayede 2020'lerde 70 bine yükseltilmesinin hayal olmadığı vizyonu ortaya konuyor. Bu arada, bugün başkanlığı devretmeye hazırlanan Temel Aycan Şen'i de, bugüne kadar sürdürdüğü dengeli ve iddialı yönetimi için tebrik ederim. Velhasıl kelam, Seda Kaya ve Kenan Doğan liderliğindeki Takım 12 ve EGİAD 12 ekiplerini, böyle seviyeli ve sadece projelerin yarıştığı bir ortamda sonlandırdıkları için ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tüm sivil toplum, meslek örgütleri ve siyasetçilere de örnek olmasını diliyorum.

Kadınlardan başarı hikayeleri

Yeni Asır olarak yayın politikamızda başarı hikayelerine ve özellikle kadın girişimci hikayelerine ayrı bir önem veriyoruz. Her bir hikayenin, bir tek kişiye bile ilham ve güç vermesi bizim açımızdan önemli. Nitekim, geçenlerde Manisa'dan verdiğimiz "Samanı altın yaptı" haberimize gelen ilgi ve yorumlara bakınca, Türk kadınının kaç yaşında ve hangi konumda olursa olsun girişimcilik başarısı örneğinin ne kadar karşılığı olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Bir de, başarmış kadınların, başka kadınlara örnek olma, ellerinden tutma hikayeleri var. İzmir'de Berkay Eskinazi ve Işınsu Kestelli bunun en güzel örneklerinden. Aydın'da da birbirinden özel 4 kadın var bu yolda. Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Esin Türker, Başkan Yardımcısı Nilgün Kazak Böcekli, Yönetim Kurulu üyeleri Seval Pekgüzel ile Selda Atay, bugün bu kadınların 30'unun dünyalarını aydınlatacak bir sergiye ev sahipliği yapacaklar. Ama hemen belirteyim, Aydın Valisi, Belediye Başkanı, Üniversite Rektörü ve KOSGEB Müdürü'nün katkıları ile gerçekleşiyor bu güzel organizasyon. Recep Yazıcıoğlu Sergi Salonu'nda bugün başlayacak sergide, daha önceden belirlenen ve yeni dönemde bir iş kurarak sürdürülebilirliği olacak 30 kadın girişimcinin ürünleri sergilenecek. Seçilecek kadınlara Halkbank'tan, KOSGEB destekli 80 bin liraya kadar kefilsiz kredi sağlanacak ve Aydın'ın plakasından yola çıkılarak her yıl 9 kadın girişimcinin iş hayatına katılması sağlanacak. Burada hemen Halkbank Genel Müdür Yardımcısı kendisi de Aydınlı olan Mustafa Savaş'ın katkısını da ayrıca belirtmek isterim. Ben bu sergiye çok istediğim halde katılamıyorum. Ama, Aydın'da yaşayan herkesin 4 Aralık'a kadar mutlaka uğramasını istiyorum. Esin Hanım'ın önderliğinde, bu işe gönül vermiş herkesi kutlarım. Yolunuz açık olsun hanımlar...

İzmir'in çöpü
Bu iki güzel konudan sonra, İzmir'in çöp sorununa gelelim. Dünkü gazetemizde manşetten verdik, İzmir'in katı atık depolama ve bertaraf tesisi için Torbalı ile başlayan, Menemen ile devam eden ve en sonunda Yamanlar ile kesinleşen yer belirleme çalışması ile ilgili tartışma hemen yine başladı. Her iki taraf da haklı mutlaka ama bir an oturup düşünmeli ve İzmir'in her gün 3 bin tonluk çöpünün artık depolanacağı ve bertaraf edileceği bir adresin olması gerektiğini herkes bir kez daha görmeli. Dün Başkan Kocaoğlu, "Bu konuda herkesten destek bekliyorum" çağrısı yaptı, sonuna kadar haklı. Ben Kocaoğlu'nu destekliyorum. Hem yerleşim alanlarına uzaklığı hem arazinin tarım arazisi olmaması hem de büyük araçların şehir içine girmeden ulaşımını yapabileceği bir güzergah mevcut. Konu elbette tartışılmalı ama işin içine siyaset ve başka mevzular karıştırılmamalı.

Yeni Asır
Ve son bir konu da bizden. Sizlere yarın detaylarıyla anlatacağım sürprizlerimiz var. Yeni Asır olarak pazartesi gününden itibaren sizi çok ama çok şaşırtacağız. Nasıl mı? Yarını bekleyin...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA