• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Yepyeni bir Yeni Asır

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.12.2012, 00:00
Dünkü yazımı "bugünü bekleyin" diye bitirmiş, sürprizlerimiz olduğunu söylemiştim. Evet dostlar, bugün biraz bizden ama aslında sizi ilgilendiren 'biz'den konuşalım. Yarından itibaren gazeteniz Yeni Asır artık yepyeni boyutuyla sizlerle birlikte olacak. 3 Aralık 2012 Pazartesi itibariyle Yeni Asır artık boydan değil ama enden 3.1 cm daralıyor. Bugün bizimle birlikte kardeş kuruluşlarımız Sabah ve Takvim de artık yeni boyutlarıyla bayilerinizde sizlerle buluşacak.
Ne yalan söyleyeyim, aslında önce yadırgadık ama haftalar süren çalışma ve alışma sürecinden sonra bütün yazıişleri olarak pek sevdik biz bu yeni halimizi. Çünkü, okunması daha kolay. Eminim ve umarım siz de çok seveceksiniz.

DURU BİR GAZETE
Tabii sizlere tek sürprizimiz bu değil. Reklam servisimizle, bölge ve şehir haber merkezimizle, yazıişlerimiz ve görsel yönetmenimizle günlerdir harıl harıl tartışıyoruz: Sizlere daha iyi, daha farklı nasıl bir gazete hazırlarız diye.
Bir dizi yeniliklerimiz var yarından itibaren sizlere. Neler mi?
Öncelikle, artık yazı karakterimiz değişiyor. Daha sade bir karakter belirledik. Aynı sadeliği, gazetenin görselinde de sizlerle buluşturmak istedik ve ana gazetede olmasa bile Sarmaşık, Sportmen, İnsan Kaynakları, Alışveriş eklerimizin yeni renk ve logolarını çok seveceğinizden, daha duru bulacağınızdan eminim. Hemen ekleyeyim, aynı görsel değişikliği, gazetenin iç sayfalarında da uyguluyoruz yarından itibaren.
Haberleri daha kısa, ara başlık ve spotları daha fazla vereceğiz bundan sonra. Fotoğraflar konusunda da iddialıyız, bilesiniz..
Yeni bir dönem öncesinde içimiz kıpır kıpır. Biz çok heyecanlıyız. Umarım bu heyecanımız sizde de karşılık bulur ve eskisinden daha interaktif oluruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, görüş, öneri ve eleştirileriyle bizlere hep yol gösteren siz okurlarımızla, yarından sonra daha fazla buluşmak istiyoruz. Bunun için de;

YENİ STARLARIMIZ

Yeni ve sürpriz köşelerimiz var. Ben göreve geldiğimden bu yana söylediğim ve savunduğum, "Kendi starlarımızı yaratacağız" iddiasını daha güçlü vurgulayacağız artık. İçimizde, patlamaya hazır, sizlere en doğru, en çabuk, en keyifli haber ve yorumları ulaştıracak arkadaşlarımızı daha fazla okuyacak, daha fazla aranızda göreceksiniz artık.
Bu bazen bir şehir haberi, bazen insan, bazen sanat, bazen spor, bazen magazin, bazen hayatın içinden, mahallemizden, apartmanımızdan hatta evimizin önünden haberlere, sizden yakın olup, sizlere aktaracağımız yepyeni bir serüvene başlıyoruz.
Reklam verenlerimizi de unutmadık, hem kendilerini hem sektörlerini ve her tür sıcak bilgiyi artık daha fazla bulacaklar ekonomi sayfalarımızda.
Gazetenizin içindeki haberleri, neler okuyacağınızı birinci sayfada artık daha fazla göreceksiniz. Yepyeni klişelerle buluşturacağız sizleri.

SİZE DE YER VAR
Kahraman Durak ve Ercan Akgün artık kent ve cemiyet haberlerini, fısıltılardaki gizli haberleri, fotoğrafları, Yeni Asır'ın klasiği Can Can'ı ve okumadan edemeyeceğiniz şehir dedikodularını sizlerle buluşturacaklar.
Sosyal medyanın vazgeçilmezi twitter'dan alıntılar, TT'ler artık gazetenizde olacak.
Yine bir Yeni Asır klasiği olan "Yeni Asır Yanınızda" köşesi ile sokağınızdaki su patlağından mahallenizdeki elektrik kesintisine, otobüs seferlerindeki aksamalardan çocuğunuzun okul sorunlarına kadar her şeyi ama her şeyi bizlerle paylaşacaksınız ve bizler de sizler adına yetkililer sorununuzu çözene kadar peşlerini bırakmayacağız.

ŞİRİNELER VE ABİLERİ
Gazetemizin "şirineleri" pek yakında sizlerin arasında, sizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu sürprizi sonra açıklayacağız ama emin olun ki çok seveceksiniz onları. "Ağır Abiler" de gazeteniz aracılığıyla sizlere sürprizlere hazırlanıyor.
Spor haberlerimiz doyurucu haber-fotoğraf ve yorumlarıyla, sürpriz köşeleriyle geliyor.
Sarmaşık ve Pazar eklerimiz, yeni köşe ve bölümleriyle daha da renkleniyor.
Ve, bölgedeki arkadaşlarımızın artık haberin dışındaki kulisleri (ekonomi-siyaset-kent-magazin) düzenli olarak sizlerle ve daha fazla bölge haberleriyle gazetenizde olacak.
Polemik köşelerimizi çok ama çok seveceksiniz. Hatta sizden ricam, hangi polemik konusunu gazetenizde tartışmak isterseniz lütfen bize yazın veya ulaşın.

LOGO SÜRPRİZİ
Evet dostlar, bir çırpıda söyleyebileceklerim bunlar. En sona sakladığım bir konu daha var. Yeni Asır logosuna yeni bir logo daha giriyor yarından itibaren. EXPO 2020 adaylığımıza İzmir'in ve Ege'nin tek ve en büyük gazetesi olarak verdiğimiz desteği daha güçlü vurgulamak için EXPO adaylık logosu, Yeni Asır'ın da logosunda olacak. Biz, Yeni Asır olarak EXPO'yu kazanacağımıza ve bunun sadece bir İzmir projesi değil, Ege'nin tüm illerini kapsayacak bir kalkınma projesi olduğuna sonsuz inanıyoruz. Yeni Asır olarak, logomuza EXPO'yu da almak, bu güçlü inancımızı daha güçlü vurgulamak içindir.
Başta da söyledim, biz çok heyecanlıyız. İddialıyız. Kendimize güveniyoruz. Sizlerin de bizlere güvendiğini biliyoruz. 118 yıldır bu böyle geldi, yüzlerce yıl daha böyle gidecek. Yeni Asır sizindir.
Yarınki gazetenizi şimdiden ayırtın derim. Eleştirilerinizi, önerilerinizi mutlaka ama mutlaka bekliyoruz. 3 Aralık için sözleştik, unutmayın sakın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA