• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Doğan'ın ışığı...

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2013, 00:00
2013'ün ilk yazısını umut dolu, keyif dolu cümlelerle yazmak isterdim. Ama 31 Ocak gecesi saat 24.00'ü hemen geçe aldığım haber her şeyi değiştirdi. Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın telefonda verdiği haber; Spor Servisi'nin en çalışkan ve en sevilen arkadaşlarımdan Doğan Öner'in trafik kazasında hayatını kaybettiği idi. Bu tür haberleri kaç kez aldınız bilmiyorum ama benim kişisel yaşamımda, kaçıncı olduğunu artık hatırlayamadığım kadar tekrarlandı. En yakınlarım dahil; erken ölümler, erken kayıplar, erken yaşlarımdan itibaren benimle oldular. Bu sefer trafik kazasında; hem de güzeller güzeli karısı, bizim Yazı İşleri'nin en sevilen, en yetenekli arkadaşlarımdan Nesrin ve adı ile yaşasın dediğim 10 yaşındaki oğulları Yiğit'in de aynı kazada yaralanmaları acımızı artırdı. Yeni Asır Yazı İşleri'nin yine çok sevilen editörlerinden Fatih Ümit Öner'in de rahmetli Doğan'ın kardeşi olması dolayısıyla acımızın ne kadar katlandığını anlatmama sanırım gerek yok.
Dün, rahmetli Doğan'ı son 10 yılda her gün severek geldiği ve harika işler çıkardığı gazetesi Yeni Asır'ın önünden uğurladık. Ölümlerin, kayıpların acısını tarife gerek yok. Ama genç ölüm varsa, bu acı daha da artıyor. Hele ki o kişi; çok sevilen, insanoğlu insan biriyse. Sevgili Gürkan Ertaç ağabeyim, Sevgili Haluk Güney ile tüm Spor Servisi'ndeki arkadaşlarım, ailelerinden daha fazla bir arada oldukları ve artık bir aile oldukları Doğan için öyle güzel şeyler söylediler ki...
Yeni Asır'ın ilk basın şehidi değil bu trafik terörüne kurban verdiği. Osman Öksüz, Barış Selçuk ve son olarak Tarık Sarı ağabeyimizden sonra şimdi de Doğan'ı trafik kazasında kaybettik. Sevgili Nesrin ve Yiğit, artık bize emanet.

NESRİN VE YİĞİT EMANETİMİZ
Gazetecinin ışığı; anılarıdır, haberleridir, yazılarıdır, çektiği fotoğrafları, yaptığı sayfalardır. Rahmetli Doğan'ın da yaptığı sayfalar, yazdığı haberlerdir ışığı. Ve O'nun ışığı bundan sonra bizlerin kalemlerini, bizlerin objektiflerini aydınlatacak. Biz, O'nu çok özleyecek ama O'nun kısacık ömrüne sığdırdığı onurlu ışığının aydınlattığı yolda işimizi yapmaya devam edeceğiz. Yeni yılın ilk yazısı, fazla 'biz'den oldu sevgili okurlar. Ama biliyorum ki, sizler de Büyük Yeni Asır ailesinin her ferdi bizim bu acımıza ortak oluyor bu satırlarda. Şimdi sizden bir dileğim daha var; arkadaşımız Doğan'a rahmet dilerken, Sevgili Nesrin ve yiğitler yiğidi evladımız Yiğit'e dualarınızı da eksik etmeyin lütfen. Çünkü bu dualara ihtiyaçları var. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çalık ve Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Serhat Albayrak, talihsiz kazanın ilk dakikalarından itibaren her gelişmeyi takip ettikleri gibi, emanetlerimiz için ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatını verdiler. Bizler, sevgimizle, ilgimizle emanetlerimize sahip çıkacağız. Ama, dualarımızı da eksik etmeden.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA