• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Hükümet Kadın

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2013, 00:00
Pazartesi akşamı anlamlı bir gala vardı Optimum'da... Başrollerini Demet Akbağ, Renan Bilek gibi oyuncuların oynadığı, senaryosunu Sermiyan Midyat'ın yazdığı filmin gala geliri, Türk Kadınlar Derneği İzmir Şubesi'ne aktarıldı ve Cumhuriyet Kız Yurdu'nun ihtiyaçlarının karşılanması sağlandı.
BKM oyuncularının ağırlıklı olduğu filmin konusunu baştan sona anlatmaya niyetim yok. Ama, şu kadarını söylemeliyim ki; tam bir "kadın filmi." Ama; erkeklerin de kendisine çok pay çıkaracağı bir kadın filmi.
Her ne kadar Mardin'de geçse de film, işleniş biçimiyle başlık parası, zoraki evlilik, kız çocuklarının eğitimden mahrum bırakılması gibi sosyal yaralara karşı kamu imkanları ile çözüm üretilmesinin ve bunun yine bir kadın yönetici tarafından yapılıyor olmasının anlamı büyük ve bütün Türkiye'de hala konuşulan konular olması açısından da önemli. Komedi ama tam da dozunda politik söylemlerle zenginleştirilmiş, gerçeğe uyarlanmış. Bütün belediye başkanlarına önerim; mutlaka bu filmi görsünler. İmkanların olup olmaması değil, eldeki imkanlarla, halkla doğru iletişim kanalları kurarak ve çözüm odaklı belediyeciliğin nasıl yapıldığını-yapılabildiğini keyifle görecek, izleyecekler...
***
Ben, Sermiyan Midyat'ın senaristliğini ve oyunculuğunun bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. Belki de, kendi babaannesinin hikayesinden esinlenerek yazdığı için bu kadar gerçekçi olmuş. BKM filmin patronu Necati Akpınar'ı ve İzmir temsilciliğini de yapan Devajans Erhan Gölbey'i de tebrik etmek isterim. Her filmin İzmir galası, diğer illerin galalarından farklı olarak mutlaka bir kadın veya çocuk kuruluşuna bağışlanıyor. Hele ki; böylesine feodal yapıda bir kadının varolma mücadelesinin anlatıldığı ve kız çocuklarının okumasının öneminin altının çizildiği bir filmin gelirinin, yine okuyan kız çocuklarının kaldığı bir yurdun ihtiyaçları için harcanması çok anlamlı oldu.

Obez çalışana iş yok

Geçenlerde, Medicalpark Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken ve Genel Müdür Veysi Kubba ile sohbette konumuz, çağın hastalığı denilen obezite idi. Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer de hatta geçenlerde, Yeni Asır TV'nin Ege Yemekleri Zirvesi'nde uzmanları buluşturduğumuz "Obezite" konulu panelde moderatörlük yapmıştı. Çok hoşuma giden bir uygulamayı başlatmış Medicalpark'çılar.
Yeni alınacak personelde "obezite sınırı" olarak bilinen kilo, artık bir kriter olarak belirlenmiş. Yani, obez denilebilecek kilo-boy oranlamasını geçmemesi gerekiyor bu hastanede çalışabilmek için. Bununla da yetinmeyip, mevcut 900 civarındaki personelle ilgili genel bir tarama yapılmış ve 20 kadar obezite sınırındaki personellerine, yeni bir beslenme ve diyet programı çıkarılmış.
Şimdi; bu 20 personel, obezite sınırından aşağıya kilolarını indirtmek ve sağlıklı olmak için çabalıyor yani anlayacağınız. Medikal Park'ın personeli olabilmek için bir başka kural da hatırlarsanız eğer; sigara kullanmamak idi.
Yani, sigara içenler işe alınmadığı gibi, mevcut personel arasında sigara kullanan var idiyse, sigarayı bıraktırma programı uygulaması şart. Sigarasız ve kilosuz personelle, şifa bulmak için gelen hastalarına örnek olmak çok da iyi bir pazarlama yöntemi aynı zamanda. Tebrikler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA