• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Kupa KSK'ye çok yakışacak

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.03.2013, 00:00
Basketbol'un UEFA'sı Eurochallenge Kupası final maçlarının Karşıyaka'da oynanması yakışır dedik ve mutlu sona ulaştık. Beklenen haber dün FIBA'dan geldi, şimdi sıra; bu kupayı bizlere ve dolayısıyla Türkiye'ye kazandıracağına inandığımız; Karşıyaka Basketbol takımında. 26-28 Nisan'daki yerinizi şimdiden ayırtmanızı istiyorum. Bunu bir İzmirlilik görevi, bir Karşıyakalılık görevi olarak düşünün ve takımımızı bu süreçte yalnız bırakmayın.
Kaldı ki; Final Four'un sadece bir spor karşılaşması olmadığını söylemiştik. EXPO 2020 sürecindeki İzmir için ciddi bir lobi, yine İzmir ve Türkiye için harika bir tanıtım fırsatı ve elbette Final Four maçlarının oynandığı kent ve takıma kalacak reklam-hasılat ve yayın geliriyle de hayli önemli bir katkı sağlayacağını belirtmiştik. Kulüp yetkilileri, sorumluluklarının bilincinde harika bir dosya hazırladılar ve bizzat FIBA yetkililerine sunumu kendileri yaparak, diğer adaylardan farkımızı ve samimiyetimizi ortaya koydular. Ayrıca organizasyonun önemini başından beri bilerek elini taşın altına ilk koyan Mesut Sancak ve Folkart ile İdil Yiğitbaşı ve Pınar grubuna tekrar tekrar teşekkürler. Yine sorumlu bir kamu insanı olarak gerekli mali destekten kaçınmayan EXPO Yürütme Kurulu Başkanı olarak Vali Cahit Kıraç'a da teşekkür ederiz. İzin verirseniz bir tebrik de bize... Baştan beri bu turnuvanın İzmir'e geleceğine inanan ve ısrarlı yayınlarla İzmir'de heyecan ve sinerji yaratan Yeni Asır'a, spor servisimize... Ama burada özel bir teşekkürü de; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a yapmak istiyorum. Bütçe ile ilgili sıkıntının yaşanmaması için baştan beri bizzat bu sürecin içinde olan ve liderliğini yapan Bakan Yıldırım, hükümet ve devlet desteğini de eksik etmedi.
Ve yaşanan süreçte; bu kentte yaşayan herkes Pınar KSK'nin yanında olmak zorunda. 26'sında herkes İzmir'de Final Four'u Karşıyaka'yı desteklemek için salona akın etmeli. Ve; bu kupa mutlaka bizim olmalı. Bakan Yıldırım, Yeni Asır aracılığıyla "Finalde Karşıyaka'nın yanında olacağı" sözünü vermişti ve bütün programını da buna göre ayarlayacağını söylemişti. Kupayı 26 Nisan'da hep birlikte kucaklamaktan başka yolumuz yok artık...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA