• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Umut'larımız ölmesin diye...

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.07.2013, 00:00
"Başka Umut'lar ölmesin" diye yola çıktık, TÜGİAD Ege Şubesi ve Hayal Dünyası ile... 'Ağaç yaşken eğilir' demiş atalarımız... Çocuk yaşta verilen eğitimin, bir insanın tüm hayatı boyunca karakterini belirlediği gerçeğinden yola çıktık ve özellikle erkek çocuklarımıza bundan sonra "silah ve tabanca-tüfek" hediye edilmemesi konusunda farkındalık yaratmak istedik.
Çünkü; bir çocuğun en sevdiği ve en güvendiği annesi-babası tarafından hediye olarak verilen her oyuncak için algısı aynıdır; "Annem-babam hediye ettiyse bu iyi bir şeydir..." Düşünsenize; çocuğunuz, sizin hediye ettiğiniz silahı, iyi bir 'şey' olarak belleğine yerleştiriyor.
Elbette ki; sizler bunu böyle düşünerek çocuğunuza oyuncak silahı almıyorsunuz. Ama; farkında olmadan; çocuğunuzda önce oyuncak silahı, sonra da gerçek silahı normalleştiren çok önemli bir etkiniz oluyor.
O yüzdendir ki; TÜGİAD Ege Şubesi ile birlikte başlattığımız "Oyuncak Silahı Getir, Kitabı Götür" kampanyası; bana göre sadece İzmir'de değil, Ege'de ve Türkiye genelinde ve hatta dünyada yaygınlaştırılması gereken çok ama çok önemli bir kampanyadır.
TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Musa Turan, Hayal Dünyası Oyuncak Evi'nin sahibi Adil Özyiğit'e hepimiz teşekkür borçluyuz. Biz; 118 yıllık geçmişimize ve misyonumuza yakışır şekilde Yeni Asır olarak ve Yeni Asır TV ile birlikte bu kampanyanın basın sponsorluğunun yanında; bu işin bir sosyal sorumluluk görevi olduğunun bilincindeyiz. Ve; diğer tüm basın mensubu dostlarıma ve basın kuruluşlarına buradan çağrı yapmak istiyorum. Böylesine önemli ve gerekli bir kampanyayı desteklemek hepimizin boynunun borcu...

Acısını içine gömdü

Dünkü toplantıda hepimizi duygulandıran olayı paylaşmak istiyorum. Karabağlar'da bir maganda kurşunu ile hayatını kaybeden 6 yaşındaki dünyalar güzeli Umut'un annesi Gülhan hanım ve babası Ufuk Ceylan da bizlerleydi. Bu konuyla ilgili bizlerin söyleyeceği sayfalar dolusu sözlerden daha anlamlıydı, onların bu toplantıda görüntü vermesi bile. Ve; tüm acısına rağmen dimdik ve kararlı bir anne-baba gördüm ben dün. Kendi canları, biricik yavruları Umut gitmişti ama başka Umut'lar gitmesin diye, bu kampanyaya gönülden destek verdiklerini anlatırken, anne Gülhan'ın göz pınarlarında yaş her daim hazırdı. Bir kız çocuğuna oyuncak silah yerine top verirken artık yerinde duramadı o yaşlar. Ama; yine de görevini yerine getirmenin mağrurluğu da okunuyordu Gülhan ve Ufuk Ceylan'da...
Dün yine bizi yalnız bırakmayan İzmir Valisi Mustafa Toprak'a, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş'a, Umut'un katil zanlısını kısa sürede yakalayarak bir nebze olsun yürekleri rahatlatan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay'a, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt'a, Göztepe Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş'a ve Altınordu A.Ş. Sportif Direktörü Murat Dizdar'a gönülden teşekkürler. Futbol maçları sırasında ve sonrasında sevincini veya kızgınlığını "silahla-şiddetle" gösteren taraftarlarını bu konuda bilinçlendirmek için hazırlıklara başladı bile bu iki İzmir kulübü. Darısı, İzmir'in diğer kulüplerinin başına ki; ben inanıyorum bu konuda Türkiye'ye örnek bir tavır sergileyecek bütün İzmir kulüpleri.
Gelin, bir destek de siz verin... Bundan sonra çocuğunuza oyuncak silah hediye etmeyin.
Onları silaha özendirmeyin. Oyuncak silahı olanlar getirsinler silahlarını, bir kitap ve oyuncakla ödüllendirin çocuğunuzu. Bunu sadece kendiniz değil, yanınızdaki, yakınınızdaki tüm sevdiklerinizle paylaşın.
Paylaşın ki; başka Umut'lar ölmesin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA