• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Tarihin tanıklığında 119 yıl

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2013, 00:00
Tam 119 yıldır kesintisiz her gün yayın yapmak ne demek? Rakamlarla ifadesi; kırk üç bin dört yüz otuz beş (43 bin 435) kez sizlerle birlikte olabilmek demek. Türkiye'nin yaşayan en eski gazetesi olmak kadar, üç asra tanıklık ederken, sadece tanıklıkla kalmayıp bu tarihin yazımında etkisi ve doğrudan ve dolaylı katkısını da not etmek gerek.
Dile kolay; 119 yıl.. İnsan ömrünü aşan koskoca bir tarih. Osmanlı'nın Doğu Akdeniz'deki bir kıyı şehrinden, Selanik'ten ses vermeye başlayan gazetemiz, o zamanki adıyla Asır, ana vatanına ayak bastığı 1924 yılından bu yana İzmir ve Ege'nin sesi, soluğu ve gücü olmaya devam ediyor. Sadece Ege'nin değil, Türkiye'nin ve dünyanın hafızasıdır yani.
Öncü ve yenilikçi olma özelliğini, bu topraklardan çıkmış başka hiçbir gazeteye kaptırmadı. Gazetecilik dilinden, baskı tekniklerine kadar hem öncü hem okul oldu. Bugün, Türk basınının güçlü kalemleri ve yöneticilerinin önemli bir kısmı Yeni Asır okulu mezunudur.
Yeni Asır her zaman halka saygılı bir gazete oldu. O yenilikçi ruhu besleyen temel neden halka duyduğu saygı çünkü. Halka en iyi haberi verebilmek, halka en iyi gazeteyi verebilmek Yeni Asır'ın temel motivasyonudur. Yeni Asır'ın bir diğer önemli özelliği de; her zaman ilkeleri olan bir gazete olmasıdır. Selanik'te Yunan işgal kuvvetlerine direnirken de aynı ilke sahibiydi, Cumhuriyetçi Serbest Fırka'yı desteklerken de. Demokrat Parti'ye destek verirken de aynı ilkeler geçerliydi. Özetle; bu ülke için iyi şeyler yapan herkesin yanında olmak, Yeni Asır'ın komplekssiz tutumudur. Yeni Asır ismiyle, demokratlık özdeşleşmiştir. Diğer yandan Yeni Asır, halkın manevi değerleri ile devletin nitelikleri arasında herhangi bir çelişki görmez ve her ikisinin de korunması ve sadakatle bağlı olunması gereken değerler olarak görür. Bu yüzden de 119 yıldır, her devirde itibarlıdır Yeni Asır.

Yeni Asır sizlerindir

Kurucularında var olan irfan, tam 119 yıldır bu gazeteyi hiç terketmedi ve bugün de bir ölümsüz ruh gibi her sayfasında yaşamaya devam ediyor. Böylesine özel bir gazeteyi yöneten bir Cumhuriyet kadını olarak yerine getirmem gereken bir görev var; ilk olarak 1895'te Selanik'te bu gazeteyi kuran ve daha sonra İzmir'de yayın hayatını sürdürmesini sağlayan Abdurrahman Arif (Bilgin) Bey'den torunu Dinç Bilgin'e, Yeni Asır'a sadece meslek yaşamlarını değil, ömürlerini vermiş tüm basın emekçisi büyüklerimi şükranla yad ediyorum.
Bugün Ahmet Çalık'ın sahibi olduğu Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın hayatına devam eden Yeni Asır, dün olduğu gibi aynı ilkelerle yoluna devam ediyor. Bizi bu yolda en başından beri sonsuz ilgisi ve varlığıyla destekleyen Medya Grup Başkanımız ve Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sayın Serhat Albayrak'a da, bütün Yeni Asır ailesi adına bir kez daha şükranlarımı sunmak istiyorum.
Ve; haber merkezi, yazı işleri, reklam, idare, insan kaynakları, arşiv, matbaa, dağıtım, abone tüm birimleriyle birlikte bu yolda yürüdüğümüz ve her gün sizlere elinizde tuttuğunuz gazeteyi hazırlamak ve ulaştırmak için üstün çaba gösteren tüm yol arkadaşlarıma da bir kez daha sizlerin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.
Yeni Asır'a, Yeni Asır'ın gücüne inanarak bizleri tercih eden reklam verenlerimize ve bu buluşmaya aracılık eden yine yol arkadaşlarımız dediğim reklam ajansları dostlarımıza da teşekkürler. En büyük teşekkür de elbette, siz okurlarımıza, çünkü Yeni Asır sizlerindir. İzmir ve Egelilerin yıllardır evlerine "teklifsiz girebilen" tek gazete olarak kahvaltı masalarının değişmez dostu Yeni Asır, siz okurlarıyla her geçen gün daha da güçlenecektir.
Nice 119 yıllara...
Teşekkürler İzmir..
Teşekkürler Ege..
Teşekkürler Türkiye..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA