• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Bakan Zeybekci'ye çağrım;

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2014, 00:00
Çocuk yaşta zorla evlendirme bir gelenek değil. Olsa olsa töredir ve ekonomik sebeplerdir. Törenin ne olduğunu uzun uzun açmaya gerek yok ama; bu törenin sadece Doğu ve Güneydoğu'da değil, en medeni bölge olarak Ege'de bile olduğunu, pekçok örneğini yaşayarak, haberleştirerek biliyoruz. Geçen hafta bu konuyla ilgili iki yazı yazdım. Yine destek; kadın yazarlardan geldi. Bizden Seda Kaya Güler ve Türkiye Gazetesi'nden Sevgili Balçiçek Pamir, yazılarıyla bu konuya dikkat çektiler. Bu iş sadece ne kadınların işi, ne kadınların sorunu ne de kadın yazarların ilgileneceği bir konu değil. Bu konuda, erkek meslektaşlarımın da benzer yazıları ve haberleriyle kamuoyunu bilinçlendirmeye davet ediyorum. Ve, ne mutlu bana iki erkek lider, çocuk yaşta zorla evlendirilen kızlarımız için harika bir projeyi başlattılar. Görünen kısmıyla 2 erkek ama, aslında Denizli'nin tüm ihracatçıları bu projenin içinde. Kendilerini tüm yüreğimle tebrik ediyorum ve bütün işadamlarına örnek olmasını diliyorum.
Manşet haberimizde detaylarını okuyacağınız için tekrara girmek istemiyorum. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin öncülüğünde ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve ekibi, öncelikli olarak Hakkari, Şırnak ve Mardin'de açacakları dikiş atölyesinde, özellikle kız çocuklarını meslek sahibi yaparak, küçük yaşta zorla evlendirilmemeleri adına bir kampanya başlattılar. Denizlili ihracatçılar bu konuya elbette ekonomik olarak yaklaşıyor ama aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak da ele alıyorlar. Hepsi birer baba olan Denizli'nin ihracatçılarını, kız çocuklarına yönelik böylesine önemli bir projede "ilk" oldukları ve eminim ki "hep" olmaya devam edecekleri için kutluyorum.

Denizli ve Zeybekci yapar
Ama yetmez;
Ben buradan öncelikle Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye seslenmek istiyorum; Sayın Bakan; sadece Denizlili işadamları değil, tüm işadamlarını bu projeye destek vermek üzere harekete geçirin lütfen. Bu konuda kendiniz bizzat ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert'i bir orkestra şefi gibi düşünüyorum. Mesela; Türkiye'nin her il ve ilçesinde örgütlü bir iş ve meslek birliği olarak TOBB'u bu projeye mutlaka dahil etmelisiniz. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında tüm Türkiye genelinde kendi üyelerine bu çağrıyı yapması ve uygulamaya koyması yönünde Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ve diğer iş ve meslek birliklerinin başkanlarını davet etmelisiniz. Çocuk yaşta zorla evlendirilen kızlarımızın hepsi aynı zamanda bizim kızlarımız. Bu konudaki duyarlılığınızı biliyorum. Ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA