• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Yorgancılar modeli

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2014, 00:00
Yeni Asır'lı olmak ve Yeni Asır'cı olmayı seviyorum demiştim ya dün, İzmirli olmayı, Egeli olmayı da bir o kadar çok seviyorum. Denizlili ihracatçıların başlattığı ve Yeni Asır olarak sahiplendiğimiz; küçük yaşta zorla evlendirilen kızlarımızı iş sahibi yapıp, bu zulümden kurtarmayı amaçlayan projeye en güçlü destek EBSO'dan geldi.
Başkan Ender Yorgancılar ile dün uzun uzun bu konuyu konuştuk. Başkan Yardımcısı olduğu TOBB'un pazartesi günkü Yönetim Kurulu Toplantısı'na da taşıyacağı bu proje ile ilgili; EBSO olarak da ayrıca yapacakları var.
Ama çok önemli bir noktayı hatırlattı: Proje için öncelikle pilot bir köy seçilmeli. Burası, özellikle küçük yaşta evlendirilme sayısı yüksek bir köy olmalı. Orada yaşayan küçük yaştaki kızlarımız belirlenmeli ve burada ya bir merkez kurulmalı veya kızlarımızın evlerine dikiş makineleri alınmalı. Kumaşları verilmeli, model verilmeli ve yapacakları işlerin hazır pazarı da belli olmalı. Ama bütün bunlar için öncelikle bu kızlarımıza bu makineleri nasıl kullanacakları öğretilmeli, yani meslek sahibi yapılmalı. Kocaeli Sanayi Odası'nın geçmişte engelli çocuklar ve gençler için yaptığı örnekten söz etti Yorgancılar ve bunun bir benzerini kızlarımız için yapabiliriz dedi.
Ben sizlerle paylaştım, başta bu projenin sahibi ve hamisi olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TOBB yönetimi de bu aklı selim sesi duyacaktır eminim...

Kadın Müzesi ve Arkas

İzmir'de yaşamanız gerekmiyor bu iki harika müze ve sergiyi görmeniz için. Türkiye'de ilk kez Anadolu kadınının gücünü bir kez daha ortaya koymak amaçlı bir Kadın Müzesi açtı Konak Belediyesi.
Bu işe öncülük eden Hakan Tartan'ı ve emeği geçenleri kutluyorum.
Ve; sanata gönül vermekle kalmamış, emek de vermiş özel bir isim Lucien Arkas, yine Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi ve 20. yüzyıl cam sanatını konu alan eserleri Arkas Sanat Galerisi'nde sergiledi.
27 Nisan'a kadar bu özel sergiyi mutlaka görmelisiniz. Sanat ve koleksiyon deyince sadece resim ve heykel değil, dekoratif sanat zincirinin en güçlü halkası olan muhteşem cam eserlere bayılacaksınız...

Efeler diyarı Aydın

Baba ocağım, memleketim Aydın'daydık ve 30 Mart seçimlerine nasıl bir siyasi atmosferde giriyor diye Yeni Asır ekibi olarak nabız ölçtük. AK Parti, CHP ve MHP'li adaylar ve il yöneticileriyle görüştük. Büyükşehir olarak ilk kez gidilecek seçimde her 3 aday da hayli iddialı ve üçünü de birebir tanıyan bir gazeteci olarak bu iddiaların boşa olmadığını söylemeliyim. Hatta sadece kendileri değil, diğer ilçe adayları da bu iddiayı devam ettiriyor.
Benim de bir iddiam var; bu seçimde sadece Aydınlı izlemeyecek süreci, tüm Türkiye'nin gözü kulağı da Aydın'da olacak. Sebebini daha sonraki yazılarımda anlatacağım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA