• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Cehennem ateşine kadar susun

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.07.2014, 00:00
Hamaset içeren sözleri sevmiyorum. Mağduriyet acziyeti de getirir kanımca ama, bazen öyle durumlar vardır ki anlatmaya çalışırken kaçamazsınız bu ifadeden. İsrail'in 15 gündür Filistin'e karşı sürdürdüğü "kanlı vahşet"i yaşayan Filistinli kardeşlerimizi nasıl anlatabilirim başka türlü bilemiyorum ama duyduğum his; "acıma" duygusundan ziyade "öfke" aslında.
Çocukların öldüğü hiçbir durumu kabullenebilmem mümkün değil. Hedefe çocukların konduğu hiçbir saldırıyı da "sebep her ne olursa olsun" akıl ve iz'anla ve vicdanla anlayabilmem de mümkün değil. İsrail Başbakanı Netenyahu, operasyonlara devam edeceklerini söylüyor. Savunma Bakanı Yalon, daha fazla askeri göreve çağıracaklarından bahsediyor. İsrailli bir akademisyen (Dr. Kedar), Filistinlileri caydırmak için, İsrail askerlerinin öldürdükleri Gazzelilerin anneleri, kızkardeşleri ve eşlerine tecavüz edilmesi çağrısında bulunuyor! İsrail Meclis Başkan Vekili (Feiglin), Filistinliler tamamen teslim olana kadar bölgeye herhangi bir insani yardım yolunun kapalı olduğunu çemkiriyor! Bir kadın milletvekili (Shaked), Filistinli annelerin, özellikle de hamile kadınların karınlarına ateş edilerek öldürülmesi çağrısında bulunuyor!!!
Peki bu insanlık dışı sözlere ve katliama karşı, ABD başta olmak üzere dünya ne yapıyor? Koca bir HİÇ...
Ya Rabbim. Sen aklıma mukayyet ol. Yazarken bile kalbim yerinden çıkacak öfkeden. Hastaneler top ateşine hedef olup hasta yatağında insanlar öldürülürken, çocuklar ve kadınlar özellikle hedef gösterilirken, neyin savaşını anlatıyorsunuz siz beyler?
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, televizyonlara yaptığı konuşmalarda hiç utanmadan "İsrail'in kendisini savunma hakkını kullandığını" saçmalıyor, ama reklam arasında mikrofon açık kalınca insafa gelip: "Amma da nokta atışı operasyonu ha. Burada oturmak çılgınlık, bu akşam oraya gitmemiz gerekiyor" diyor.
Türkiye ve Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan dışında dünya devletlerinin (az bir kısmı dışında) büyük çoğunluğu suskun veya mahçup açıklamalarla durumu geçiştirmeye çalışıyor.
Bugün Gazze'de yaşananlar açıkça insanlık suçudur, savaş suçudur. Bugün bu suçu işleyenler bir gün yargılanacak ve ilahi adalet yerini bulacaktır. Amma;
Bugün orada ölen, katledilen çocukların, kadınların, masumların kanı; bu suça ortak olanların üzerinden hiç çıkmayacak.
Ya şimdi konuşun..
Ya da cehennem ateşine kadar SUSUN...

Vizyon zirvesi

Ayrıntılarını haftalardır haber sayfalarımızda okuyorsunuz, bu köşede de defalarca yazdım. Yarın İzmir için çok önemli bir gün. Bana göre; EXPO ile kaçırdığımız sinerjiyi tekrar yakalayacağımız bir gün. Yeni Asır'ın girişimleriyle yapılmaya hazırlanılan, İzmir Ticaret Odası, EBSO, İTB, Ege İhracatçı Birlikleri ve Deniz Ticaret Odası'nın evsahipliğinde yarın Swiss Otel'de yapılacak olan Ekonomi Zirvesi'nin Şeref Konuğu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi. Bu organizasyonun yapılmasında Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın gayret ve emeklerini de söylemeden geçemeyeceğim. Yarın, bütün İzmir'i bekliyoruz bu zirveye. Gelemeyenler için A haber'de 15'ten itibaren canlı yayınlanacak. Yeni bir vizyon, yeni bir yol çizileceğine inandığım bu Zirve'yi mutlaka izleyin ve sonuçlarını hep birlikte takip edelim derim...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA