• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Memleketimden siyaset manzaraları

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.07.2014, 00:00
İnsan yaş aldıkça "daha göreceğim kaç yaz kaldı" diye sorarmış kendine.
Bu yazıyı okuyan pek çok insan bu soruyu sorduysa eğer kendine yanına bir de "şükür" kelimesini eklesin lütfen.
Dünyanın en güzel ülkesinde, en gurur duyulası memleketinde yaşıyoruz.
Atalarımız ve bu toprak bizim en büyük zenginliğimiz.
Kim ne derse desin, Türkiye her geçen gün daha da büyüyor, gelişiyor.
Büyük ülke olma yolunda elbette hatalar, kazalar oldu, olmaya da devam edecek.
Ama; Büyük Atatürk'ün de dediği gibi; "Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcut" olduğu sürece, hiçbir şeyden korkmadan ve inancımızı asla yitirmeden ama millet olarak da birbirimize kenetlenerek her tür zorluğu aşarız.
Malum 10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanını seçeceğiz.
İlk kez halk oyuyla seçilecek Türkiye'nin Cumhurbaşkanı.
3 adaylı yarışta bugüne kadar çok seviyeli bir süreç yaşandı.
Umarım bayram süresince ve sonrasında aynı seviye devam eder.
Anketlere baktığınızda, seçimin ilk turda biteceğine dair ortak bir kanaat olduğu görülüyor.
Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, Türkiye yeni dönemde yeni Başbakan ve yeni hükümet ile birlikte aslında siyasette de yeni bir döneme başlayacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası herkes iktidar partisindeki olası değişikliğe odaklanmış durumda ama değişim sarsıntısı ana muhalefette daha fazla hissedilirse kimse şaşırmasın.
Anketlerle yansıyan sonuçların sandıktan çıkması durumunda, Ağustos'un 2. yarısından itibaren CHP içinde pek çok sürprize hazırlıklı olun.
10 Ağustos'ta Selahattin Demirtaş'ın alacağı oy eğer yüzde 10'ları bulursa (ki; bazı anketlerde bu görülüyor), yeni dönemde Kürt siyasal hareketi ve açılım sürecinde de hızlı bir değişim süreci yaşanabilir.

Yeni Asır ve diğerleri...

Bugün size bayram yazısı yazmak için oturdum ama malum gündemden de kaçamıyoruz.
Biz, Yeni Asır olarak bayrama 120 yıllık geçmişimizin ve İzmir-Ege'ye karşı sorumluluğumuzun üzerimize yüklediği bir görevi daha yerine getirmenin haklı gururuyla giriyoruz.
Perşembe günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanına Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ve Müsteşarı dahil 50 en üst düzey bürokratını alarak katıldığı İzmir Ekonomi Zirvesi'nde Yeni Asır'ın üstlendiği rolü, sağ olsun bütün katılımcı ve konuşmacılar teslim ettiler.
"Ekonominin sivil ve siyasi tüm aktörleri ile yerel ve merkezi yönetimin tüm temsilcilerinin bir araya geldiği böyle bir toplantıyı ancak ve ancak İzmir'in ve Ege'nin gerçek gazetesi Yeni Asır düzenleyebilirdi" dediler.
Yeni Asır olarak bundan tam iki yıl önce yine İzmir'in en önemli meselelerinden birisi olan kentsel dönüşümle ilgili büyük bir zirve daha gerçekleştirmiştik.
Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı zirveden sonra da tıpkı bugünkü gibi son derece güzel ve yapıcı geri dönüşler almıştık.
Biz hep önümüze bakıyoruz.
Laf değil, iş üretiyoruz.
Dedikodu değil, haber yapıyoruz.
İşimize bakıyor, diğerleri gibi "karnımızdan veya arkalarından" konuşmuyoruz.
Yeni Asır öncüdür, önderdir.
Yeni Asır yapar. Ya diğerleri?...
Vallahi onlar da ne isterlerse yaparlar...
Ramazan Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlar, aileniz ve sevdiklerinizle sağlık ve huzur içinde bir bayram geçirmenizi dilerim..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA