• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Yeni Asır Türkiye Cumhuriyeti'nden yana taraftır

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.10.2014, 00:00
Yeni Asır'ı birkaç kelime ile anlat dediklerinde şöyle söylüyorum:
Demokrasi adımız, özgürlük soyadımız. Haberler de namusumuzdur...
Bir insan namusuna nasıl sahip çıkar, özenirse biz de her haberimiz için aynı titizlik içindeyiz. Arkadaşlarıma hep dediğim gibi; "Haberin küçüğü büyüğü olmaz. Haber haberdir. Ve her biri en önemli haberdir. Her habere en önemli haber gözü ve değeriyle bakacaksınız."
Yeni Asır'ın tarih boyunca üstlendiği misyon ve tutum da bu titizliğe halel getirmedi. Bizden önceki büyüklerimiz gibi bizler de; 3 asırdır Ege'nin ve Türkiye'nin haberini yaparken milletten ve demokrasiden yana taraf olma misyonumuzu kararlılıkla sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Bu, bizim ülkemize ve okuyucularımıza namus sözümüzdür.
Çok yeni bir olayı da hatırlatmak isterim. Yeni Asır'ın kırmızı çizgileri; vatan, millet, demokrasi, bayrak ve Atatürk'tür. Hafta sonu yapılan İzmir Barosu seçimleri; eğer Yeni Asır olmasaydı, sadece baroya kayıtlı 5 bin civarındaki avukat arasında kalacaktı. Yeni Asır sayesinde; Atatürk'ü sinsi şekilde sansürlemeye cüret edenlerin ipliğini pazara çıkardık. Ali Eyce'nin kaleminden tüm detayları okudunuz ve eminim kanınız dondu.
Paralel yapının ve bu kentin yerel yöneticilerinden en önemlilerinin desteklediği, Türk bayrağını bir siyasi simge gibi görme sapkınlığında olan, Atatürk'ten rahatsızlıklarını posterlerindeki sinsi sansürle göstermekten ve bu yönde kendi tabanına mesaj vermekten çekinmeyen yapı; nihayet yönetimde değil artık.
Cumhuriyet değerlerine inanan, Atatürk ve Türk Bayrağı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir parçası olmaktan rahatsızlık duymayan bir yönetim iş başına geldi.
Baro seçimlerinde her tür siyasi baskıyı meşru sayan, genel kurul salonunda "Biji PKK, Kahrolsun TC ve Kahrolsun TC'nin avukatları" diye slogan atılmasına sebep olanlar, birkaç gündür yaptığımız yayınlarımızdan ötürü bize "Taraflı yayın yapıyorsunuz" diye kızan olursa; hiç kusura bakmasınlar;

EVET BİZ TARAFIZ.
TARAF OLMAYA VE BUNLARIN HER YAPTIĞINI SİZLERE ANLATMAYA, İFŞA ETMEYE KARARLIYIZ.
ONLARI KIZDIRIYORUZ, BİLİYORUZ.
AMA ÜZGÜNÜZ...
ÇÜNKÜ BİZ ONLARI HEP VE DAHA ÇOK KIZDIRACAĞIZ.
BU KENTİ YÖNETENLERİN EKSİKLERİNİ, YANLIŞLARINI YAZMAKTA, BU KONUDA İZMİRLİNİN VE EGELİNİN HAKKINI ARAMAKTA DA KARARLIYIZ VE YANLIYIZ.
O YÜZDEN BİZE KIZDIKLARINI BİLİYORUZ AMA ONLAR DA HİÇ KUSURA BAKMASINLAR.
ÇÜNKÜ BİZ ONLARI DA HEP KIZDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ YAYINLARIMIZLA.
NE ZAMAN KIZMAKTAN VAZGEÇER, MİLLETTEN, BU MİLLETİN DEĞERLERİNDEN VE HAKKINDAN YANA TAVIR KOYARLARSA;
İŞTE O ZAMAN BİZ DE ONLARI KIZDIRMAK YERİNE; ALKIŞLAYACAĞIZ...

AMA AKSİ OLDUĞU HER GÜN, BİZE HEP KIZACAKLAR. BUNU UNUTMASINLAR..


Bugün günlerden Yeni Asır

Bugün Yeni Asır'ı almak için gazete bayinize gittiğinizde size sürprizimizi de görmüş oldunuz. Gazete-leri-mizi taşımakta zorlanmayasınız diye poşetiniz de olacak ama siz bu zahmete seve seve katılacaksınız biliyorum!
Şaka bir yana; Bugün tam 11 ayrı gazete ve 250 sayfadan fazla bir Yeni Asır okuyacaksınız.

120. yılımızda sizlere çok özel 120 sayfalık bir ek çıkaralım istedik ve gazetemizin tüm birimleri seferber oldu. Ekonomiden bilişime, emlaktan sağlığa kadar pek çok konunun yanında, Yeni Asır'ı ve tanıklık ettiği 3 asırı ve bu süreçte yaşananları da anlatalım istedik. Fakat; sizlerden ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan reklam verenlerimiz ve yol arkadaşlarımız reklam ajanslarımızdan öyle ilgi gördük ki; 4 diye başladığımız ek sayımız tam 9'a çıktı. 216 sayfalık tam 9 ayrı gazete hazırladık sizlere. Bunlara ek olarak bugünkü Yeni Asır ve Sarmaşık'ı da eklediğimizde 11 ayrı gazete ile 120. yılımızda sizlerle yeniden kucaklaşmanın haklı gururunu da yaşıyoruz.
Durun hemen telaşlanmayın. Zaten 1 günde bitiremeyeceğiniz için, şimdiden kütüphanenizde bu özel eklerimiz için yer açın ve sindire sindire sizlere özenerek hazırladığımız 120 Yıl Yeni Asır Gazetelerimizi okuyun lütfen ve fikirlerinizi bana bizzat yazın. Zafer Şahin'in koordinasyonunda, Ahmet Veli Olgundeniz'in editörlüğünde, bölge ve İzmir haber merkezlerimizin desteği ve Tülay Arıcan kaptanlığındaki İzmir ekibimiz ile Ümit Önal liderliğindeki İstanbul ve Turkuvaz Reklam desteğiyle hazırladığımız bu çalışmamız, 115. yıl için sizlerle buluşturduğumuz özel ilavemizden de daha özel oldu.

Yazı ve yorumlarıyla bizlere katkı yapan tüm resmi ve sivil dostlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bize her proje ve adımımızda sonsuz desteğini ve ilgisini esirgemeyen Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Serhat Albayrak'a da teşekkür borçluyuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yıldönümümüz ve özel ilavemiz için yazdığı değerli satırların her biri bizim için çok anlamlı. Ve; ömrümüz ne kadarına yeter bilemeyiz ama biz nefes aldığımız sürece sizler için değil 125'inci, 130'uncu hatta 150. yıllarda bile yine bir arada olmak istiyoruz. Sağolun varolun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA