• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

DEMOKRASİ ADIMIZ ÖZGÜRLÜK SOYADIMIZDIR

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.11.2014, 00:00
Cumartesi günü meslek hayatımın en anlamlı ödüllerinden birini aldım Yeni Asır adına.
20 yılımı doldurduğum gazetemin 120 yıllık tarihinde emeği geçen, bugün yaşayan ve yaşamayan tüm büyüklerimiz ve arkadaşlarım adına aldım bu ödülü.
UNESCO'in verdiği ve mesleğimin simge isimlerinden, Türk dünyasına büyük hizmetleri geçmiş büyük düşünür İsmail Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Yılın Gazetesi ödülü, bu yıl Yeni Asır'ın oldu.
Bu anlamlı ödülü Bartın'da, meslek etiğinin en simge isimlerinden, meslek büyüğüm Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı'nın elinden almak da ayrı bir onurdu benim için. Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcimiz Hüseyin Kocabıyık ile birlikte katıldığımız törende, Türk dünyasının tüm temsilcilerinin Yeni Asır'a gösterdiği ilgi ve alakayı herkesin görmesini isterdim.
Haberimizde detaylarını okuyacaksınız, tekrarına girmek istemiyorum ama en başta Bartın Gazeteciler Cemiyeti'nin başarılı Başkanı Güngör Yavuzaslan'ı tebrik etmeden geçemeyeceğim.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'ndan tutun da Kırım Tatar Milli Meclis Başkanına, Azerbaycan Milli Meclisi milletvekilinden, Irak Türkmen Cephesi ve Kerkük Milletvekiline kadar, Suriye ve Kırgızistan temsilcilerine kadar Türk coğrafyası ve Türk dünyasının bu kadar ismini toplamak o kadar da kolay değil.
İsmail Gaspıralı'nın vefatının 100. Yılı dolayısıyla UNESCO bu yılı İsmail Gaspıralı Yılı ilan etti. Ve; Bartın'da Yeni Asır'a verilen ödüldeki; İnsan Hakları ve Gazetecilik vurgusuna bir kez daha dikkatinizi çekmek isterim.
Son dönemlerde yaptığımız sorumlu ve sağduyulu haberlerimiz bize bu ödülü getirdi.
Haberlerimiz hem İzmir ve Ege'nin sosyo-kültürel konularını içeriyor hem yerel sorunları gündeme taşıyıp, ısrarla takibini yapıp çözüm gelene kadar fikri takibini sürdürüyor.
Bununla da kalmayıp; son 1 ay içinde İzmir Barosu seçimlerindeki Türk Bayrağı ve Atatürk hassasiyetiyle yürüttüğümüz yayınlarımız, Paralel Yapı'nın ne kadar içinde olduğunun kamera görüntüleriyle kanıtlandığı Askeri Casusluk Davası haberimiz, "Militan Konak'ta" manşetimiz, Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun hem üniversite yalanı hem de askerliğini yapmamış olduğunu belgeleyen haberlerimiz ve son olarak da Kobani olaylarını fırsat bilen bölücülerin 1 Kasım'daki eylem çağrısına yönelik uyarılarımız sadece İzmir ve Ege'de değil, Türkiye genelinde çok büyük yankı uyandırdı.
Ulusal gazeteler ve televizyonlarda hem haber oldu, hem de haber programlarında işlendi.
Elbette bu kadar başarı, ödülü ve ödülleri de beraberinde getiriyor.
Nitekim, UNESCO ve İsmail Gaspıralı İnsan Hakları ve Gazetecilik ödüllerinde Yılın Gazetesi ödülünü almamız işte bu gayretin sonucudur.
Çalışıyoruz..
Hiçbir çıkar grubu ve kişiyle bir ilişkimiz yok..
Sadece işimizi yapıyoruz.
Akıllarınca bizi karalamaya çalışanlara, belgeli ve bu yüzden de hiçbir şekilde yalanlanamayan haberlerimizle en güzel cevabı veriyoruz.

BİR OLALIM, DİRİ OLALIM
Birilerini çok kızdırıyoruz.
Ama; çoğunluğu da sevindiriyoruz.
Çünkü; işimizi yapıyoruz.
Allah'tan, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinden ve okurlarımızdan aldığımız güçten başka bir güvencemiz de yok.
Son aylarda ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyun artık çok net görüldü.
Biz de Yeni Asır olarak bu oyuna dikkat çekmeye ve bu oyuna gelinmemesi yönünde çağrı yapmaya, okurlarımızı uyarmaya çalışıyoruz.
Çünkü; son 10 yılda Türkiye'nin bölgesinde elde ettiği güç; elbette dünya devlerini korkuttu.
İslam coğrafyası ve Türk dünyasını tanzim etmeye, düzenlemeye, kan üzerinden siyaset yapmaya çalışanların en büyük hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti.
Yakın coğrafyamızda Kerkük, Suriye kan ağlıyor ancak; Ortadoğu'da gücümüzü yeterince birleştiremiyoruz.
Ama; Cumartesi günü Bartın Kültür Merkezi Salonu'nda bulunan Türk dünyası temsilcileri, bu karamsarlığı dağıttı.
Tüm İslam ve Türk coğrafyasında akıtılan kanın, gözyaşların dinmesi için umut tohumları ekti.
Merhum İsmail Gaspıralı üstad ne güzel söylemiş; "Dilde, fikirde, işte birlik." Çünkü; Bir olmadan iri olunmaz. İri olmadan diri olunmaz. Bartın'da bu birliğin ve dirliğin vücut bulduğunu görmek güzeldi. Bu fotoğrafın tüm Türkiye genelinde daha da yayılması dileğiyle...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA