• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Aydın ve Manisa'daki Benim Kadınlarım

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2015, 00:00
Geçen yazımda "benim kadınlarım" demiştim hatırlarsanız. Ben Ege'nin kadınlarıyla gurur duyuyorum ve onlar bütünüyle benim örnek aldığım, örnek gösterdiğim, gurur duyduğum kadınlar. "Benim Kadınlar'ımdan" TOBB Kadın Girişimciler Kurulları'nın illerdeki başkan ve temsilciliklerinin seçimleri yapıldı geçen hafta ve Cuma günü 2 ilde, Aydın ve Manisa'da bu birbirinden başarılı kadınlarla buluşup, iş yaşamını, kariyer yolculuklarımızı, Ege'yi ve Türkiye'yi konuştuk.
Bu yazı da, esasen onlar içindir ama okuyan herkesin ders almasını ve bu kadınların her biriyle ayrı ayrı gurur duymasını istiyorum.
Tabii ki; benim kadınlarımı anarken, Ege erkeğine yakışan bir yürekle hiç komplekssiz onlara destek veren Ticaret Odaları Başkanlarını da tebrik ediyorum. Cuma sabahı birlikte olduğum Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker ve ekibine sonsuz destek veren Aydın Ticaret Odası'nın genç ama çok başarılı Başkanı Hakan Ülken ve Meclis Başkanı Sefa Yüksel'e ve akşam birlikte olduğum TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy ve ekibine her daim desteklerini esirgemeyen Manisa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun ve çiçeği burnunda Genel Sekreter Fatih Özsümer'i anmadan geçemeyeceğim.
Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, Türkiye'nin geleceğinde oluşturacakları katma değer açısından önemini söylememe gerek yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her fırsatta dile getirdiği 2023 yılında Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olma hedefine ancak ve ancak, nüfusun yarısını oluşturan kadın girişimcilerin etkisi ve katkısıyla olabileceği gerçeğini de unutmamak gerek. İşte, bu kadınlar arasında yer alan Aydın ve Manisalı işkadınları, hevesleri ve hedefleriyle inanın insanı şaşırtıyor. Benim süper kadınlarım arasında yer alan TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, Aydın ziyaretimizde bizimleydi. Yeni dönemde; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun Yürütme Kurulu Başkanı'nın Ege'den olması ile ilgili önerimi ve ısrarımı bu vesileyle tekrarlayıp yeniden kayda geçirmek istiyorum. Çünkü; Cuma günkü buluşmada Aysel hanım ve Esen hanım ile Aydınlı işkadınlarının istişareleri, yeni dönemde Türkiye genelindeki işkadınlarının genel başkanının Ege'den çıkacağı yönündeki sinyalleri güçlendirir yöndeydi. Keza; akşam buluştuğumuz Manisa'da Nilgün hanım da aynı görüşte idi.
Keşke bu iki buluşmayı sizlere de canlı olarak izletebilme imkanım olsaydı. Ailenin, iş dünyasının, Türkiye'nin çimentosu kadınlarımızın kendi hikayelerini, başarılarını ama bu başarılara giderken yaşadıkları zorlukları dinleyip ne dersler çıkartırdınız emin olunuz. Ben her birinin, her cümlesinden kendime dair öyle derin dersler çıkardım ki..
Aydınlı Kıymet Butik'in sahibi Kıymet Çalışkan, Yingari markasının yaratıcısı Semra Ağaçcı, Kuşadası'ndan Nur Gülgün Can, Gıda Mühendisi Ülkü Ülken, restoran sahibi Seval Pekgüzel ile Manisalı Semra Kaplan Kıvırcık, Şule Uygur, Necmiye Güven, Akhisarlı Şükran Şakrak Füzün ve Şükriye Burak daha ismini burada anamadığım 100'ün üstünde başarmış işkadınlarının her bir hikayesi, inanın pek çok kadına cesaret verecek. Zaten, önümüzdeki günlerde, sizlere sürprizlerimiz olacak Benim Kadınlarım'la..
Çok fazla beklemeyeceksiniz ama çok beğeneceksiniz eminim yeni projelerimizi..
İş dünyasında kadın olmak; evdeki kadını, sosyal yaşamdaki kadını, evlat olarak kadını, anne ve eş olarak kadını da içeriyor.
Bütün bunlarda "iyi" olabilmek hiç de kolay değil. Ben ve gazetem, her daim bu kadınların yanında ve hatta emrindeyiz. Ama; Benim Kadınlar'ım bütünüyle "İyi" olmayı başarmış kadınlar.
Ve ben bütün bu kadınları, Ege'nin tüm başarmış kadınlarını ayakta alkışlıyorum.

ŞU 3 İSME DİKKAT..


Hep kadınlardan gittik bugün, biraz da erkekler diyelim ve birkaç cümleyle de olsa anmadan geçemeyeceğim 3 ismi sizlerle paylaşmak istiyorum. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı ve yeni dönemde üniversiteyi çok yakından takip etmenizi ısrarla öneririm. Aydın programı sırasında ziyaret ettiğim rektör hoca, başarılı bir akademisyen olmanın dışında vizyon projeleriyle bu takibi fazlasıyla hak ediyor. Ben, projelerini dinlerken heyecanlandım. Göreve gelir gelmez Üniversiteler Arası Kurul'un da Başkanı olmayı başarmış ve ilk kez Adnan Menderes Üniversitesi böyle bir önemli platformda zirvede. Manisa'nın iki yeni belediyesinin kurucu başkanları Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik. Çerçi'yi Ankara'da 2 dönem yaptığı milletvekilliği döneminden beri tanırım, Belediye'deki performansı bu açıdan beni hiç şaşırtmadı. Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik ise genç yaşına rağmen, siyasette çok ama çok deneyimli ve bu deneyimi, Belediye'deki kısa süredeki ustalığından anlaşılıyor. Ben bu 3 ismi, önümüzdeki dönemde yakından takip etmeye devam edeceğim. Size de hararetle tavsiye ederim...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA