• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Nasıl bir kadın?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2009, 00:00
Okan Bayülgen, evlendikten ve baba olduktan sonra verdiği röportajlarda karısının ne kadar güçlü, sağlam, sert, prensipli ve gerektiğinde erkeğe posta koyabilen bir kadın olduğunun altını çiziyor.
Örneğin son röportajında (Kelebek) kızıyla ilgili soruya şu cevabı veriyor:
. Eyvallahı olmayan bir kız isterim aslında.
. Eyvallahı olmayan bir kız derken, bu toplumun, kadınların sırtında yükseldiğini biliyorum.
. Kadınların aklı fikri olmasa, bu heriflerin hiçbir halta yaramadığını da çok iyi biliyorum.
. O yüzden kızımın, bu toplumun sırtında yükseleceği kadınlardan biri olmasını isterim.
Gelelim karısıyla ilgili olan kısma...
. Benim çocuğumun çok sağlam, çok hayranlık duyduğum, sert, prensipli ve beni de evirip çeviren bir anası var.
. Gerektiğinde dişlerini çıkarabilen, yumruğunu sıkabilen, serseri bir babadan memnun bir eşim var.

POSTA KOYAN KADIN

Bence bu cümleler onca güzel ve ünlü kadınla çıkan Okan'ın alelacele evlenmesini açıklıyor. Öteki kadınlar yukarıdaki niteliklere uymuyorlar demek değil bu ama kriterlerden birinde bir eksiklik olduğu kesin. Yani aslında erkekler her dediklerini yerine getiren, sorun çımasın diye ses çıkarmayıp boyun eğen kadından hoşlanmıyorlar.
Daha önce de değinmiştim (6-7 Eylül), Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar adlı kitabındaki bir cümleden yola çıkarak, erkeklerin dümen suyuna gitmenin kadınların aleyhine işlediğinden. Ahmet Ümit, erkeklerin uydusu olan kadının erkeği kaybedeceğini düşünüyor.
Okan Bayülgen de aynı şeyi söylüyor. Benim gözlemlerim de böyle. Erkeklerin çoğu, farkında olmasalar, hatta kadınlara bunun tersi davranışları beklediklerini söyleseler veya ima etseler de güçlü, kararlı, direnen ve erkeğe gerektiğinde posta koyabilen kadınlardan hoşlanıyorlar. Bu iki kere ikinin dört ettiği kadar gerçek bence.

SAHİCİ VE KARARLI

O yüzden kadınlara tavsiyem sevdikleri erkekle beraberken öncelikle kendilerine karşı dürüst olmaları. Bakmayın siz ekrandaki dizilerin veya kadın programlarının bizlere entrikalar, oyunlar ve yalanlarla ilgili öğütler vermesine, erkeği idare etmenin püf noktalarını anlatmasına. Önce siz ne istediğinizi bileceksiniz ve sonra karşınızdaki erkeğin sizin beklentilerinize uyup uymadığına bakacaksınız.
Aynısı erkek için de geçeli elbette. İkiniz de dürüst ve sahici olunca işler daha kolaylaşacak ve birbirinize uygunsanız her şey istediğiniz gibi gerçekleşecek. Evlenmek istiyorsanız, utanmadan, sıkılmadan, "Ay beni evlilik meraklısı bir kız sanmasın!" diye evhamlara kapılmadan söyleyecek ya da belli edeceksiniz mesela. Veya hayattan ne beklediğinizi söyleyeceksiniz. Söyleyeceksiniz ki o size, "Ya mesleğin ya ben" gibi bir soruyla gelmesin. Böyle bir soru sormaması gerektiğini öğrenecek. O zaman dişlerinizi göstereceksiniz. Veya sizin hayatınıza karışmaya kalkıştığında.
"Tokat şiddet sayılmaz, seven erkek kıskanır, kıskandığı için döver" diye bir şey yok. Bunlar tam bir palavra. Erkekler saygı duymadıkları kadına kötü davranırlar. Sizse saygı duyulan bir kadın olacaksınız, istenen, arzulanan ve hayran olunan.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA