• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Biz de dört koca isteriz!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2010, 00:00
Yedi Kocalı Hürmüz'den sonra, cesurca ortaya çıkıp, "Ben de dört koca, hatta dört yetmez, beş tane, beş de yetmez, yedi tane isterim." diyen bir kadın çıkacak mıydı diye hep merak ederdim.
Çıktı sonunda.
Mısır'da yayınlanan El Masri El Yorum Gazetesi'nin köşe yazarı Nadina El Bedair, "Erkekler dört kadın alıyorsa ben de dört erkek istiyorum." diye yazdı. Hatta "Vahşi hayallerimin seçimini beşe, sekize çıkarayım. Biri esmer, diğeri sarışın olsun" diyerek, Hürmüz'den öteye geçti.
"Neden erkekler sıkıldıklarında kendilerine başka bir kadın alma pakına sahipler de kadınlar değil. Benim için yepyeni bir yasa yapın. Fetva ve fantezilerin şemsiyesi altında bana birden fazla erkekle evlenebilmem için kanun çıkartın" önerisinde bulundu.

ERKEKLER NİYE KIZDI?
Tahmin edebileceğiniz gibi ortalık karıştı. Mısırlı erkekler, özellikle din bilginleri çok kızdılar Nadina'ya. Yazarın provokasyon yaptığını öne sürerek yazılarına son vermesini istediler ve gazeteye dava açtılar.
Nedenini de "Çok eşlilik Kuran'da vardır. Geleneklerimize uygundur" diye açıkladılar. Ve en önemlisi kadın yazarın "açıkça fuhuşu teşvik ettiğini" söylediler.
Gelen tepkiler üzerine Nadina bir yazı daha yazarak niye böyle bir yazı yazdığını açıkladı. Dedi ki; "Sonunda erkekler kızgınlığın ne demek olduğunu öğrendiler."
Demek istiyor ki, kadınlar da razı değil kocalarının dört karısından biri olmaya. Zaten amacı da çok eşliliğin ortadan kalkması. Bu amaçla erkekleri kışkırtan bir yazı yazıyor. Sonuçta kimse sevdiğini bir başkasıyla paylaşmak istemez. Nasıl erkekler istemezse kadınlar da istemez. Hem de hiç istemez. Boyun eğmeleri, ses çıkarmamaları bundan memnun oldukları anlamına gelmez. İyi bir insan kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yapmaz. Karısının dört kocası olmasını istemeyen, dört kadın almaz.

Warren Beauty ve Mae West
Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan konularından birisi de Amerikalı ünlü aktör Warren Beauty'nin, 12 bin yedi yüz yetmiş beş kadınla ilişkiye girmesi oldu.
Beauty'nin hayatını anlatan bir kitapta yer alan bu bilgi, basın sözcüsü tarafından yalanlandı gerçi ama halen evli olduğu Annette Bening ile evlenmeden önce Hollywood'da yatmadığı kadın kalmadığı bilinen bir gerçek. (İkilinin oynadığı Unutulmayan Aşk adlı film şu sıralar Digitürk'te gösteriliyor.)
Herkesi şaşkına çeviren bu sayının matematik olarak "mümkün" olup olmayacağı üzerinde duruldu öncelikle tabii. Kabaca bir hesap yapıldı ve olabileceği kanısına varıldı. Tek gecelik ilişkiler yaşadı demek ki ömrünün çoğunda. Her gece başka bir kadınla üstelik.
Ama hemen arkasından da şu yorum yapıldı; "Bir insan nasıl bilebilir 12 bin yedi yüz yetmiş beş kişiyle yattığını. Her seferinde bir çentik mi attı duvara? Yoksa cebinden çıkardığı deftere "Elde var bir, oldu bin, şimdi de on bin" mi dedi?
Peki, bir kadın bu sayıya ulaşabilir mi? Aklıma yine Amerikalı bir aktris geliyor. 1930'ların cinsellik simgesi, askerlerin adını şişme can yeleklerine verdiği ünlü aktris Mae West. Yıllar önce bir dergide, bir erkekle asla ikinci kez ilişkiye girmediğine dair bir haber okumuştum. 80 küsur yaşında öldüğüne göre Warren Beauty'nin rekoruna yaklaşmıştır hatta belki de egale etmiştir.
"Ben kadınlar için giyinir, erkekler için soyunurum" demesi boşuna değil yani. Hem kolay kolay kırılmayacak bir rekora da sahip; Ted adlı sevgilisiyle 15 saat sevişmiş.

Enis Berberoğlu farkı
Medyamızın olmazsa olmaz kurallarından biri, "genç, güzel ve de yarı çıplak" bir kadın resminin, gündemle ilgili olmasalar dahi sırf güzel ve seksi oldukları için, yani sayfayı süslemek adına birinci sayfanın tepesine oturtulmalarıdır.
Bu kuralı asla atlamayan Hürriyet'in cumartesi günkü sayısında ise bir erkek resmi yer aldı. "Brad Pitt Engin" başlığıyla yıldızı giderek parlayan genç oyuncu Engin Altan Düzyatan haberi verildi.
Kaçırmış olabilirim ama uzun zamandır bir erkek gördüğümü hatırlamıyorum bu "baş sayfa güzeli" köşesinde. En azından haber değeri olan bir haberdi. Kadınların hassasiyetini dikkate aldığını düşündüğüm yeni yayın yönetmeni Enis Berberoğlu'na sevgilerimi iletiyor ve medyada yeni bir dönemin başlayacağını düşünerek heyecanlanıyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA