• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Oyum, Survivor Merve'ye

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.08.2010, 00:00
Yarışma programı "Var mısın yok musun"da yaratılmaya çalışılan dayanışmanın ne kadar suni olduğunu "Survivior"da görmüş olduk. Birbirlerine söylemediklerini bırakmıyor yarışmacılar. Baştan itibaren seyretmediğim için ayrıntılarını bilmiyorum ama bayağı bir polemik yaşanmış aralarında. Hem de kin ve nefrete dayalı bir tartışma.
Kolay değil tabii aylarca bir adada aç-susuz kalmak. Geçen akşam yarışmacıların verdikleri kilolar hesaplandı, 15 kilo veren var aralarında.
Diyetisyenler boşuna demiyor, "Zayıflamak istiyorsan yemeyeceksin!" diye.
Gelelim adada olanlara. Ben son haftalarda seyretmeye başladım. Hakan'ın elenip Merve'nin yıldızlaşmaya başladığı dönemleri.
Merve elenmeyi beklerken yapımcıların da bir hamlesiyle, bence de doğru bir kararla düelloya çıkmaya başladı ve karşısına kim çıkarsa onu yenmeyi başardı.

İHSAN VE EKİBİ
Başını İnsan'ın çektiği bir grup var koskoca adamlardan oluşan ve bu kişiler önce Seda'yı, sonra da Merve'yi elemeye ant içmişler, her elemede onların adını yazdılar. İkisi de aslanlar gibi direndi ama. Bir de Başak vardı. O kadınlarla erkeklerin savaşını görünce tercihini hemcinslerinden yana değil de, erkeklerden yana kullandı. Çoğu kadın bu taktiği kullanır genellikle. Kendilerinden daha güçlü olduğuna inandıkları erkeklerin safında yer alarak, onların korumasına sığınırlar. Ama bilmezler ki o erkekler, ilk fırsatta onu gözden çıkaracaklardır.
Nitekim öyle oldu. Her ne kadar adadaki koskoca erkekler, Merve'nin sağ gösterip sol vurduğunu söyleyerek anlaşılmayan bir nedenle kızsalar da, Başak'ın adını onlar yazdı. Merve onları kandırmış. Kanmasalarmış!
Son seyrettiğim bölümler nasıl ikiyüzlü olduğumuzun görülmesi açısından oturup defalarca seyredilecek cinsten.
İhsan ve ekibi Hakan, Gizem, Seda ve Merve'yi elemek için her şeyi yapıyor, iki arkadaşı düelloda karşı karıya getirmekte bir sakınca görmüyorlar ama aynı şeyi Merve yapınca çılgına dönüp, "Bunu nasıl yapar, bu ne adi ve çirkin, etik olmayan bir davranış" diyebiliyorlar.

HANGİSİ ETİK?
Sen yapınca iyi, karşındaki yapınca kötü. Tamamen tipik küçük insan davranışıdır bu. Hep sen haklısın, sen doğrusun, başkaları yanlış ve kötü. Hayır, sen nasıl cin fikirliysen karşı taraf da öyle. Onun da seçim hakkı var, onun da kararları var.
"İki yakın arkadaşı nasıl kaşı karşıya getirirsin?" diyorlar. Bir hafta önce siz iki arkadaşı karşı kaşıya getirdiniz ama! Onlar mantıklı hareket ediyorlarmış, bu yarışmaymış çünkü. Peki, Merve mantıklı hareket ettiğinde niye kızıyorsunuz?
Merve ödül veya dokunulmazlık kazandığında ondan iyisi yok. Komşu kızı diyenler, yanından ayrılmayanlar, yemek yerken, eğlenirken ona teşekkür edenler oylama sırasında demediğini bırakmıyorlar. Elbette eleyeceksiniz, bu bir yarışma, kendinizi düşüneceksiniz, ucunda 500 bin lira var çünkü. Ama ikiyüzlü olmak zorunda değilsiniz ki!
Benim favorim Merve. Birinci neden kadın olması. Erkek yarışmacıların kendilerinin de söylediği nedenlerden dolayı üstelik. Evet, 20 yaşındaki küçük bir kız, küçük aklıyla size meydan okuyor. İkincisi, dik durduğu, ikiyüzlü davranmadığı, dürüst ve net olduğu için. Umarım sen kazanırsın Merve.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA