• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Van'da iki anaokulu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2010, 00:00
Dün Güneydoğu'dan İstanbul'a gezmeye gelen ve okumak isteyen kızlardan söz etmiştim, bugün de sıra anaokuluna gidecek Vanlı çocuklarda. Artık bütün dünya okul öncesi eğitim olmadan eğitimin eksik kalacağını keşfetmiş durumda. Neyse ki bizim yöneticilerimiz de başta Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu olmak üzere Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı, Türkiye genelinde yüzde 39 olan okul öncesi eğitim alan çocuk sayısını yüzde 80'lere çıkarmak için uğraşıyorlar.
Sadece yetkililer değil, kurumlar ve onların duyarlı yöneticileri de bu konuya eğilerek bireysel ve kurumsal olarak ellerinden geleni yapıyorlar. Bu kuruluşlardan biri de Amway Türkiye ve onun başında bulunan, aynı zamanda Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu.
Aslında Amway, 2003 yılından beri "One by one" kampanyası kapsamında çocuklarla ilgili projelere destek veriyor ve tüm Avrupa'da UNICEF ile işbirliği yapıyor. İşte bu işbirliği çerçevesinde 2010 yılı sosyal sorumluluk projesinin adresi Türkiye oldu.

600 BİN ABD DOLARI
Amway Türkiye de 2009 yılında Gaziantep ilinin Köksalan köyünde bir ilköğretim okulu inşa edilmesine destek vererek, çocukların eğitimi konusunda tüm Avrupa'ya öncülük ediyor.
Bu nedenle 2009 ve 2010'da tüm Amway Avrupa'nın UNICEF yararına yaptığı bağışlar Türkiye'ye aktarılıyor. Türkiye'nin de içinde bulunduğu 26 Avrupa ülkesindeki çalışanları ve doğrudan pazarlama yöntemiyle ürünleri satan serbest girişimcilerinin verdiği paralardan oluşuyor bu bağış. Toplanan para yaklaşık 600 bin ABD doları. Bu parayla da Van'da Atatürk Anaokulu ve Cumhuriyet Anaokulu yaptırılıyor.
Biz de bu okulların açılışı için Van'a gittik. Bakanlığın onayladığı beş sınıflık bir okuldan oluşan bina sıfırdan yapılmış, içinin tefrişatı, oyuncakları, malzemeleri alınmış, bahçe düzenlemesi, oyun alanı yapılmış. Okullardan biri tamamlanmış, diğeri de bitmek üzere.

VAN VALİSİ KARALOĞLU
Açılış töreninde Van Valisi Münir Karaloğlu, Okul öncesi Eğitim Genel müdürü Remzi İnanlı ve Amway Avrupa Başkan Yardımcısı Michael Meissner, Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu ve Avrupa'nın kampanyaya destek veren çeşitli ülkelerinden gelen Amway çalışanları ve Serbest Girişimcileri hazır bulundu.
Okulların Van'da yapılmasının sebebi Vali Münir Karaloğlu'nun projeyi basından duyar duymaz Candan Çorbacıoğlu'nu araması ve Van'a davet etmesi. Yoğun göç alan ve göç veren Van'ın anaokullarına çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Karaloğlu, amaçlarının bu tür desteklerle okul sayısını artırmak olduğunu söyledi.
Gerçekten ihtiyaç var. Sadece Van'a mı, ülkenin her yerine aslında. Her ilköğretim okulunun yanında bir de anaokulu olması gerekiyor. Hem çocukların okula hazırlanması hem ablalarının onları bakmak yerine kendi eğitimlerine devam etmesi hem de annelerin zamanlarını kendi gelişimlerini ve istihdama katılmalarını sağlamak için. Ülkenin yoksulluktan, sefaletten ve eğitimsizlikten kurtulması için.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA