• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Sorun erkeklerin sorunu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.02.2011, 00:00
Ne acı değil mi? Bazı konularda bir arpa boyu yol almıyoruz, alamıyoruz. Tecavüzü, tacizi sorgulayacağımız yerde tecavüze, tacize uğrayanı eleştirmeyi marifet sayıyoruz.
Bunca yıldır bu konularda yazıp çizmekten biz usandık ama birileri usanmadı. Gündemde olmak için veya gündemi değiştirmek için olmadık laflar ediyorlar. Dekolte giyenin tecavüze uğrayabileceği konusu mesela. Bu tür bir söylem her fırsatta ısıtılıp ısıtılıp önümüze sunuluyor.
Kadınlar da ayağa kalkıyor haklı olarak, "Giyimimize karışılmasın, kadının bedeni kendine aittir vs..." diyorlar.
Aslında bu tür söylemler karşısında kadınların değil, erkeklerin ayağa kalkması lazım. Onlar seslerini yükseltmeli; "Ne demek bu! Biz erkekler bu kadar zayıf, iradesiz, sapık insanlar mıyız ki bir kadın bacağı veya memesi görünce o kadına saldıralım?" demeleri lazım. Bu tür söylemler, kadınlara değil erkeklere hakaret içeriyor.

DEKOLTEDE SORUN YOK
Çünkü bu sözlere baktığımızda Türk erkeklerinin cinsel sorunları olduğunu, cinselliğini yaşayamadığını, bir kadın gördüğü zaman da akıllarının başından gittiğini anlıyoruz. Eğer böyleyse bu çok vahim bir durum. O zaman profesörlerin, uzmanların, toplum bilimcilerin bu konuyla yakından ilgilenmeleri gerekir. Demek ki cinselliği yasaklamak, cinsellikten söz etmemek, kadın ve erkeği birbirinden ayırmak doğru değil. Cinsellik büyük bir sorun. Cinsel eğitimsizlik büyük bir sorun. Bunları gidermemiz lazım.
Çünkü erkekler tahrik oluyor, akılları başlarından gidiyor, kendilerini kaybedip kadına saldırıyorlar diye kadınları evlere kapamanın, üstlerini başlarını örtmenin bir yararı yok. Bu kez evlere saldırıp, kadınlara taciz edecekler. Ayrıca dekoltenin ölçüsü ne? Bacağın gözükmesi mi, memenin gözükmesi mi? Bugün mini eteği, yırtmacı, göğsün çatalının gözükmesini yasaklayan yarın dirseğin, omzun, koltuk altının gözükmesini de yasaklar; ertesi gün boynun, bir sonraki gün gözlerin de... Hatta çarşafın içinde kadının yürüyüşünün tahrik ettiğini bile öne sürebilir.

VAHİM OLAN TUTUM
Dolayısıyla çözüm kadını kapamakta değil, erkekleri terbiye etmekte yatıyor. İyi bir toplum da erkeklerini terbiye etmekle yükümlüdür zaten. Niye batılı erkekler dekolte giyen kadına saldırmıyor da, Türk erkekleri saldırıyor? Niye Türkiye'nin batısında yaşayan erkekler mayo veya bikini giyen kadına taciz edecek şekilde bakmazken, doğuda yaşayanlar gözlerini dikip fırsat kolluyor? Bunların nedenlerini düşünmemiz, bu sorunlara kafa yormamız gerekmez mi?
Demek ki bu bir eğitim meselesi. Demek mi bu öğrenilebilir bir şey. Erkeklerin kadınları gördüklerinde ille de tahrik olmaları diye bir şey söz konusu değil. Mesele tahrik olmamalarını sağlamakta yatıyor. Yanlış olan kendilerini kaybedecek ölçüde tahrik olmaları. Bir kadına saldırmaları, ona zarar vermeleri, kendilerini kaybetmeleri. Üzerinde önemli durmamız gereken konu bu.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA