• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Erkek çocukların eğitimi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.04.2011, 00:00

Hepimiz farklıyız ama kadınız. Yaşadığımız çevreyle ilgili özel sorunlarımız olsa da kadın olmaktan kaynaklanan evrensel sorunlarla uğraşıyoruz.
Yemek işinin bize ihale edilmesi mesela! Erkekler evin dışında yemek yapmaktan gocunmazlar ama evde yemek işini kadınlara havale ederler.
Kadın dediğin evi işi yapar, yemek yapar, bulaşık yıkar, çamaşır yıkar, evi süpürür vs... Niye? Çünkü kadınlar evde oturur, evde çalışır. Peki, evde oturmak istemezse? Benim gibi, bu işleri asli görevi olarak görmeyen pek çok kadın var. Bu, yemek yapmadığım, evimi süpürmediğim, çamaşır yıkamadığım anlamına gelmiyor, bunlar yaşamsal işler, kadın-erkek yapmak zorunda olduğumuz işler. Yani hepimiz temiz giyinmek istiyoruz, çamlaşırlarımız kirlenince yıkamak zorundayız. Bunu kendimiz için yapmalıyız.
Aynı şekilde aç kalmamak için, yemek işini de becermek zorundayız. Kadın-erkek herkes yatağını toplamayı, bulaşık yıkamayı, yemek yapmayı, yerleri silmeyi bilmek ve yapmak zorunda.

KAHVEDE PİNEKLİYORLAR

"Bu iş kadın işidir, elimi sürmem, çünkü ben erkeğim" diyen erkeğin erkekliğiyle bir sorunu vardır. Hele ki aynı erkek, para kazanmak için bu işleri yaptığı halde, evde elini hiçbir işe sürmüyorsa gerçekten kişiliğiyle ilgili bir sorunu vardır.
O zaman evin geçimine katkıda bulunmak için dışarıda çalışan kadınların paralarına dokunmamaları, o parayı kadının elinden almamaları gerekir.
Bugün pek çok evde kadınlar çalışıyor. Üstelik kayıt dışı çalışıyor. Hem kendi evlerini temizliyorlar hem başkalarının evlerini. Kendi çocuklarını anneleri veya büyük çocuklarına bırakıp başka kadınların çocuklarına bakmaya gidiyorlar. Sırf çocuklarının karnını doyurmak, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için.
Ve bu kadınların kocaları genellikle kahve köşelerinde pinekliyor. Sorduğunuz zaman "iş yok" diyorlar. Peki, iş yoksa, senin yerine karın çalışıyorsa, senin de ev işlerini yapman gerekmez mi? Kahvede kağıt oynayacağına bulaşıkları sen yıka, çocuklarla sen ilgilen, çarşı-pazar işini sen hallet, çocuklarına önüne bir kap yemek koy. Bunlar kadın işiyse, karın neden erkek işi olarak gördüğün para kazanmak için başkasının evinde çalışıyor?

HAYRÜNNİSA GÜL HAKLI

Sorun, işlerin kadın-erkek işi olarak görülmemesinde. Kadın ve erkek her işi yapabilir. Kadınlar nasılsa ev işlerini yaparken bahçede, tarlada, dışarıda çalışıyorlarsa, gerektiğinde büyük güç gerektiren işlere de soyunuyorlarsa, erkekler de öyle büyük beceriler, fiziki güç gerektirmeyen ev işlerini de yapabilirler. Yapmalılar.
Annelerin kız ve erkek çocuk ayrımı yapmadan çocuklarına yemek ve ev işi yapmalarını öğretmesi gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı eşi Hayrünnisa Gül'e katılıyorum.
Yeter artık, her işi kız çocuklarına havale etmemiz! Biraz da erkek çocuklar sorumluluk alarak büyüsünler. "Yumurta kırmayı bile beceremem!" diye övüneceklerine, "Niye yemek yapmayı beceremiyorum?" diye hayıflansınlar.
Ayrıca annelerimiz öğretmese bile, iş başa düştüğünde biz kız çocukları nasıl pilav, dolma yapmayı öğreniyorsak, erkek çocukları da öğrenebilir. Sorun niyette ve zihniyette.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA