• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Mihrimah Belma Satır

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2011, 00:00
Geçtiğimiz hafta düzenlenen bir toplantıda karşılaştığım AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Mihrimah Belma Satır, "Kadın adaylarla ilgili yazını okudum, benden bahsetmemişsin," deyince, "Listelerin ilk sırasındakilerle seçilemeyecekler olanlardan söz etmiştim" dedim ama seçilebilecek olan diğer adaylara haksızlık ettiğimi anladım.
Fırsat buldukça onları da tanıtmaya çalışacağım. Önce Belma Hanım'dan başlayalım. Mihrimah Belma Satır'la 2002 seçimleri öncesinde tanıştık. AK Parti yeni kurulmuş, kendisi AK Parti'nin kurucuları arasında yer almış ve seçimlerde de aday adayı olmuştu. Ben de TV8'de hazırlayıp sunduğum "Söz Kadınların" adlı programa davet etmiştim Belma Hanım'ı.
O seçimlerde Meclis'e giremedi, çünkü listelerin seçilemeyecek sırasında konmuştu, 14. sıraya. Aslında kıl payı kaçırmıştı vekilliği. AK Parti'den 13 kişi girmişti o yıl Meclis'e.

AKTİF VE SAKİN
Kimi adaylar yerlerini beğenmeyince küsüp ayrılıyorlar. Kimi de bu bir yarış diyerek yola devam ediyor. Mihrimah Belma Satır yoluna devam etti. Partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Disiplin Kurulu'nda görev aldı. Sık sık karşılaştık kendisiyle. Çünkü aynı zamanda KAGİDER üyesiydi ve KAGİDER'in düzenlediği toplantılarda bir araya geldik, bazen ayak üstü bazen uzun uzun sohbet ettik.
Her zaman aynı görüşte olmadık. Hatta çoğu zaman aynı görüşte olmadık. Ama ne kavga etik, ne tartıştık, sakin sakin dinledik birbirimizi. Bir siyasetçi için bu sakinlik ve karşı tarafı dinleme, gerektiğinde hak verme veya özeleştiri çok önemli. Bence artı bir puan.
1961 Erzurum doğumlu Belma Satır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Çalışma hayatına 1985 yılında serbest avukat olarak başladıktan sonra, birçok yerli ve uluslararası firmada özel hukuk alanında danışmanlık hizmeti verdi. KAGİDER'in yanı sıra bir çok sivil toplum kuruluşuna üye ve çoğunda aktif olarak görev yapıyor.

SORUNLARI BİLİYOR

Kadın sorunlarına hakim. Avukat olarak hem yasaları, yönetmelikleri iyi biliyor hem de uygulamada nelerle karşılaşıldığını gözlemleme şansına sahip. KA-DER ve KAGİDER gibi kadın derneklerinde çalıştığı için de sorunların kaynağını, nedenlerini biliyor. Bu konularda söyleyecek sözü de var, çözüm önerileri de. Ben Meclis'e gidecek kadın adayların hepsinin tam donanımlı olmasını beklemiyorum. Nasıl ki erkek adayların hepsinin yüksekokul mezunu, meslek sahibi olmasını beklemiyorsak, kadın adayların da "süper kadın" olması gerekmiyor. Ama kadın sorunlarını bilen, kadın bakış açısına sahip adayların Meclis'te olmasında büyük yarar var.
Belma Satır'ın donanımı buna müsait. Umarım Meclis'te de aktif bir görev alır. Hatta bakan olur. Kadından sorumlu devlet bakanlığına yakışacağını düşünüyorum. Gerek Nimet Çubukçu, gerekse Selma Aliye Kavaf bu konuda ne yazık ki başarılı olamadılar. Bakan olsun olmasın, Mihrimah Belma Satır'dan çok şey bekliyoruz Mecis'te. Yolu açık olsun...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA