• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Boşanmanın ardından

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2011, 00:00
Yine bir boşanma hikayesi ve ortaya serilen kirli çamaşırlar. Birbirlerini seven insanlar sevgileri bitince veya aldatıldıklarını öğrenince neden bu kadar acımasız oluyorlar?
Zaten dedikoduyu seven bir milletiz. Kadın ve erkek fark etmiyor, başkalarının arkasından konuşmaya bayılıyoruz. Bir çift mutlu olsa bile onların hakkında kendimizce varsayımlarda bulunmaktan garip bir haz duyuyoruz.
Hele ki kadın genç ve güzel, erkek zengin ve yaşlı ise veya yakışıklı değilse! En ufak bir haber onların evliliklerini çatırdatmaya yetiyor.
Ivana Sert evliliğinde öyle değil miydi? Kadın genç ve güzel. Ne giyse yakıştırıyor. Dekolte giyinmeyi de seviyor. Bikiniyle, mayoyla resimleri yayınlanıyor. Bütün bunlar her daim mutlu olduklarını dile getiren çift için dedikodu üretmeye yeterliydi zaten.

MUTLULUK ROLÜ
Uzun süre direndiler, söylenenlere kulaklar tıkandı. Sonra birden büyü bozuldu ve öğrendik ki çiftimiz mutlu değilmiş. Yaşadıkları kendilerini ilgilendirir ama mutlu olmadıkları çıktı ortaya. Onlar da pek çok çift gibi "mutluluk rolü" oynuyormuş.
Olabilir. Bunu fark ettiklerine göre doğrusu ayrılmaları değil miydi? Neden entrikalar çevriliyor, kadın erkeğe, erkek kadına tuzaklar kuruyor?
Ve bunlar boşanma anında ortaya seriliyor?
Bir ünlünün boşanma haberi de skandalsız olsun. Birbirlerini aldatmışlarsa da kendi aralarında kalsın.
Ben en çok neye üzülüyorum biliyor musunuz; çocuklara. Kadın da atlatır yaşanan travmaları, erkek de. Unutur giderler bir süre sonra. Ama ya çocuklar?

ÇOCUĞUN DURUMU
Nedense ne anne ne baba onları düşünmüyor. Özellikle de babalar. Eşlerinin kendilerini aldattığını sağır sultana duyurmaktan büyük bir haz alırken çocuklarının arkadaşlarına karşı ne duruma düşeceklerini akıllarına getirmiyorlar mı? Küçük-büyük fark etmez, çocukların dünyası büyüklerden daha acımasız. Onlar büyükler gibi entrika yapmadan direkt söylüyorlar birbirlerine.
En kötüsü bu bence. Çok bencilce bir davranış. Genellikle eşten intikam almak için yapılıyor ama zararı çocuklara dokunuyor.
Anne veya baba farketmez, eğer çocuklarını seviyorlarsa ki sevdiklerinden eminim, kendi duygularını bir yana bırakıp çocuklarını düşünmeleri ve eşleriyle aralarında ne geçerse, ne yaşanırsa çocuğa yansıtmamaları gerekir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA