• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kızlar anlayışsız mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.09.2011, 00:00
Saçımı boyayan erkek kuaförle sohbet ederken söz dönüp dolaşıp evliliğe gelince bizimki başlıyor dertlenmeye. Ona göre kızlar çok anlayışsız. Diyor ki;
Sorunlar daha flört ederken başlıyor. En önemli sorun paraya bağlı. Çünkü kızlar gezmek istiyor. Bir kızla flört edeceksen cebinde para olacak. Paran yoksa flört etmek de zor. Ancak gerçekten sana aşık bir kız bulman gerekir ki, o da ayrı dert. Flört ederken lüks yerlere götür, para harca istemez ama o da bir an önce evlenmek ister.
En zoru öğrencilermiş. Onlar da parasızlar, ailelerinin gönderdiği parayla kıt kanaat geçiniyorlar ya, bütün masrafları çıktıkları erkeğe yıkmaya çalışıyorlarmış. Zaten bizdeki adete göre çay, kahve, yemek paralarını erkekler öder, her gün çıkıldığı zamanki harcamayı bir düşünün. Erkeğin de kazandığı para belliyse ne yapsın?

KISKANÇLIK TEZGAHI
En çok halden anlamadıklarından şikayet ediyor. Örneğin neredeyse her gün buluşmak istediklerini söylüyor. "Akşam üstü beşe, altıya doğru aramaya başlıyor, 'gel beni al, şurada buluşalım vs...' diyor. Kardeşim ben çalışıyorum, en yoğun saatimiz ise akşamları. Beşte, altıda nasıl çıkayım? Bir gün çıkarım, iki gün çıkarım, normalde ben sekize, dokuza kadar çalışırım. Hem de gideceğim yer, yarım saat-bir saat mesafede. Gitmeyince ayrılıyorlar."
Bir de numaracı olduklarını söylüyor. Örneğin kıskandırma numarası yapıyorlarmış. Mesela bir gün birisiyle gece telefonda konuşuyorlarmış. Kız, eski sevgilisinin evde olduğunu söylemiş! Demek ki günümüz kızları eski sevgililerinden bahsediyorlar erkek arkadaşlarına. Burada bir mesafe kaydedilmiş ama kıskandırma amaçlı bir durum söz konusu.

PARA MESELESİ
Bizimki şaşırmış, Öteki "Bu gece bende kalacak" demiş. Bizimki, "Sana bu normal geliyorsa, annen-babanın haberi varsa, ne diyeyim!" demiş. O da "Yok elbette haberleri ama ayrı odalarda yatacağız zaten" demiş. Bizimki de kapatmış telefonu. Daha sonra arayıp, "Şaka yaptım, seni denemek istedim" demiş. Bu tarz kıskandırma numaraları. "Sen beni sevmiyorsun galiba. Eğer sen eski sevgilinle aynı evde kalacağını söyleseydin, ben senin canına okurdum" demiş.
İlişkinin temelinde yanlışlık var bence. Parayı erkeğin ödemesinde mesela. Niye bütün harcamaları erkek yapsın? Birlikte bir yere gidildi, bir gün erkek, bir gün kadın ödeyemez mi? Kadın çalışmıyorsa nasıl ödesin diyorsanız, sorun onun çalışmamasında zaten. Paranın nasıl kazanıldığını bilen biri karşı taraftan olmadık şeyler istemez. Bir yere gidildiğinde hesaplar bir erkeğin üzerine yıkılmaz. Alman usulü herkes kendi parasını öder.
Sizin görüşleriniz ne bu konuda merak ediyorum. Görüşlerinizi belirtirseniz bu konuyu tartışmaya devam ederiz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA