• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Genç bilim kadınları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.10.2011, 00:00
Bu duyuru genç bilim kadınlarına. Bilimin yaygınlaşması ve kadınların bilimsel alandaki çalışmalarını teşvik etmek amacıyla L'OrTürkiye, 10 yıldır "Genç Bilim Kadınlarını Destekleme Bursları" programı düzenliyor. 40 yaşını aşmamış genç bilim kadınlarının katılabildiği yarışmada, bilimsel araştırmaları seçilen 6 kadının her biri 15.000 dolar değerinde burs kazanıyor. Bugüne kadar, farklı üniversitelerden 52 genç bilim kadınının araştırmalarının desteklendiği program, "Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri" dalındaki araştırmaları ödüllendiriyor. Burs programına katılmak isteyen genç bilim kadınları, araştırmaları ile birlikte, başvurularını www.loreal.com.tr adresine, 14 Kasım 2011 tarihine kadar gönderebilecekler. Başvurular için gerekli belgeler, başvuru formu ve program hakkında geniş bilgilere de internet sitesinde yer alıyor. Bize de değerlendirme sonucunda kazanan bilim kadınlarını tanıtmak kalıyor.

Bağbozumu dinletileri

Bu haber bağ bozumu şenlikleriyle ilgili. Bütün bir yıl boyunca emek verilen bağlardaki üzümlerin toplanması, Ekim ayı boyunca pazar günleri Şirince Aya Yannis Kilisesi'nde gerçekleşecek bağbozumu dinletileriyle kutlanacak. Güllü Konakları'nınn sponsorluğunda gerçekleşecek olan Şirince Bağbozumu Dinletilerinde sahne alacak sanatçılar Aspendos Quartet ve Tzigane Trio.
Bu Pazar başlayacak olan dinletileri kaçırmayın derim.

Kardelen Songül

Adı Songül Sevin. Yıllarca kardelen çiçeği gibi bekledi. Ama beklediğine değdi. Şimdi kendimi ifade edebileceği, ürettiği hizmetle insanları mutlu edebileceği bir şirketi var. Songül Sevin, Bostanlı Rotary Klübü, Karabağlar Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle açılan uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 30 kadından biri. Eğitimin ardından Kardelen Web Tasarım ve Tekstil şirketini kuran Songül Sevin, şirketinin açılışında yaptığı konuşmada, kardelen çiçeği gibi beklediğini ve şimdi çok mutlu olduğunu söyledi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Bostanlı Rotary Klübü Genel Sekreteri Berkay Eskinazi de bir kadının daha duvarları yıkarak kendi işini kurmasının tüm kadınlara ve gençlere örnek olması gerektiğini söyleyerek, "Kardelenler çoğalmalı" dedi.
Berkay Eskinazi, gençlerin ve kadınların girişimci olabilmeleri için elinden geleni yapan kadınlardan. "Türkiye'de 1.3 milyon toplam girişimcinin sadece 80 bininin kadın olması üzücü olduğu kadar bizleri daha fazla mücadeleye teşvik etmelidir," diyen Eskinazi, çalışma hayatına atılmayı bekleyen ev kadınları için Songül Sevin gibi rol modellerin artması gerektiğini ifade ederek, girişimcilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
KOSGEB, iş planı kabul olan girişimcilere 27 bin TL hibe kredi veriyor, Girişmicilik kültürünün yaygınlaştırılması için de, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi', 'Yeni Girişimci Desteği', 'İŞGEM desteği' ve 'İş planı Ödülü'nü kapsayan 4 adet destek modülü veriliyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA