• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kar Meleği

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2011, 00:00
Hafta sonunu Epsilon Yayınevi tarafından yayınlanan "Kar Meleği" adlı kitabı okuyarak geçirdim. Yayınevi'nin "New York Times Best Seller" serisinden çıkardığı kitap, Amerikalı yazar-televizyoncu Glenn Beck'in. Konu çok tanıdık, bildik bir hikaye, aile içi şiddet. Kitabın kahramanı Rachel, çocukken annesinin şiddetine, evlendikten sonra da kocasının şiddetine maruz kalan bir kadındır. Rachel'in çocukluğuna dair tek mutlu anı, soğuk ve karlı bir günde dışarıda oyun oynarken babasının gelip elini tutması ve ona "meleğim" demesi ve birlikte oyun oynamalarıdır. Annesinin sürekli horladığı ve ezdiği Rachel, çareyi kendini görünmez kılarak korumakta bulmuş ve sakin ve tek başına bir yaşam sürmüştür. Hayatı, okulun ve yaşadıkları kasabanın en popüler ve zengin erkeğinin kendisine ilgi göstermesiyle değişir.

HAYAT DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR

Cyrus, Rachel'in aklını başından alır ama gerek babası, gerekse annesinin ölümünden sonra ona kol kanat geren Max ve Elena, onun uygun bir koca olmadığını düşünür. Ne var ki bunu Rachel'a anlatamazlar. vliliklerinin ilk gününden itibaren hem fiziksel hem de sözlü şiddete maruz kalır Rachel. Sonrasını anlatmayayım. Kadınların neden şiddete rağmen evliliklerini sürdürdüklerini, bu çaresizliğin küçüklükte yaşanan sevgisizlikle bağlantılı olduğunu, aslında çaresiz olanın bu kadınlar değil erkekler olduğunu, yenilmez sanılan erkeklerin aslında bir sözle dağılabildiklerini, kadınların eğer isterlerse bu cendereden sıyrılabileceklerini anlatan güzel bir roman. Kitabın kapağında, "Kar Meleği, insanda uzanıp sevdiklerini sımsıkı kucaklama isteği uyandıran çok duygusal ve dokunaklı bir hikaye" yazıyor. Devamı ise şöyle: "Okuyunca şunu anlıyorsunuz; Bomboş bir kar tuvali nasıl ki melek gibi çok güzel bir şeye dönüşebilirse, aynı şekilde herhangi bir hayat da dönüştürülebilir."

Bak Mutfakta Hayat Var!

Bir kitap da Aynur Tartan'dan... Daha önce dostlarından aldığı tariflerle "Bak Mutfakta Kim Var!" adlı kitabı yazan Aynur Tartan, şimdi de dostlarındın aldığı hayat ve tabii yine yemek tarifleriyle karşımızda. Çorbadan salataya, makarnadan tatlıya birçok tarif var kitapta, aynı zamanda hayatın anlamı... "Dünden bugüne biriktirdiğiniz hatıralarınıza şöyle bir dönün bakın. Neredeyse hemen hepsine bir yenlerden lezzet bulaşmış, yolunuz illa ki unutulmaz bir lezzet durağından geçmiştir. İşte bu yüzden hayattır, aşktır, paylaşmaktır, koskocaman bir mutluluktur mutfak" diyor kitabının önsözünde. En çok hoşuma giden, yemek tariflerinin çok kısa ve kolay olması. Hemen mutfağa girilip yapılacak türden. Yılbaşı üzeri sevdiklere güzel bir hediye de olabilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA