• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

3 kadın 3 öneri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2012, 00:00
İş hayatında önemli anlar vardır; çabuk karar vermeniz gereken. Bir kriz patlak verdiğinde doğru kararı vermek önemlidir. Özellikle yöneticiyseniz. İyi bir yönetici ve lider olmanın sırrı da burada yatar işte.
Kendi alanlarında başarılarını kanıtlamış 3 kadına kriz anlarında ve başarılı olduklarında ne yaptıklarını ve kimden destek aldıklarını sordum. İşte yanıtlar:

AYŞEN ZAMANPUR

Silk&Cahmere markasını yaratan girişimci kadınlarımızdan Ayşen Zamanpur'un yanıtları şöyle:
"İşle ilgili sıkıntılarda; çok sevdiğim ve güvendiğim perakendeci dostarıma danışır, onlarla konuşurum. Sektörün ileri gelen saygın ağabeyleri Abdullah Kiğılı, Kamil Özçoban, Ümit Zaim ve Mustafa Taviloğlu bana hep büyük motivasyon ve enerji verir. Özel yaşamımda ise; çevreye rahatsızlık vermeden gün batımına doğru içime doğru ağlarım ama Ayşen'i de fazla üzmem.
Bararıya ulaştığımda ise, tadını çıkartır, kutlarım. Herkese söylerim üstelik, nazar değecek falan demeden ilan ederim. Dostlarımın benimle birlikte sevineceğine inanırım çünkü. Destekçilerime gelince; iş yaşamımda Silk&Cahmere'in muhteşem ekibi tabii ki. Özel yaşamımda ÇOCUKLARIM, AİLEM, annem, ağabeylerim ve canım arkadaşlarım. 40 yıllık Robert Kolej 76'lı okul arkadaşlarım."

EMİNE PERVİZ ERDEM

THY Müşaviri, Erdem Holding Yönetim Kurulu üyesi ve soroptimist kulüpler federasyonu guvernörü Emine Perviz Erdem'in yanıtları:
"Kriz anında, öncelikle sükunetimi korumaya, telaşlanmamaya çalışırım. Bu, aklıselim davranmanın önkoşuludur bana göre. Kriz anlarında tek başıma karar verip harekete geçmek yerine, fikrine, birikimine, yetkinliğine güvendiğim kişilerden görüş ve destek alırım. Çözüm aşamasına onları da katmaya çalışırım. Bu tartışma meseleyi değişik bakış açılarından değerlendirme fırsatı verir. Ayrıca böyle kolektif bir çalışma hata payını da düşürür.
Başarımı önce eşim ve ailemle, sonra da yakın dostlarımla paylaşırım. Birlikte hızla sorunun kaynağına eğilir, yine onların desteği ve önerilerinden de yaralanarak çözüm yollarını araştırırım. Moral bozukluğunu uzun tutmamaya, harekete geçip çözüm üretmeye çalışırım. Direksiyon hakimiyetini hiçbir koşulda kaybetmemeye uğraşırım. Çünkü moral bozukluğu çözümü sadece geciktirir. Destekçilerim eşim ve ailem tabii ki."

ŞEBNEM BURSALI

Ve gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı:
"Kriz anlarında en önemli özelliğim sakinliğimi kaybetmememdir. Önce durum tespiti yapar, sonra neler yapılabileceğini düşünürüm. En az 2 alternatifli plan yapar, ardından en uygun olanı uygulamaya koyarım. Sonuç alındıysa ne ala... Yoksa diğer planı uygularım. No panik. Yes çözüm.
İşler iyi gidince hemen ekip arkadaşlarımla paylaşmayı tercih ederim. Basarı ve mutluluk paylaşılırsa anlamlı çünkü. Hayatımın en önemli destekçileri elbette önce ailem (kızkardesim Sinem ve abim Tarkan). Sonra Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Bey (Çalık), Serhat Bey (Albayrak) ve elbette ekip arkadaşlarım. Çocukluğumdan ve öğrenciliğimden bu yana edindiğim gerçek 3 dostum. Ve artık her biri dostum olan yılların getirdiği güvenle okurlarım."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA