• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Deri ceket 490 gram

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2012, 00:00
Derimod demek Ümit Zaim demek, Ümit Zaim demek ise Derimod demek. 38 yıldır bu sektörün içinde. Yıllar önce deri ile modayı buluşturmak amacıyla kurdu Derimod'u. Hatırlarsınız mutlaka siyah, kahverengi, taba rengi ve omuzları geniş vatkalı, alta doğru daralan deri kabanları, yakası kürklü veya dik, pantolon ve etekleri. O günler için çok farklıydılar ve de güzeldiler, çünkü modaydılar. Tek kusurları vardı, ağırdılar. Özellikle deri kabanlar 2-2.5 kilo ağırlığındaydı. Benim içi kürklü bir kabanım ise neredeyse 3.5 kiloydu. ABD'ye giderken almıştım, soğuktan korunmak ve de Türk derisini tanıtmak için.
Hala da duruyor. Geçtiğimiz yıllarda Ümit Zaim, Derimod'da bir kampanya başlattı eski derinizi getirin yenisini verelim diye, vermeye kıyamadım. Giyemiyorum ama gardırobumda duruyor.
Gelelim bugüne. İşte yılar önce modayla deriyi buluşturan ve Türk derisini dünyaya tanıtan Ümit Zaim, geçtiğimiz yıllarda bir devrim daha yaparak deri mont ve ceketleri 690 grama indirmişti. Yani derileri inceltmişti. Şimdi bir adım daha öteye geçmişler ve ceketleri 490 grama indirmişler.

EN HAFİF DERİ
Dünyanın en hafif derisi, adı: Peluria 490. Çok ince, 3 mm. kalınlığında. Ama sağlam. "Deri işlendikçe ve inceldikçe daha da sağlamlaşıyor" diyen Ümit Zaim, "Peluria 490"u tanıtmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: "İnnovasyon her şey. Sürekli yenilik yapmak lazım. Biz de araştırdık, inceledik, dünyanın dört bir tarafındaki deri üretim merkezlerini dolaştık ve organik tabaklama yöntemiyle dünyanın en hafif derisini ürettik. Yakında Prada, Gucci ve Armani gibi dünyanın önemli markaları da bu deriyi sunacaklar. Ama biz onlardan önce bunu başardık."
Peluria'nın çıkışı bahar ve yaz aylarında düşen deri ceket taleplerine yönelik bir çalışma. Yazın da giyilebilecek, tiril tiril ceket, etek ve giysiler üretmek isteyince deriyi daha iyi işlemenin yolları araştırılmış. Uzun zamandır kumaş gibi işleniyordu deri ama yüzde 30 hafifletilince daha fraklı tasarılar yapılması da mümkün olacak. Bundan sonrası da tasarımcıların işi zaten.
Ümit Zaim'in hedefi, Türkiye çapında 100 mağaza açmak ve yurtdışına açılmak. Yakında açılacak olan Bakü, Tebriz ve Erbil'den sonra Avrupa ve tüm dünyaya açılmak. "Başbakanımız Cumhuriyetin 100. yılında 10 Türkiye markası istediğini söyledi. Bir tanesi biz olacağız. Bu kadar iddialıyız" diyen Zaim'in en güvendiği isimler ise oğulları Ali ve Murat Zaim.

Özel fotoğraf albümü

Devir dijital devir. Ve bu devirde her şey hem çok kolay hem de farklı. Albüm yapmak da öyle. Artık fotoğraflarımızı dijital makinelerle çekiyor ve tab ettirmiyoruz. Yani bastırmıyoruz. Bilgisayarımıza yükleyip orada tutuyoruz. Lukapu.com bu konuda bir yenilik yaparak, özel güne ait fotoğrafları bir albümde topluyor.
Diyelim ki, çocuğunuzun doğum gününde çekilen fotoğrafları albüm yapmak istiyorsunuz veya düğün fotoğraflarınızı veya sevdiğiniz kişiyle olan resimlerinizi. Bunun için www.lukapu.com'a giriyor ve programı bilgisayarınıza indiriyorsunuz. Bu basit işlemden sonra nasıl bir albüm oluşturmak istediğinize karar verip, seçtiğiniz tasarım içerisine fotoğraflarınız ekliyorsunuz. Son aşama ise, size özel hazırladığınız albümünüzün siparişini vermek. 7 gün sonra özel albümünüz elinize geliyor.
Anneler Günü yaklaşıyor, bu konuda farklı bir hediye arayışındaysanız, böle bir albüm yapmayı düşünebilirsiniz. Bir hatırlatma da, bu işlemi bedava yapmak için www.rengarenkkirmizi'ya girmeniz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA