• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Esra ve Berna

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2012, 00:00
Mahalle'nin Muhtarları dizisinde "Şirin" rolüyle tanıdığımız oyuncu Esra Akkaya, bir süredir açtığı tiyatro okulu ve cast ajansıyla yeni oyuncuların yetişmesine ön ayak oluyor. Kendisi gibi oyuncu olan kardeşleri Kaya ve Sarp Akkaya ile birlikte Akkademi Tiyatro'yu kuran Esra Akkaya'nın amacı, oyunculuğa gönül verenleri bu konuda eğitmek ve yönlendirmek.
2010 yılında İstanbul Beylerbeyi'nde Akkademi Tiyatro'yu kuran, hemen ardından İzmir'de bir şube açan Esra Akkaya, 3 Mayıs Perşembe günü İzmirlilerle buluşmaya hazırlanıyor.
Konservatuvardan arkadaşı ve bir dönem Kanal D'de yayınlanan "Bir Dilim Aşk" adlı dizideki rol arkadaşı Berna Laçin'le birlikte bir workshop düzenleyecek olan Esra Akkaya, "Neden İzmir?" sorusuna şu yanıtı veriyor:

NEDEN İZMİR?

"İzmir sanata duyarlı, sanata her yönüyle açık olan bir metropol. Buraya ikinci şubemizi açarken de bunu göz önünde bulundurarak bu atılımı yaptık ve aslında yanılmadığımızı da gördük. O kadar yoğun ilgiyle karşılaştık ki bu sene İzmirlilerle erken buluşalım istedim."
Pek çok kişinin gönlünde oyunculuk yattığını söyleyen Esra Akkaya, "Günümüzde toplumda bireyler önce kariyerlerini garantiye alıyorlar. Fakat sonrasında gönüllerinde yatanı yapmak istiyorlar. Bu workshop'u da bu yüzden yapmaya karar verdik. 7'den 77'ye herkese kapımız açık. Oyunculukla ilgili alacakları eğitimin yanı sıra onun ötesinde alacakları eğitimi günlük yaşamda da kendi lehlerine çevirebilecekler. Kendilerini daha rahat ifade etmelerine olanak verecek. Sosyal yaşamda kullanma şansını yakalayacaklar. Ayrıca oyunculuk yapmak isteyenlere de farklı bir pencere açmış olacak. Onların mesleği yaparken tecrübeli ve bilinçli bir şekilde yürümelerine destek vermiş olacağız" diyor.

BERNA LAÇİN

İzmirli olan Berna Laçin İzmir'de bu eğitimi vermekten büyük keyif alacağını ve İzmir'de daha keşfedilecek çok fazla yetenek olduğunu söylüyor.
İkili verecekleri workshopun yanı sıra yeni eğitim sezonuyla ilgili bilgiler de verecek. Yeni eğitim sezonuyla birlikte İzmir Akkademi Tiyatro, kamera önü oyunculuk, konservatuvara hazırlık atölyesi, gençlerle ve çocuklarla drama atölyesi, yaratıcı drama atölyesi ve şirket içi eğitim bölümleriyle de eğitim vermeye devam edecek. İzmir, Alsancak Gazi İlköğretim Okulu tiyatro salonunda düzenlenecek olan ikiliye, İzmir Akkademi Tiyatro'nun eğitmenleri Erk Bilgiç ve Ece Türkmut'ta eşlik edecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA