• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Modern ve sofistike

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.07.2012, 00:00
Bu köşede sık sık girişimcilikten ve marka olmaktan söz ediyorum. Hayalimizdeki işi yapmanın yolu bir bakıma girişimcilikten geçiyor. Başarılı olmak için de marka yaratmak. Girişimci olmanın ilk kurallarından biri ne istediğini bilmek, cesur olmak ve zamanın geldiğine inanmak. Ani bir karar bir anda kişinin hayatını değiştirebiliyor.
Nazlı Gürer Aldıkaçtı da 15 yıl tekstil sektöründe çalıştıktan sonra kendi işini kurmaya karar veriyor. İlk başta hedefi daha önce olduğu gibi koleksiyon hazırlamak yerine, kendine özgü, farklı bir dükkan/mağaza açmak, içinde giysiden mücevhere, ev aksesuarlarından objelere kadar her tür özel ve farklı eşyalar satmak. Ama işindeki başarısı, onun kendi koleksiyonunu hazırlayıp, kendi markasını yaratmasına neden oluyor.

NG STYLE
10 yıl geçmiş bu kararı vereli ve artık kendi adını verdiği markası pek çok kişi tarafından bilinen ve sevilen bir marka. NG Style denince akla hemen kadınsı ama hem sade hem çok modern bir koleksiyon geliyor. Ve de renkli. Daha çok çalışan kadınların tercih ettiği koleksiyonun en önemli özelliği rahat olması ve birbirleriyle kombin olması.
"Çalışan bir kadın olmanın zorluğunu bilmemin, bu başarıda payı büyük. Hele evli ve çocuk sahibiyseniz ve de benim gibi mükemmeliyetçi bir yapınız varsa koşturmalı tempo içersinde insanın kendine bakması ve her zaman bakımlı ve şık olması kolay değil. Ben kadınların hayatını kolaylaştırmak istiyorum. Bu yüzden çalışan kadın imajını modernleştirdik. Tayyörlerden, karanlık neşesiz koleksiyonlardan kurtardık. Onlara çeşitli seçenekler sunuyoruz" diye anlatıyor yaptıklarını.

SANATLA MODA İÇİÇE
Bundan sonraki hedefi de, mağaza sayısını artırmak ve daha çok kadına ulaşmak. Bunun için görüşmeler yapıyor. Önümüzdeki yıllarda birçok AVM'de yer alacak. Ve sanatla modayı birleştirmek istiyor. Bu konuda bir çalışması da var. Kendisi gibi KAGİDER üyesi olan Aydan Baktır'ın tablolarını giysilere taşıyarak bir koleksiyon hazırladı ve bu giysilerin satışından elde edilen gelirin bir kısmını derneğe bağışladı. Bu proje onu çok mutlu etmiş.
"Bir ressamın tablolarını koleksiyona uygulamak benim yıllardır isteğim bir işti. Proje Aydan'dan gelince hemen üzerine atladım. Bluz, elbise, eşarp yaptık. Sanatla moda iç içe. Bizim bu çalışma enteresan bir sezona denk geldi, bu sene çok yaygın bu tür çalışmalar. Bu sene de bir fotoğraf sanatçısıyla çalışmak istiyorum" diyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA