• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Anne-kız birlikteliği

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.07.2012, 00:00
Bu köşede fırsat buldukça girişimci kadınlardan söz etmeye çalışıyorum. İki yıl önce girişimci olmaya karar vermiş ve harekete geçmiş biri olarak bu işin ne kadar zor, ne kadar meşakkatli olduğunu bilen birisi olarak, onların bu çabalarını görünür kılmaya çalışıyorum elimden geldiğince.
Bugün de size bir anne-kızı tanıtmak istiyorum. Alev Günduru, benim çocukluk arkadaşım. Meslektaş olan babalarımız sayesinde başlayan tanışıklık, yazları askeri kampta, kışları evlerde görüşerek sürdü.
Sonra biz İstanbul'a geldik, onlar İzmir'de kaldı. İlk zamanlar haberleştiysek de araya yıllar girince koptuk birbirimizden. Yıllar sonra EGİKAD'ın toplantısında karşılaştık ve yeniden görüşmeye başladık. Bir baktım ki o yıllarda da benim rol modelim olan Alev abla işkadını olmuş. Kendi işini kurmuş, gelinlik sektörüne girmiş ve Fairy Wedding ve Little Fairy markası ile kişilerin hayalindeki gelinlikler ve elbiseleri hazırlamaya başlamış.

İKİ MARKA

Ege Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Alev Günduru. Babasının açtığı butikte çalışmaya başlayarak iş hayatına atılıyor. Moda sektörünü sevince işi büyütmeye karar veriyor ve üretime başlıyor. 1983 yılında eşiyle birlikte Galeri Onur'u kuruyor. Daha sonra da İzmir, Bostanlı'da ilk atölyesini açıyor.
Tasarlanan giysiler özel günlerin giysileri. Nişan, düğün için ışıltılı gece elbiselerine yoğunlaşıyor ve kısa sürede özel gelinlik siparişleri almaya başlıyor. Sadelik ve zerafeti birleştirerek farklı tasarımlara imza atan Alev Günduru'nun koleksiyonları beğenilmeye başlayınca iş daha da büyüyor.
Artık onun iki markası var; Fairy Wedding ve Little Fairy. Fairy Wedding, çok özel gelinlikler arayanlar için, Little Fairy ise 4-12 aş arası küçük kızlar için şık elbiseler ve nedime kıyafetler tasarlıyor.

İHRACATI ARTIRMAK
Bir süre sonra yanına kızı Beliz Günduru katılıyor. Beliz, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra Londra'ya giderek reklam ve kreatif alanında yüksek lisans yapıyor. İngiltere'den döndüğünde kısa bir süre reklamcılık yapan Beliz, annesinin işini daha da büyütmek için onunla birlikte çalışmaya karar veriyor.
Kendini geliştirmek için geçtiğimiz yaz İtalya'ya giderek, Istituto Marangoni'de Moda Reklamcılığı eğitimi alıyor. Döndükten sonra da Fairy Wedding ve Little Fairy'nin reklam ve tanıtım işleriyle ilgileniyor.
İki markanın kendine özgü, tamamen pastel tonlardaki tasarımları İtalya, Almanya, Hollanda, Rusya, Ukrayna, Kıbrıs ve Yunanistan'da da satılıyor. Anne-kızın amacı da ihracatı artırmak. Bunun için, gerek yurtiçindeki gerekse yurtdışındaki fuarlara katılıyorlar. Bayraklı'daki showroom'larında ve internet sitelerinde koleksiyonlarını sergileyen anne-kızın bir amacı da, kreasyonların Türkiye'deki şık mağazalarda tüketiciyle buluşması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA