• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Eğitmen şef eşliğinde yemek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.12.2012, 00:00
Günümüzün en geçerli mesleklerinden biri yemek "şef"liği. Kadını, erkeği gençler bu alana yöneliyor ve mühendis, öğretmen veya bankacı olmak yerine şef aşçı olmayı tercih ediyorlar. Bu konuda eğitim veren okulların, mutfak atölyelerinin sayısı da hızla artıyor. Aslında kadınlar için de çok önemli bir meslek. Bu sayede her gün yapıkları ve para kazanmadıkları işlerini ekonomik değer yaratarak paraya çevirebilirler. Örneğin sadece evleri için reçel yapmak yerine, bunun eğitimini alıp, kavanoz kavanoz reçel yapıp satabilirler.
Pastacılık eğitimi alarak, sadece çocuklarına ve misafirlere değil, başkalarına da pasta yapıp, para kazanabilirler. Bunun için eğitim almak gerekiyor. İşin inceliklerini öğrenmek lazım. Pratik olacaksınız, yaratacaksınız, elinizdeki malzemeyi iyi değerlendireceksiniz, süslemeyi bileceksiniz vs

KEÇİ SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ
Günümüzde kadın, erkek, genç herkes en geçerli mesleklerden biri olan yemek "şef"liğine yöneliyor.
Geçtiğimiz günlerde bir eğitmen şefin rehberliğinde bir yemek gösterisine katıldım. Benim gibi gazeteci, blog yazarı, beslenme uzmanı kadınlarla birlikte basit ama çok lezzetli yemekler yapmayı öğrendik. Ana malzememiz keçi sütünden elde edilen süt ve peynir ürünleri idi. Biliyorsunuz, keçi sütünün birçok faydası olduğu yapılan klinik çalışmalarıyla kanıtlandı. Anne sütüne en yakın süt olarak kabul edilen ve anne sütünden 4 kat daha fazla kalsiyum içeren keçi sütünün, özellikle yeni doğan ve anne sütü alamayan çocukların sağlıklı gelişimleri açısından da oldukça önemli olduğu belirtiliyor.
Bu nedenle kimileri sadece keçi sütü ve keçi sütünden yapılan peynir veya yağları tercih ediyor. Bizim ürünümüz de daha önce bu köşede size bahsettiğim Funda Özer Baltalı'nın girişimleriyle Seferihisar'da kurulan Baltalı Çiftliğinin ürünleri.

ISPANAKLI PEYNİRLİ KEK

Baltalı, Macro ve Doors Akademi işbirliğiyle, İstanbul Kanyon Macro Atelier'de düzenlenen etkinlikte peynir ağırlıklı bir menü hazırladık ve yeni lezzetler keşfettik. Eğitmen şef Ayşe Azzaro öncülüğünde önce ıspanaklı ve beyaz peynirli muffin (kek) yaptık. Fırını 185 dereceye getirdik. Kek kalıplarını yağladık. 100 gr. sütü ve 12 gr. (bir tatlı kaşığından biraz az) tereyağı ve 30 gr. kremayı bir tencerenin içinde erittik. İyice yıkanmış ve durulanmış ıspanakları ince ince doğrayıp, kaynayan süte ekledik. Ateşten alıp blendırda biraz ezdik. Bir yumurtayı kırıp bir kasede çırptık, üzerine 120 gr. un, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyip karıştırdık, sütlü karışıma ekledik. Son olarak 100 gr. beyaz peyniri ufalayarak koyduk. Karışımı kek kalıplarına döküp, fırında 15-20 dakika pişirdik. Deneyin derim. Fındıkla panelenmiş peynir ise harika. Tarifi www.rengarenkkirmizi.com'da...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA