• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Hep biz haklı olabilir miyiz?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2013, 00:00
Millet olarak genel tavrımız bu; empati duygusundan yoksun olmak, hep kendimizi haklı, mağdur, mağrur bulmak, karşı tarafı hep suçlu görmek. Bizim her şeye hakkımız var ama karşı tarafın yok. Biz intikam alabiliriz, geçmişte yapılanların hesabını sorabiliriz, bu bizim en doğal hakkımız ve bunu yaparken geçmişte bize yapılanları başkasına yapmakta da hiçbir sakınca görmeyiz, hatta bunun doğru olduğunu savunuruz. Eleştirenlere "Ama onların yaptıklarını unuttunuz mu? O zaman neredeydiniz?" diyerek hadlerini bildirmeye kalkarız.
Bizim yaşadığımız başka, onların ki başkadır çünkü.

KAYIP ŞEHİR
Söz konusu kendimiz olunca ortalığı ayağa kaldıran ama aynı şey bir başkasının başına geldiğinde kılımızı kıpırdatmayan bir toplumuz.
Kayıp Şehir dizisi bu yönümüzü ortaya koyan bir dizi. İsmail Zeynep'i, sevgilisinin kardeşine böbreğini verecek kadar çok seviyor. Hem de ailesinin karşı çıkmasına, ilişkilerini onaylamamasına rağmen. Zeynep'in ailesi de karşı çünkü kızlarını oğullarına denk görmüyor. Onlar zengin, İsmail fakir bir aile. İmkansız süreçlerden geçerek, ailelerine rağmen evleniyorlar. Sanırsınız ki aşkları için bu kadar çile çeken aşıklar, başkalarının aşklarına da saygılı davranırlar. Zeynep öyle ama İsmail, sadece kendine Müslüman. Kız kardeşinin kara Daniel'le bırakın görüşmesine, görünmesine bile karşı çıkıyor. Kız kardeşi uğruna ölen Daniel'e karşı en ufak bir acıma, kız kardeşine üzülme duygusu yok yüreğinde.

HEP AYNI FİLM
İrfan farklı mı? Evet, o ağabeyi kadar katı değil, ölen delikanlı için gözyaşı dökebiliyor, aşkını itiraf eden kız kardeşinin cesaretini alkışlayabiliyor, amaAysel'in, "Öldüğü için böyle söylüyorsun? Yaşasaydı, ilişkilerine onay verecek miydin?" sorusuna yanıt veremiyor. Çünkü o da Aysel'le ilişkisine karşı çıkanlarla ve aslında içten içe kendisiyle mücadele ederken, bir başkasına aynı duyarlılığı göstermeyenlerden. Kendi aşkı yüce ama başkasının aşkı hele aile normlarına aykırı bir aşk önemsiz.
Biz böyleyiz işte. Hep kendimiz, ailemiz, çevremiz, inandığımız düşünceler, ait olduğumuz takım, parti, toplum haklı. Diğerleri suçlu, yanlış, hatalı. Balyoz davası, İmralı ile görüşmeler, 28 Şubat hesaplaşmasıHep aynı filmi görmüyor muyuz?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA