• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kadınlardan kurtulmanın yolu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2013, 00:00
Gözümüz aydın! Erkeklerin aynı yastığa baş koydukları, çocuklarının annesi olan kadınları öldürmelerinin nedeni bulundu. Suçlu kadınlar. Daha doğrusu çalışan, para kazanan, eve ekmek getiren kadınlar.
Evet, büyük Türk düşünürü bir erkek yazar ve onun gibi düşünen, kendilerini kadınlardan üstün gören, her şeyi bir tek kendilerinin bildiğini zanneden erkekler, şiddet sorununun kadınların çalışmak istemesinden kaynaklandığını keşfettiler.
Kadın çalışınca ne oluyor? Para kazanıyor. Para kazanınca ne oluyor? Söz sahibi oluyor. Söz sahibi olunca ne oluyor? Erkeğin otoritesi, iktidarı sarsılıyor. İktidarı sarılınca ne oluyor? Eline silah alıp öldürüyor.
Erkeğin evde sözünün geçmesi için para getirmesi gerek. Parayı bir tek onun kazanması lazım ki, bir sorun olduğunda, "Kes sesini sus otur, bu evi ben geçindiriyorum, senin karnını ben doyuruyorum. Ben olmasam sen bir hiçin!" diyebilsin.

YÖNETMEK KADININ İŞİ

Ama işte, kadın para kazanınca bunu diyemiyor. Diyemeyince psikolojisi bozuluyor. Mahvoluyor adamcağız. Elinde bir tek "eve para getirme" gücü varken onu da kaybetmiş oluyor. Başka bir vasfı yok çünkü erkeğin. (Bunu ben demiyorum, uzmanlar söylüyor, antropologlar) Evi kadın çekip çeviriyor zira. İlk çağdan beri durum böyle. o devirlerde erkek ava gider, aylarca gelmezdi, geride kalanları aylarca kadınlar yönetirdi. Yönetmek, kadının bildiği bir iş. Her ne kadar binlerce yıldır erkekler yönetse de, yönetmek erkeklerin bilmediği bir konu. Dünyanın hali de ortada zaten. Yönetselerdi, dünya daha yaşanılır bir yer olurdu.
Günümüze geldiğimizde, her ne kadar parayı erkek kazansa da, evin maliye bakanı kadınlar. Gelir belli, gider belli. Çoğu zaman gider gelirin üstünde. Ama o kadınlar pratik zekaları, doğuştan gelen yetenekleriyle imkansızı başarıp, aileyi geçindiriyorlar. Yeter ki ellerinde para olsun.

AKILLI VE YETENEKLİ
Bunu nasıl yapıyorlar? Mutfakta harikalar yaratarak. Bir parça et, tavuk alıp, onun etinden, suyundan, derisinden yararlanarak çocuklarının karınlarını doyurmasını biliyorlar. Üç kuruş parayla yün alıp, çocuklara kazak, hırka, atkı örüyor, soğuktan koruyorlar. Eskileri yenileyerek, pazarları, indirimleri, kampanyaları takip ederek, herkesi memnun etmeye, gönüllerini hoş etmeye çalışıyorlar. Koca eve ara getiremeyecek durumdaysa, işleri kötüyse, morali bozuksa ses etmiyor, onun işini de üstlenmeye gönüllü oluyorlar. Yeter ki, aile saadeti bozulmasın, diye, işlerine iş katıyorlar.
Sonuç; erkeğin karizmasını çiziliyor,gururu inciniyor, kimyası bozuluyor, tepesi atıyor. Sonuç; eline silah alıp, kadını, çocukları, ona destek çıkan herkesi öldürmek.
Gelin şu erkekleri tersiye edelim, ıslah edelim, onlara büyüklerinin içi boş olduğunu söyleyerek, kendilerine getirelim ve huzuru sağlayalım, şiddet yerine barışı sağlayalım, denmiyor da suçlu, "artık yeter!" diyen kadın oluyor. Çok hoşsunuz vallahi. Öldürün bütün kadınları yok edin, erkek erkeğe pek güzel geçinirsiniz...



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA