• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Sevgili tarafından dolandırılmak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2013, 00:00
Adı bende saklı bir okur, bir mektup yazarak içinde bulunduğu durumu paylaşmış benimle. Aslında kendisi de biliyor yaptığının yanlış olduğunu ama yaşadıklarını anlatarak, durumuna bir çare arıyor.
Erkek arkadaşı tarafından dolandırılmış bu genç kadın. Erkek arkadaşı ihaleye girmek için 50 bin liraya ihtiyacı olduğunu söylemiş ve, "İhaleyi kesin kazanacağım ve sana hemen geri ödeyeceğim" diyerek bu parayı ondan istemiş.
Peki, genç kadının böyle bir parası var mı? Yok. Bir şirkette çalışan bir memur. Erkek de bunu biliyor elbette ve bu nedenle bankadan kredi çekmesini istiyor. "Bu kadar parayı bana vermezler" deyince de usülsüzlük teklif ediyor. Bir arkadaşının yanında yüksek maaşla çalışıyor gibi gösterebileceğini ve böylece bu parayı çekebileceğini...

BANKA KREDİSİ

Burada duralım. Erkek veya kadın arkadaşınız böyle bir teklifle size gelse ne yaparsınız? Aşkın gözü kördür derler ya, seven insan, olumsuzlukları görmüyor ya da görmek istemiyor galiba. Burada da durum çok belli aslında. Sevilen insan, kendi çıkarı için, kendi ihtiyacı için, sevdiği kadına dolandırıcılık teklif ediyor. Ve bu işten kazançlı çıkacak olan kendisi. Genç kadın hem usülsüzluk yaparak bu parayı çekecek hem de bu parayı ödemek zorunda kalacak.
Bana mektup yazan genç kadın, "Çok affedersiniz, insanlara sürekli güvendiğimden yine boş anıma geldi, kabul ettim ve iki bankadan toplam 50 bin liralık kredi çektik" diyor.
Aradan iki ay geçmiş, bir ödeme yok. Parayı yatırmasını istediğinde ihaleyi kaybettiğini ve parayı geri alamadığını söylüyor. "Ona biraz sert çıkıştım ve hemen tehdide başladı. Artık parayı ödemeyeceğini söyledi ve bir daha ararsam yaşadığımız ilişkiyi aileme anlatmakla tehdit etti. Ve artık ulaşamıyorum da" diyerek anlatmış çıkmazdaki durumunu.

HAYAL KIRIKLIĞI

Kısacası adam parayı alıp yok olmuş. "Lütfen bana yardım edin, bir yol gösterin, bu olayı ailem duymadan atlatmayı başarmam lazım" diyor. Bana göre yapılacak en doğru şey, durumu aileyle paylaşmak ve bir çıkış yolu bulmak.
Benim önerim, kendine iyi bir avukat bulması ve ne yapılabileceğini öğrenmesi. Parası olmadığını söylediği için, baroya gidip oradaki avukatlardan yardım isteyebilir ama bankadan krediyi kendi adına aldığına göre ödemeleri bir şekilde yapmak zorunda.
Anladığım kadarıyla sevdiği adamın kendini kandırmış olmasına, ona güvenip böyle bir hata yaptığına üzülüyor ve bunun hayal kırıklığını yaşıyor. O yüzden aileyle paylaşmak istemiyor. O kadar çok sevmiş ve güvenmiş ki, başına gelebilecek olumsuzlukları görmemiş, görmek istememiş.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA