• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Arkadaş ve dostluğun önemi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.04.2013, 00:00
Dört gün kendime izin verdim. Daha doğrusu benim adıma iki sevgili arkadaşım plan yaptılar ve beni tatile çıkardılar. Günü, yeri onlar belirlediler. Hayatıma girdikleri için şükrettiğim bu iki sevgili arkadaşlarımdan Ceylan, Bodrum Mazı'da yaşıyor. 7- 8 sene önce yaptırdığı ve her görenin hayran kaldığı evine gitmek kısmet olmamıştı şimdiye kadar. Gila, doğum gününü Bodrum'da kutlamaya karar verince, programa ben de dahil oldum ve gezinin iki günü Ceylan'ın evinde kalmaya ayrıldı.
Başta niyetim yoktu. Yeni planlar, yeni projeler, yolunda giden işler, güçler, yolunda gitmeyen işler güçler nedeniyle her saat değişen bir ruh hali içindeyim epeydir. Kimi gün keyfim yerinde kimi gün moralim bozuk. Ceylan'ın İstanbul'a geldiği bir gün buluştuğumuzda benim kötümser halimi görünce, iki kafadar gözleriyle anlaşarak Bodrum tatili programını yaptılar.

BODRUM TATİLİ
Son ana kadar yan çizmeye çalıştıysam da başarılı olamadım ve kendimi Bodrum yollarında buldum. İyi ki vazgeçmemişim, iyi ki gitmişim harika bir dört gün geçirdim çünkü.
Sabah uyanıp tertemiz havayı ciğerlerime çektikten sonra herkes kalkıncaya kadar vakit geçirmek için okuyacak bir kitap ararken, 2009 yılının en çok satan kitaplarından biri olan Aykut Oğut'un "Evrenden Torpilim Var" adlı kitabı geçti. Konusunu bildiğim, zaman zaman bu köşede bahsettiğim kişisel gelişime dair ipuçlarıyla dolu kitabı okurken, "şükretme egzersizi" bölümünde kaldım. Yani hayatımızda var olan ve bundan büyük tatmin duyduğumuz şeyleri yüksek sesle tekrar etmek.
Aykut Oğut; "Ben genelde sabahları yapmayı tercih ediyorum. Hem de ilk iş olarak. Güne başlarken enerji dolu olduğumu hissettiriyor bana. Akşam yatarken de yapabilirsiniz. Takside giderken de. Ben, evde dolaşırken, yüksek sesle konuşarak yapmayı sevdiğim için sabahları yapıyorum." diyor.

ŞÜKRETME EGZERSİZİ
İlk adımda gerçekten şükran duyduğumuz şeyleri tekrarlamaya başlamamızı söylüyor. Cümlelerimiz bazen uzun, bazen kısa olabilir, hiç fark etmezmiş. Önemli olan şükran duyduğumuz her ne ise, hissederek tekrar etmemiz.
Ben de güneşli bir ilkbahar sabahını içime çekerken şükretme egzersizine başladım. Yaşadığım, nefes alıp verdiğim, sağlıklı olduğum için şükrettim ilk olarak. Huzur dolu bir evim, mutlu bir evliliğim, beni seven, benim onu sevdiğim, birbirimizin hayatını kolaylaştırdığımız bir kocam olduğu için şükrederek devam ettim. Tabii severek ve keyif alarak yaptığım bir işim olduğu için şükretmeyi unutmadan. Ve birbirimizi her zaman koruyup kollayan bir aileye sahip olduğum için. Ve hem iyi hem kötü anları paylaşabilen arkadaşlara sahip olduğum için. Harika bir dört gün geçirdim işte onlar sayesinde. Ve devamı gelmeye başladı. On dakika sahip olduğum ve sahip olmak istediğim her şey için şükretmeye başladım. Bu ikincisi çok önemli. Çünkü istediğimiz şeylere sahip olmamız, çekim yasasını harekete geçirebilmemiz için gerekli. Devamı geliyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA