• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Aşağılanma duygusundan arınmak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.04.2013, 00:00
Küçük kızlara tecavüz olayları artık yabancı basının da takip ettiği konulardan biri oldu. İtalya'nın en etkili iki gazetesi Gölcük'te yaşanan 13 yaşındaki küçük bir kıza 29 kişinin tecavüzüne uğraması haberini "AB'ye girmek isteyen Türkiye"nin itibarını sarstığını yazmış.
Peki, biz ne tür tepki veriyoruz bu olaya? Her zaman olduğu gibi yine kadınlar seslerini çıkarıyorlar. Kocaeli Kadın Platformu üyeleri kınama yürüyüşü yaptılar. CHP milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, 2013 yılının ilk 3 ayında erkeklerin 33 kadına tecavüz ettiğini, 65 kadın ve 2 bebeğe şiddet uyguladığını, 45 kadını taciz ettiğini açıkladı. Nazlıaka, yargının aldığı kararların tecavüzcüleri de cesaretlendirdiğini söyledi.

VELEV Kİ KIZ FAHİŞE!
İşin tuhaf tarafı ise tecavüz eden erkeklerin tutuklanmasına verilen tepkiler. Bu erkeklerin yakınları karara tepki gösteriyorlar. Gerekçeleri de küçük kızın para karşılığı bu işi yapması. Yani erkeklerin bir suçu yokmuş, bu kız zaten bu işi yapıyormuş, ailesi onu para karşılığı satıyormuş.
Velevi ki öyle olsun. Adı üstünde çocuk. 13 yaşında. Görünümü 15 olsun. Bu erkekler, bu kızın bir çocuk olduğunu anlamamışlar mı? Bir çocukla para karşılığı yatacak kadar insanlıktan çıkmışlar mı? Neyin savunmasını yapıyorlar? Para karşılığı olunca her şey mübah mı? Bir kere yasalara göre 15 yaşından küçük bir çocukla cinsel ilişkiye girmek, suç teşkil ediyor. İster kaçır, ister para karşılığı yap, suç işlemiş olunuyor. Dolayısıyla bu erkekler de suç işlemiş oluyorlar. Yok öyle yağma. Sen erkek olarak bu işi yap utanma, bu işi yapan çocuğu suçla. Bu mu bizim ahlak ve namus anlayışımız, iffetimiz, muhafazakarlığımız. Bu kavramlar sadece kadınlar ve kız çocukları için mi geçerli? Bu kavramlar erkelerin yanına uğramıyor mu?

TEMİZE ÇIKARMAK

Üstelik neden para karşılığı cinsel ilişkide sadece kadını suçluyoruz? Bu bir suçsa neden kötülenen, aşağılanan, başına gelen her şeyden sorumlu tutulan kadın oluyor? Yaklaşık bir ay önce bu konuya değinmiş ve uzmanların bu konudaki görüşlerini yazmıştım. Bir kez daha tekrarlarsam, bu bir savunma mekanizması. Aslında erkekler de para karşılığı cinsel ilişki yaşamanın aşağılayıcı olduğunu biliyor. Bu rahatsız edici duygudan kurtulmak için bir savunma mekanizması geliştiriyor. Kendini yaşadığı olumsuz duygudan arındırıp, suçu olduğu gibi karşı tarafa yansıtıyor. İlişkiye girmek için para ödeyen erkeğin değil, parayı alan kadının kötü ve aşağılık olduğu anlayışı, erkeğin aşağılanma duygusundan arınabilmesi uçun geliştirilmiş bir durum yani.
Kısacası erkekler kendilerini temize çıkarmaya çalışıyor. "Ben masumum kadın suçlu" diyerek kendilerini temize çıkarmaya çalışıyorlar. Ama yemezler. O bu işi para karşılığı yapıyorsa, sen de bunun yanlış olduğunu düşünüyorsan niye yapıyorsun? Üstelik küçük bir kız çocuğu ile...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA