• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Hayatı paylaşacak biri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.04.2013, 00:00
Etrafımıza baktığımızda kırk yaşını geçmiş kadınların çoğunun bekar olduğunu görüyoruz. Ya kocaları ölmüş ya boşanmışlar ya da hiç evlenmemişler. Hayatlarında bir erkek olsun istiyorlar elbette, kimse yalnız yaşamayı sevmez ama bir erkeğe bağımlı yaşamayı, onun hizmetinde olup, kendi hayatını ertelemeyi istemiyorlar.
Öyle bir erkek olacak ki hayatlarında, hem kendi hayatlarına devam edecek, alışkanlıklarını sürdürecek hem de bu erkekle yeni şeyler paylaşacaklar. Mesela eski kız arkadaşlarıyla görüşmeye devam edecekler. Kadınlar çok sever kadın arkadaşlarıyla eğlenmeyi, birlikte sinemaya gitmeyi, yemek yemeyi, tiyatro izlemeyi, seyahate çıkmayı. Çok sık da yaparlar. Çok keyiflidir bu buluşmalar.
Ama nedense erkekler, bu buluşmalardan rahatsız olurlar. Hele gruptaki sosyal hayatın içinde, çevresi geniş, güzel ve çekici kadınlar varsa hiç istemezler. Bu kadın arkadaşlarla görüşmelerini yasaklamaya kalkarlar.

YALNIZLIĞI GİDERMEK
Veya giyimlerine karışırlar, yediklerine, internette fazla vakit geçirmelerine, kitap okumalarına vs... İşte bu nedenle kadınlar belli bir yaştan sonra daha seçici oluyorlar. Çünkü sözünü ettiğim bu kadınlar meslek sahibi, para kazanan, belli bir aylıkları, birikimleri, evleri, arabası olan kadınlar. Aslında kimseye muhtaç değiller. Bir erkekle, ona baksın, geçimini sağlasın diye evlenmek istemiyorlar. Başta da söylediğim hayatı paylaşmak, yalnızlığı gidermek, birlikte seyahat etmek, sinemaya, tiyatroya gitmek, yemek yemek, televizyon seyretmek için. Bu aktiviteleri kadın arkadaşlarla yapmanın keyfi başka, bir erkekle yapmanın yeri ayrı. Hep kız arkadaşlarla gezmek de zevk vermiyor, her şeyi kocayla paylaşmak da...

İKİNCİ BAHAR

Esra Erol'la evlilik programına katılan 40 yaş üstü kadınların çoğunun isteği de bu yönde. O yüzden kendileri gibi meslek sahibi, emekli maaşı ya da bir geliri olan, evi, arabası olan bir erkeği tercih ediyorlar. Bunca yıldır binbir zorlukla biriktirdikleri birikimleri, evleri, arabaları bir erkek için kaybetmek istemiyorlar. Kimsenin de parasına ihtiyaçları yok. Herkes kendi parasını harcar, önemli olan birlikte hayatın keyfini çıkarmak.
Erkekler ise genelde kendilerine bakacak bir kadın istiyorlar. Yemeğini yapsın, giysilerini ütülesin, evini temizlesin. Anlaşmazlık burada başlıyor işte. Birileri hayatın keyfini çıkarmak isterken diğerleri kendilerine bakacak bir kadın istiyorlar. Ya da kendilerini genç hissetmelerini sağlayacak genç bir kadın. O yüzden erkekler kahve köşelerinde pineklerken, kadınlar kadın arkadaşlarıyla hayatın tadını çıkarıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA