• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Şahane kadınlar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.11.2013, 00:00
Bugün size hepsi birbirinden yetenekli, başarılı kadınlardan söz etmek istiyorum. Kimi Ayvalıklı kimi başka şehirlerden Ayvalık'a gelmiş, kimi burada bir iş kurmuş veya ev alıp yerleşmeye karar vermiş. Hepsi bir şeyler yapıyor. Müthiş şeyler yapıyorlar hem de. O yüzden sizlerle tanıştırmak istiyorum...
Rengin Suar- Zeytinliği yok, sıkım hanesi de ama epeydir zeytinyağı işiyle uğraşıyor. Kendi adını verdiği markası için her sene bahçeleri dolaşıp zeytin seçiyor ve Yahya Laleli'nin fabrikasına gidip zeytinyağını üretiyor. Müthiş enerjik bir kadın. Bu sene ATO başkanı Rahmi Gencer'le birlikte Ayvalıklı bisikletseverlerin yol istemek adına yaptıkları tura da katıldı.
Fatma Kürşat ve kızı Zeynep Kürtaş Alumur- Aile şirketlerinin başındalar. Zeynep aynı zamanda Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi. Ayvalık'a vardığımız andan itibaren karşımıza çıkar, hasatta, panelde sorularımızı yanıtlar, ev sahibi olmanın tüm inceliklerini yerine getirir. Şenlik sırasındaki en az bir yemeği anne Fatma ve oğul Ali organize eder. Zaten ikisin de börek-kek ve tatlıları dillere destandır.

BAŞARILI VE AKTİF
Nazlı Uygun- Bir aile şirketi üyesi daha. Babanın kurduğu şirketi Monte İda markasıyla iki oğul ve iki gelin yürütüyor. Nazlı da Emre Uygun'un eşi. Aksihar'daki bir hasatta tanıştık, Ayvalık'ta ve Akhisar'da görüşmeye devam ettik. Adı gibi nazlı ama becerikli birisi. Akşam yemeğinin organizasyonunu onlar üstlendiler, farklı lezzetlerle tanıştırdılar.
Yelda Ustalı- Hasat her sene bir ailenin bahçesinde yapılıyor ve gelen konuklar orada ağırlanıyor. Geçen sene Ustalı ailesine ait Macca'daki bahçedeydik. Leyla Ustalı'yla da orada tanıştık. Yeni nesil zeytinciler işlerini en iyi yapmak için birbirleriyle yarışıyorlar.
Aysel Namlı- Bir sergi veya bir sanat etkinliği varsa başında mutlaka Ayvalık'ın en aktivist kadını vardır. Ben de kendisiyle belediyenin düzenlediği ve benim davetli olduğum bir söyleşi ve imza gününde tanıştık. Bu şenlikte de biri Cunda'da eski bir yağhanenin içinde sanatçı Yasemin Balkan'ın "Dokun-mak" adını verdiği bir enstalasyon sergisinin, diğeri de Ayvalık'taki Taksiyarhis Anıt Müzesi'nde karma resim sergisinin yapılmasına öncülük etti.
Fatoş Ayaz- İki senedir hasat festivalinin konuklarını ağırlayan Nisi Otel'in sahibi. Bir bahçesi var, rüya gibi. Dekorasyon en ince ayrıntılar bile hesaplanarak yapılmış. Masa düzeni kendinizi bir dostun evindeki çok özel bir misafir gibi hissetmenizi sağlıyor. Odalar, salon mis gibi sabun kokuyor, gerçekten sabun ama parfümlü deterjan kokuları gibi başınızı ağrıtmıyor, çünkü zeytinyağcılarda satılan sabunlu sularla siliniyor. Yani Ankaralı Fatoş hanım işini severek yapıyor ve biz de her sene ona rezerve yapıyoruz.

MESKEN AYVALIK
Gülsüm Kamu- Bir zamanların en popüler sinema oyuncusu. Aşklarıyla da hep gündemdeydi. Epeydir Ayvalık'ta yaşıyor. Her hasatta sohbet etme imkanı buluyoruz. Hep genç hep güzel ve hep güler yüzlü.
Figen Etkin- Ayvalık'ın en meşhur emlakçısı. Hemen her konuda yardımınıza koşar. Ayvalık'a gelen herkesi Ayvalıklı yapmak için uğraşır durur.
Ümmühan Tibet- Ulusal zeytin ve zeytinyağı konseyi yönetim kurulu üyesi. Ya panelde dinliyoruz, kendisini ya tadım kursunda ondan çok şey öğreniyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA