• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Şehnaz Tango ve Güner Namlı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2014, 00:00
Gün geçmiyor ki sevdiğimiz birinin ölüm haberini almayalım. Bu kez de unutulmaz dizi filmlerinin yapımcısı Güner Namlı'yı kaybettik. Bu diziler arasında "Bizimkiler" var, "Mahallenin Muhtarları" var, "Şehnaz Tango" var...
Ben Güner Namlı ile Şehnaz Tango yayından kaldırılırken tanıştım.
Televizyon tarihinde önemli bir dönemdi o dönem. Yıl 1995. Perran Kutman ve Erdal Özyağcılar'ın başrolü oynadığı dizide sorumsuz ve kumarbaz kocasına daha fazla tahammül edemeyen Şehnaz, kocasından boşanıp, kızları ile birlikte kendine yeni bir yaşam kurmuştu. Karşısına kendisini seven başka bir erkek çıkmışken, eski koca da yıllar sonra geri dönmüştü. Kötü huylarından vazgeçmemesine rağmen, her şeye yeniden başlamak istiyordu. En büyük destekçisi de kızlardı.

KALDIRILMAYA TEPKİ
Şehnaz'ın da kafası karışıktı aslında. Ve ne oldu dersiniz? Şehnaz'ın bütün eski alışkanlıklarından vazgeçmeyen ve hiç değişmeyen kocasına tavır alması ve yeni bir aşka yelken açması hoş karşılanmadı ve dizi yayından kaldırıldı. Kanal yöneticileri, seyircilerden çok tepki geldiğini söyleyerek kendilerini savundular.
O dönemde editörlüğünü üstlendiğim Sabah'ın eki Melodi'de Şehnaz Tango'ya destek çıkmış ve dizinin devam etmesi için kampanya başlatmıştık. Kanalın telefonları kilitlenmiş pek çok kişi sokakta protesto yürüyüşlerine katılmıştı. Telefonla aramıştı beni Güner Namlı. Çok mutlu olmuştu diziye gösterdiğimiz duyarlılığa. Teşekkür etmişti.
Protestolara rağmen kanal diziyi devam ettirmedi. Güner Bey de kırıldı televizyon piyasasına. Bir-iki dizi daha yapıp veda etti yapımcılığa. Reyting uğruna ticari diziler yapmak yerine Ayvalık'a yerleşmeyi tercih etti.
Yıllar sonra Duygu Asena'nın ölümünün ardından anma gecesinde yeniden karşılaştık. Sonrasında da her sene Ayvalık hasat şenliklerinde buluşarak eski günleri andık. Bir ay sonra kısmetse yine Ayvalık'a gideceğim ama bu kez Güner Bey ile sohbet edemeyeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet, çok sevgili eşi Aysel Namlı'ya başsağlığı diliyorum.

ŞEHNAZ TANGO'NUN AÇTIĞI YOL

Şehnaz Tango devam etmedi ama boşanmış bir kadının yeniden aşık olması ve evlenmesiyle ilgili önyargıların yıkılmasında önemli bir rol üstlendi. Kendisinden sonra gelen dizilerin işini kolaylaştırdı. Örneğin Aliye'nin. O da evli ve iki çocuklu bir kadındı... Severek evlendiği kocasıyla mutluluğunu bozan şey, her şeyine karışan kayınvalidesiydi başlarda. Ama dizi ilerledikçe öğrendik ki, yakışıklı ve zengin kocası başka kadınlarla aldatıyordu onu. Aliye de bunu öğrenince evi terk etti. Ne var ki kocası boşanmak istemiyordu ve bu amaçla kızını göstermedi. Çocuklarından ayrı kalmamak uğruna kocasına geri dönmesine rağmen bir şey değişmedi. Başka kadınlar girdi araya. Bu arada Aliye'nin de karşısına bekar bir erkek çıktı. Adı konulmamış bir aşk vardı aralarında. Platonikti başlarda, zamanla dile getirilmeye başlandı. Hatta seyirci Aliye'nin kocasından ayrılıp Deniz'le evlenmesini bile ister oldu. Dizinin sonunda evlenmediler ama tabular da yıkıldı. Bugün bu konu eskisi kadar bıçak sırtı bir konu değil. İşte bunda Şehnaz Tango dizisinin senaristi Oya Yüce ve yapımcı Güner Namlı'nın payı büyük.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA