• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Keşke kadın olsam!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.12.2014, 00:00
Yerli kişisel gelişim kitap yazarları deyince akla gelen ilk isimlerden biri Aykut Oğut. "Evrenden Torpilim Var" adlı kitabıyla tanıdık onu. Ardından "Aynalı Kitap" ve "Bu Egoları Şişirsek de mi Saklasak" geldi. Geçenlerde kitapçıları dolaşırken son kitabına rastladım: "Keşke Kadın Olsam"
Tabi hemen alıp karıştırdım. Yıllardır bu köşede altını çizdiğim konuları dile getiriyor Aykut Oğut. Ve son zamanlarda yeniden tartışılmaya başlanan "kadın-erkek eşitliği" konusuna değiniyor.
Diyor ki: "En büyük hatanız bizimle eşit olmaya çalışmanız. Konu olmak veya becermek meselesi değil. İsterseniz olabilirsiniz ama o zaman kendinizden vazgeçmeniz, varoluş çıtanızı alçaltmanız, daha aşağılara inmeniz gerekir. Çünkü kadınlar erkeklerden 16 kat daha üstündür."
Kadınları erkeklerden daha üstün yapan özellikleri şöyle sıralıyor:
-Güçlü olmak
-Duygusal olmak
-Muhteşem bir içsel rehberlik listesi
-Seks ve cinsellik
-Evrensel saygı-sevgiyi verebilme ve yaratabilme.

ÖFKE=KORKU

Güçlü olmanın her ne kadar erkeklerin tekelinde gibi görünmesine, hatta Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde kelimenin cinsiyetinin "erkek" olarak belirtilmesine karşın güçlü olmanın kadınlara özgü olduğunu kendi yaşamından örneklerle anlatıyor Aykut Oğut. Ağlamamak, duygularını belli etmemek, yıkılmamak sanıldığı gibi güçlü olmaya yetmiyor. Güçlü olmak duygularını ifade edebilmek. Oysa erkekler ağlamamayı, öfkeli ve hırçın olmayı, kırıp-dökmeyi güç belirtisi olarak görüyorlar. Oysa "Öfke, korkunun 'ben cesurum' maskesi takmış halidir" diyor ve şöyle devam ediyor: "Öfkeli insan korkaktır"
Her öfkelendiğinizde kendimize "Şu an neden korkuyorum?" sorusunu sormamızı öneriyor ve cevabı hemen bulacağımızı söylüyor.
Oğut kitabında kadını erkekten üstün yapan özelliklerinin tarih boyunca yine erkekler tarafından küçümsenerek, içinin boşaltıldığını ve tam tersine inanmamızın sağlandığına dikkat çekiyor.

KADINLARIN HATASI
Bu son zamanlarda pek çok kişinin gündeme getirdiği bir konu. Özellikle iş hayatında. İyi bir yöneticide olması gereken özelliklerin çoğunun kadınlarda olduğu ve bu nedenle yönetimlerde mutlaka kadınların olması gerektiği artık çekinmeden dile getiriliyor.
Kitapta kadınların yaptığı hatalara da değiniyor. Bir kadının kadınlığından vazgeçmesine sebep olan beş büyük hatayı şöyle sıralıyor:
-Erkeği kazanılmış veya kazanılması gereken bir kupa olarak görmek.
-Erkekle birlikte kendinden vazgeçmeye başlamak
-Erkek adına öne çıkarılan dişiliği yanlış tanımlamak
-Erkeği bankamatik olarak görmek
-Erkeğin kadını ve duygusal dünyasını anlamasını beklemek.
Erkeğin uydusu olmayın demek istiyor yani. Kendinizden vazgeçmeyin. Onun sizi sahibiniz veya malıymış gibi görmesine izin vermeyin.
Aykut Oğut, kitabı bütün prenseslere, kraliçelere ve prenslere yazmış. Dolayısıyla kitabı kadın-erkek herkesin okumasını öneririm. Özelikle de erkek annelerinin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA