• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Bakan eşinin isyanı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.09.2009, 00:00
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kabinenin en çok seyahat eden isimlerinden biri. Belki de en çok seyahat edeni. Görevi nedeniyle bir ayağı Brüksel'de, bir ayağı Washington'da. Yurt gezilerini de ihmal etmiyor. En son Tunceli'de katıldığı festivalde, Kamer Genç ile yaşadığı protokol tartışmasını hatırlayacaksınız. Bu yoğun program ve hiç bitmeyen seyahatler doğal olarak eşi Beyhan Bağış ve iki çocuğunun pek hoşuna gitmiyor. 30 Ağustos resepsiyonunda gazetecilere eşini neredeyse "hiç göremez" hale geldiklerini belirten Beyhan Bağış, yaptığı esprilerle herkesi kırdı geçirdi. ABD'de yaşadıkları yıllarda aldığı buzdolabı süsünün üzerinde, "Eşimi ve kedimi kaybettim. Kediyi bulana 100 dolar ödül" yazdığını anlatan Bağış, "Durumumuz o yazıya birebir olmasa da uyuyor. Evde iki çocuğum, ben ve kedimiz yaşar hale geldik" diyor. Eşinin şaka ile karışık sitemi karşısında sessiz kalmayı tercih eden Egemen Bağış'ın işi zor. Bir tarafta ailesi, bir tarafta görevi. Ne diyelim Allah kolaylık versin.

Çığırdılar geldim!
Ona "Bozkırın tezenesi" diyorlar. Bu toprakların türküsünü onun kadar içten söyleyen, bu milletin gönül telini onun kadar derinden titreten yok. Bu nedenle olsa gerek, Edirne'den Kars'a dinleyeni çok. Neşet Ertaş'tan bahsediyorum. Genelkurmay'ın 30 Ağustos resepsiyonuna davet edilen sanatçılar arasında o da vardı. Bir radyo programında, "Neşet Ertaş sayemde tanındı" diyen aklıevvel pop şarkıcısının kapısından bile giremediği resepsiyonun yıldızıydı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un özel olarak ilgilendiği Ertaş ile ayaküstü de olsa uzun uzun konuştuk. Mütevaziliğini, insanlığını, yüreğindeki Türkiye sevdasını anlatmaya kelimeler yetmez. "Çığırdılar geldim" derken ki içtenliğini görmenizi isterdim. Genelkurmay'ın kendisini bu özel geceye davet etmesi onu çok duygulandırmış. "Bizi adam yerine koyup çığırmışlar. Bundan büyük şeref olur mu?" derken gözlerinin içi gülüyordu. Bravo Genelkurmay'a. Gerçek sanata ve sanatçıya verilen değer ancak bu kadar güzel ve doğru bir şekilde gösterilir.

Beşiktaş Günay'ı ikna edemedi

Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından İnönü Stadyumu'nu yenilemek için harekete geçen Beşiktaş, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a takıldı. Beşiktaş'ın mevcut stadının büyütülmesi, deniz tarafına bir kongre merkezi ilave edilmesi ve altına 2 bin 500 araçlık bir otopark yapılmasını öngören başvurusu Anıtlar Yüksek Kurulu'nda bekliyor. 30 Ağustos resepsiyonunda Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'dan onay için ricacı olan Beşiktaş yönetimi umduğunu bulamadı. Daha önce Dolmabahçe'de bir stat yapılmasını "tarihi hata" olarak gördüğünü açıklayan Günay, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerine, "Gelin stadyum alanını kültür merkezi yapalım. Yeni stat için size yer bulalım. Bu konuda Ankara'daki en büyük destekçiniz de ben olayım" teklifinde bulundu. Bu teklife bir Beşiktaş yöneticisinin verdiği yanıt ilginçti: "Sayın Bakan böyle bir girişime imza atan Beşiktaş yönetimini Çarşı'da asarlar." Doğru söze ne denir?

Erzincan açılıma nasıl bakıyor?
Bu soruyu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sorduk. Bakanın seçim bölgesi Erzincan terörden en çok etkilenen illerden biri. Her ne kadar son yıllarda ilde terör olaylarının sayısı rakamsal olarak azalsa da yakın tarihteki "Başbağlar katliamının" acısı henüz çok taze. Yıldırım, "Erzincan açılımı destekliyor" diyor. Ve ekliyor: "Bu oy hesabı yapılacak bir iş değil. Barışı ve kardeşliği bu topraklarda sonsuza kadar yaşatmak için tarihi bir adım atıyoruz. Herkes taşın altına elini koysun" Bakanın çağrısı muhalefete ve medyaya. Bu açılım meselesi Türkiye'de daha çok konuşulacak. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA