• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Costner'in yerli işbirlikçileri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.09.2009, 00:00
Kürt açılımı tartışmaları her geçen gün biraz daha renkli bir hal almaya başladı. Muhalefet Kevin Costner'in "Kürtlerle Dansı"na kızadursun, içerde de durum pek farklı değil. Sanatçı milleti bu açılım meselesinde safını çoktan belirlemiş gibi. Sezen Aksu ve Hülya Avşar'ın başını çektiği "açılım cephesine" katılımlar artıyor. Açılımın adı bile ortada yokken Güldünya Konseri'nde Kürt sanatçı Aynur Doğan ile "Keçe Kürdan" yani "Kürt Kızı" şarkısını söyleyen Ajda Pekkan, Hülya Avşar hakkında soruşturma açılmasına tavır koyan ve "Açılımı ben de destekliyorum" diyen tiyatrocu Kenan Işık, Iğdır'da Kürtçe şarkı söyleyerek protokolün tepkisini çeken Şevval Sam, herkesi Başbakan Erdoğan'a destek olmaya çağıran İbrahim Tatlıses, "Gururu kırılmış bir halkın güvenini kazanmak için adım atılmalı diyen Teoman, Baykal ve Bahçeli'ye "açılıma destek" çağrısı yapan Nihat Doğan ilk akla gelen isimler.
Costner'ı "Haritada Türkiye'nin yerini bilmemekle" savuşturmak kolay da, içerdekilere ne diyecekler ben onu merak ediyorum.

TBMM'den vekillere albüm jesti
1923 yılından bu yana TBMM'den kimler geldi, kimler geçti? Bu sorunun yanıtını arayanlara yardımcı olmak isteyen Meclis Başkanlığı, örnek bir çalışmaya imza attı. 1'inci dönemden günümüze tüm vekillerin bilgilerine ve fotoğraflarına yer verilecek bir ciltlik albüm önümüzdeki günlerde basılmaya başlanacak. Köksal Toptan'ın talimatıyla Meclis'in farklı birimlerinden görevlendirilen 8 personelin 5 aylık titiz bir çalışmayla derlediği albüm için, Meclis arşivi ve vekil yakınlarının bilgisine başvurulmuş. Albümün basımının tamamlanmasından sonra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından tanıtımımın yapılması bekleniyor.

Atilla Koç'un diyet mucizesi
Siyasetin renkli simalarından Atilla Koç yaz döneminde sıkı bir rejime girmiş. İki ayda tam 9 kilo veren ve 112 kilodan 103 kiloya inen Koç'un hedefi, evlendiği günkü kilosuna; yani 80'e inmek. Bunun için hiç sektirmeden günde bir saat yürüyor. Doktorundan aldığı "sık ve az ye" talimatına da harfiyen uyuyor.
Günde 6 öğün yemek yiyen Koç, kilo vermek isteyenlerin bu işe kalkışmadan önce mutlaka doktora danışmaları gerektiğini önemle hatırlatıyor. Kilo vermenin ne kadar zor ve zahmetli bir süreç olduğunu yaşayarak gören Koç, her şeye rağmen yeni yasama yılına hafiflemiş olarak gireceği için son derece mutlu. "Siz beni 80 kiloya düştüğümde görün" demeyi de ihmal etmiyor.

Tanrıkulu'nun karnesi
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, parlamentonun en deneyimli isimlerinden biri. Meclis çalışmalarında aktif rol oynayan Tanrıkulu, 23'üncü dönem 1,2 ve 3'üncü yasama yıllarındaki faaliyetlerini bir CD'de toplamış. MHP'nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş, Devlet Bahçeli ve İzmir görüntüleriyle süslenmiş CD, adeta Tanrıkulu'nun karnesi gibi. 23'üncü dönemde 45 yazılı soru önergesi, 2 sözlü önerge, 15 araştırma komisyonu kurulmasına dair önerge veren Tanrıkulu, 8 kanun teklifine de imza atarak destek olmuş. Meclis kürsüsüne 8 kez çıkarak kanun tasarıları üzerinde partisinin ve kendisinin görüşlerini dile getirmiş. CD'de tüm bu çalışmaların yazılı ve görsel dokümanlarına ulaşmak mümkün.
İzmirlilere "Sizin adınıza Ankara'da bunları yaptım" mesajı çok net ve etkili bir şekilde veriliyor. Türkiye seçmen profilinin en hızlı değiştiği ülkelerden biri. Bilinçli seçmen artık Ankara'ya gönderdiği vekilinin orada ne yaptığını BBG evini izler gibi takip ediyor. Tanrıkulu teknolojiden faydalanarak seçmendeki bu değişimi yakalamış bir siyasetçi. Darısı diğerlerinin başına.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA