• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Çiğli'de önce ihraç sonra affet formülü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.12.2009, 00:00
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak hakkındaki kararını yeni yıldaki ilk toplantısında verecek. Başkanlığını Orhan Eraslan'ın yaptığı YDK, Solak'ın dosyası üzerindeki incelemesini tamamladı. Hafta sonunda yılların siyasetçisi Erarslan ile uzun bir telefon görüşmesi yaptık. YDK'nın vereceği karanın içeriği hakkında deyim yerindeyse ser verip sır vermedi.
Hukukçu Erarslan, "Kararın ne olduğunu açıklandığında göreceksiniz" demekle yetiniyor. Oysa CHP kulislerinde Solak hakkındaki karar çoktan verilmiş.
Çiğli'de kendi partisine rağmen aday olan Solak'ın CHP lideri Baykal'ın da ilgi alanında olduğu biliniyor. Baykal'ı ve CHP'yi tanıyanlar için YDK'dan çıkacak kararın "kesin ihraç" olmaması gibi bir ihtimal söz konusu bile değil.
Ancak parti kulislerinde sadece ihraç konuşulmuyor. Bir de ihraç sonrasında partinin ve Solak'ın izleyeceği yol haritası üzerinde duruluyor. Yapılan yorumlarda Solak'ın kısa vadede olmasa da orta vadede partiye dönüşünün önünün açık olduğu belirtiliyor. Hatta kendisine bu konuda Ankara'dan aracılarla mesaj gönderildiği de iddialar arasında. Hatırlanacağı üzere 2006 yılında Menemen Belediyle Başkanı Tahir Şahin, Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket ettiği için partiden ihraç edilmiş ancak daha sonra yargı kararıyla geri dönmüştü. Şahin'in 2009 yılındaki yerel seçimde Baykal tarafından yeniden aday gösterildiğini de unutmamak lazım. Sözün özü; CHP'de dargınlıklar ve kırgınlıklar uzun ömürlü olmuyor.

Tokat ve Bingöl saldırılarının ortak noktası
Reşadiye'de 7 askerimizin şehit edilmesinin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Dün bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanmasında kilit rol oynayacak bazı gelişmeler yaşandı. Açılım sürecine darbe vuran Tokat saldırısını bir terör uzmanın analizi ile değerlendirmekte fayda var. Türkiye'de PKK'yı en iyi tanıyan isimlerden biri olan Tuncer Günay'a göre, Tokat saldırısını ve 1993 yılında Bingöl'de meydana gelen 33 er olayını PKK'nın aynı birimi gerçekleştirdi. Bu birimin dış istihbarat birimlerinin kontrolünde olduğunu ve uzun yıllardır örgütten bağımsız eylemler yaptığını anlatan Günay, "Tunceli Eyalet Birimi Erzincan, Tokat, Tunceli ve Gümüşhane kırsalında faaliyet gösteren bir grup. Doktor Baran kod adlı Müslim Durgun'un ölümünden sonra Ergenekon ve dış istihbarat birimlerinin kontrolüne girdiler. PKK'nın yaptığı tüm provakatif eylemlerde rol aldılar. Genelde Alevi bölgelerinde eylem yapıyorlar. Tokat'taki hain saldırısının gerçekleştirildiği köy de bir Alevi köyü. Köyden daha önce DHKP-C ve PKK'ya katılımlar olmuş. Teröristlerin saldırı öncesinde anlık istihbarat aldıkları belli. Tıpkı Bingöl'de olduğu gibi barış sürecini baltaladılar. Amaçlarına ulaştılar" diyor.

Yemişçi'den basketbol dersi
AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi'yi herkes siyasetçi ve işadamı kimlikleri ile tanır. Oysa Yemişçi, gençliğinde tam 12 yıl boyunca profesyonel basketbol oynamış bir sporcu. Göztepe ile 2. ligde, Altay forması ile 1. ligde oynamış. Yemişçi'nin bu özelliğini geçtiğimiz haftaya kadar bende bilmiyordum. Milletvekilleri ile eski milli basketbolcuların yer aldığı Veteran Milli Takımı arasındaki gösteri maçına kaptan olarak çıkan Yemişçi'yi görünce şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Kendi takımının eli topa en çok yakışan ismiydi. Yaptığı asistlerle sadece vekil arkadaşlarının değil, eski milli basketbolcuların da takdirini kazandı. Takımının en yaşlı üyesiydi ama en az 37'lik vekiller kadar mücadele etti. Yemişçi, uzun yıllar sonra döndüğü salonlardan kopmaya pek niyetli değil. TBMM Basketbol Takımı olarak diğer ülkelerin parlamentoları ile maçlar yapacaklarını anlattı. 2010 yılında ülkemizde düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası için de planları var. Amacı topluma her yaşta spor yapılabileceğini göstermek. Alkışlar Yemişçi'ye.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA