• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Kılıçdaroğlu'nun bilinmeyenleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2010, 00:00
CHP'de ortalık toz duman. Ya da öyle gözüküyor. Şahsi fikrim atı alanın çoktan Üsküdar'ı geçtiği yönünde. Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu CHP'nin yeni lideridir. Hafta sonundaki kurultayda büyük bir sürpriz olur da, Kılıçdaroğlu seçilemezse de bu gerçek değişmez. Artık ok yaydan çıktı. Yılların siyasetçisi Baykal da, en az bizler kadar bu gerçeğin farkındadır ve ona uygun davranacaktır diye düşünüyorum. CHP'deki liderlik çekişmesine burada bir nokta koyalım ve Gandi Kemal'in siyaset dışındaki hayatına bir göz atalım. CHP'nin muhtemel lideri 68 kuşağının bir temsilcisi.
Mülkiye'deki günlerinde dönemin bütün öğrenci eylemlerine katılmış. Bingöl'ün Genç Tren İstasyonu'nda yolculara kabuğu soğan kabuğuyla kırmızılaştırılmış yumurta sattıkları çocukluk günlerini unutamıyor. Ortaokul yıllarında o dönem çok popüler olan "Malkoçoğlu" tefrikalarını severek okurmuş. İlk gençliğinde kerpiç ocağında çalışmış, karpuz satmış. Ruhi Su, Aşık Mahsuni Şerif ve Yılmaz Güney hayranı. Aslen Tuncelili. Babası Karabulut olan soyadlarını köyde herkesin soyadı aynı olduğu için Kılıçdaroğlu olarak değiştirmiş. Teyzesinin kızı olan eşiyle 1974 yılında evlenmiş. İki kız ve bir erkek çocuk sahibi. Büyük kızı Azime Aslı iktisat mezunu. Zeynep avukatlık yapıyor. Oğlu Kerem ise Bilkent Kamu Yönetimini bitirmiş, ODTÜ'de master yapıyor. Resime özel bir ilgisi var. Fikret Otyam, Nuri Abaç, Hüseyin Yüce'nin resimlerinin de olduğu küçük bir koleksiyona sahip. 4 Ocak 2010 tarihinde verdiği son mal bildirimine göre, toplam değeri 384 bin lira olan 4 ev ve bir arsası var. 2004 model arabası ise oğlunun üzerine kayıtlı. İş Bankası TBMM Şubesi'ne 12 bin 573 TL, Yapı Kredi Bankası Burhaniye Şubesi'ne de 43 bin 993 TL kredi borcu var. Vatandaş Kılıçdaroğlu'nun portresi işte böyle. Beyaz Türklere ne kadar sıcak gelir bilmem ama, söylendiği kadar mütevazi değil mi?

ABD'li senatörler İzmir'e geliyor
AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür geçtiğimiz hafta ABD'deydi. Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde faaliyet gösteren 180 Türk derneğini tek çatı altında toplayan Türki-Amerikan Federasyonları Birliği'nin (AFTA) kuruluşu nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılan Hasgür, yeni dünyadan son derece olumlu izlenimlerle dönmüş. 53 Temsilciler Meclisi üyesi ve 7 senatörün katıldığı resepsiyonun Türkiye için son derece önemli olduğunun altını çizen Hasgür'ü üzen olay ise, İzmir'in Amerikalılar tarafından hiç tanınmaması olmuş. Temsilciler Meclisi üyeleri ve senatörleri İzmir'e davet eden Hasgür, "Onlara sahip olduğumuz doğal ve kültürel zenginlikleri anlattım. Büyük bir ilgiyle dinlediler. İzmir'in San Francisco'ya benzediğini söylediğimde şaşırdılar. Yakın bir zamanda geleceklerine dair söz verdiler" diyor. İzmir'in en büyük talihsizliği kendini anlatamaması. Dünya Efes ve Meryem Ana'yı biliyor ama İzmir'i tanımıyor. Bir yerlerde hata yapıyoruz ama nerde?

Çiller'in adı bile yetti
Demokrat Parti'de Tansu Çiller rüzgarı esmeye başladı. Yeni Asır'da dün yayınlanan haberimizden sonra Türkiye'nin dört bir yanından gelen telefonlar açıkçası beni de çok şaşırttı. Parti tabanı Çiller adı üzerinde kendiliğinden kenetlenmiş durumda. DP'nin İzmir'deki önemli isimlerinden Turan Arınç da, Cindoruk'un partiye beklenen ivmeyi kazandıramadığı görüşünde. İl Başkanı Dalan'ın, "İzmir delegelerini tamamı Cindoruk'un yanında" açıklamasının gerçekleri yansıtmadığını savunan Arınç, "İl Başkanı hayal görüyor. Cindoruk İzmir'in desteğini alamaz" diyor. DP'nin oyu yüzde 3 ama kavga büyük. CHP kurultayından sonra siyasetin gündemini DP'deki gelişmeler belirleyecek gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA