• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Ecevit'in kasketi Etro gömleğe karşı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.05.2010, 00:00
CHP'nin yeni lideri Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı konuşma kadar, giyim tarzı da medyanın dilinde. Hatırlayacaksınız "Kurultaya neden kravatsız geldiniz" sorularına "Kendimi halka böyle daha yakın hissediyorum" cevabını vermişti Gandi. Halka yakın olmak tamam da, o gömleğin piyasada 495 liraya satıldığı ve ünlü İtalyan markası Etro'dan alındığı ortaya çıkınca karizma hafiften çizildi. İnternetin 100 milyon üyeli sosyal paylaşım platformu "Twitter"da günlerdir bu gömlek mevzusu tartışılıyor. "Halkçı Kemal gitti, Etro Kemal geldi" yorumlarının havada uçuştuğu Twitter'da, nedense Ecevit kasketi hiç gündeme gelmedi. Oysa CHP Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, "Halkçı Ecevit" kasketini koruma duvarını aşarak Gandi'nin başına geçirmiş ve salondan büyük alkış almıştı. Kemal Bey, o kasketi o kadar beğenmiş ki, saklamak üzere evine götürmüş. Muhtemeldir ki, seçim döneminde miting meydanlarına o kasketle çıkacak. Kasket işinin mucidi Yüksel Demirsoy'un aklında, Önder Sav'a da bir tane giydirmek varmış. Ama o hengamede bu mümkün olmamış. Bu arada o kasket, 1994 yılında İzmir'de DSP'ye destek olmak için açılan parti standından satın alınmış. Satışı yapan kişi bizzat Rahşan Ecevit'in kendisiymiş. Satın alan ise Aydın Tülü adında bir partili. Kurultay'da Kılıçdaroğlu'na hediye edilen kasket işte o kasket. Rahşan Hanım kurultayda "Ecevit'in ruhunu da getirdim" demişti. Sadece ruhu değil kasketi de salondaymış o gün. Bakalım Twitter'cılar Etro gömlekten sonra Ecevit kasketini de yorum konusu yapacaklar mı?

Belediyelerin para sıkıntısını Meclis araştıracak
Türkiye'de belediye denilince akla ilk gelen şey niyeyse hep mali sıkıntılar oluyor. Şiddetle ve acilen bir yerel yönetimler reformuna ihtiyaç var. Borç stokları sürekli artan belediyelerin sorunları MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan tarafından Meclis gündemine de taşındı. Ayhan, kaynaklarını verimli kullanmayan belediyelerin vatandaşa hizmet veremez hale geldiğine dikkat çekiyor ve "Belediyelerin mali yapılarında kalıcı bir iyileşme sağlanması şart" uyarısında bulunuyor. Ayhan'ın teklifi kabul edilirse belediyelerin sorunları TBMM tarafından araştırılacak. O araştırmadan çıkacak sonuçlar ve alınacak önlemler çok önemli. Bu teklif mutlaka Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeli.

Bilişim sektörü Coşkunoğlu'nu istedi
CHP'nin Parti Meclisi'ne (PM) giren Egelilerden biri de Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu oldu. Bilim, Kültür ve Sanat Kurulu listesinden PM'ye girmeyi başaran Coşkunoğlu, Türkiye'nin bilişim alanında en yetkin isimlerinden biri. Bilişim sektöründe faaliyet gösteren 14 sivil toplum kuruluşu, kurultay öncesinde CHP Genel Merkezi'ne faks çekerek PM'ye alınmasını istedi. Bunun nedeni Coşkunoğlu'nun TBMM çalışmalarında sektöre yaptığı katkılar. Enformasyon ve iletişim teknolojileri uzmanı olan Coşkunoğlu'nun bu özelliği, Kılıçdaroğlu'nun da dikkatinden kaçmamış. Parti Meclisi listesi hazırlanırken CHP liderinin üzerinde ısrarla durduğu isimlerden biri de o oldu. Bilişim uzmanı Profesör Coşkunoğlu'nun ismini yeni dönemde sanıyorum çok daha fazla duyacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA