• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Hitler bile İsrail gibi yapmamıştı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2010, 00:00
İnsanlık tarihi boyunca sayısız katliamlar yaşandı. Bunların 1946'dan sonrakilerinin büyük bölümünde baş aktör İsrail. Ancak bu katliamların hiçbiri, dünkü kadar aşağılık ve insanlık onurunu ayaklar altına alacak özellikler taşımıyordu.
Gazze'ye insani yardım taşıyan gemilere saldıracak kadar gözü dönen İsrail'in yaptığını, 2. Dünya Savaşı'nda Hitler bile yapmamıştı. Dünya tarihinin en acımasız diktatörü olan Hitler, 1940 yılında işgal ettiği Yunanistan'a, Türkiye'den gönderilen gıda ve sıhhi malzeme yardımının ulaşmasına engel olmamıştı. Hitler'in savaş ortamındaki bu şaşırtıcı hoşgörüsü sayesinde, Atina'da on binlerce insan açlıktan ölmekten kurtuldu. Bu hikayeyi Yunanistan'da yaşı 70'in üzerinde olan herkes bugün dahi hatırlıyor.
Tıpkı o yıllarda Nazilerin Yahudilere yaptığı katliamı hatırlayanlar gibi. O tarihte Kızılay tarafından kiralanan Kurtuluş Vapuru'na dokunmak Nazilerin aklına bile gelmiyor. Alman savaş gemileri ve denizaltılarının çevrelediği Ege'de üst üste 4 sefer yapıyor Kurtuluş Vapuru. Tam 8 bin ton gıdayı İstanbul'dan Pire Limanı'na ulaştırmayı başarıyor. Güvertesinde tıpkı Mavi Marmara gibi Türk bayrağı asılı halde. 5. seferinde Naziler değil, Marmara'nın azgın suları tarafından batırılıyor.
71 yıl sonra Hitler'in yapmadığı vicdansızlığı, İsrail yapıyor.
O İsrail ki, milyonlarca soydaşını böylesine insanlık dışı ideolojilere kurban vermiş bir ülke. İnsanlığın vicdanını Hitler bile bu kadar utandıramamıştı.
Ne diyelim, sözün bittiği yerdeyiz.
İsrail için aynaya bakma vakti.
Bakalım ne görecekler?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA