• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

AK Parti'de referandum yasakları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.08.2010, 00:00
Referanduma artık 40 günden az bir zaman kaldı. Gündem 12 Eylül'e kitlenmiş durumda. O tarihe kadar Türkiye'de siyasetin nabzı Ankara'da değil, meydanlarda atacak. AK Parti'de referandum için tam bir seferberlik ilan edildi. Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, teşkilatlara bir genelge göndererek belediye başkanları ile il ve ilçe teşkilatlarına "Lüks iftar sofralarına katılmayın" uyarısında bulundu. Çadır ziyareti yerine evlere iftar ve sahur ziyareti yapılmasını isteyen Tanrıverdi, AK Partili olmayan yoksul sofralarına da gıda yardımı yapılması uyarısında bulundu. Tanrıverdi uyarılar dışında teşkilata bazı yasaklar da getirdi. Teşkilatlar görev alanları içindeki fakirlere yardım ederken kesinlikle onların kimliklerini deşifre etmeyecek. Düzenlenen yaz eğlencelerinde ve etkinliklerde israftan, aşırılıklardan kaçınılacak. Tüm belediye başkanları ile genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri 12 Eylül 2010 tarihine kadar izin yapmayacak. Yurtdışı ve yurtiçi programlarını erteleyecek. Alınan bu önlemlere bakınca AK Parti'nin referandumdan çıkacak sonucu şansa bırakmamaya kararlı olduğunu görmek mümkün.

Baykal ve Sav'ın makam araçlarına alıcı çıkmadı
CHP'de Baykal sonrasında yaşanan değişimden partideki makam araçları da nasibini aldı. Kemal Kılıçdaroğlu göreve geldikten sonra "Mercedes'e binmem" demiş ve kendisine hemen piyasa değeri 70 bin euro olan dizel Audi A6 alınmıştı. Baykal'ın kullandığı 2007 model 8 silindir benzinli Mercedes S500 ise Ankara'da bir galeriye satılmıştı. CHP yönetimi Baykal'ınki ile beraber partideki 8 makam aracını 400 bin euroya aynı galeriye sattı. Bu araçlar arasında Önder Sav'ın kullandığı 2007 model Passat da var. Ancak bu alışveriş galeriyi pek memnun etmemiş. Bugüne kadar 8 araçtan sadece biri satılmış. Baykal'ın eski makam aracı için 130 bin euro isteyen galeri yetkilileri "Meraklısı çok ama alıcısı yok" diyor. Aracın daha önce Baykal tarafından kullanıldığını öğrenen müşteriler arabayla yakından ilgileniyor, ancak piyasa değerinin üzerindeki fiyatını duyunca geri adım atıyorlarmış. Aynı model ve özellikteki araçların piyasa değeri 110 bin euro. Aradaki 20 bin euroluk fark aracın daha önce Baykal tarafından kullanılmış olmasından kaynaklanıyor. Bu arada Önder Sav'ın makam aracına da piyasa değerinin altında bir rakam belirlenmesine rağmen alıcı çıkmamış. Galeri araç komple boyalı olduğu için fiyatı düşük tutmuş. Meraklısına duyurulur.

Ankara'nın EXPO aşkı
EXPO 2020 için adaylık hazırlığındaki Ankara, dev organizasyonu almak için referandumdan sonra atağa geçmeye hazırlanıyor. İlk aşamada, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında 12 Eylül'den sonra Başbakan Erdoğan'a bilgi verilecek ve EXPO adaylığı için onay istenecek. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, bir süredir mesaisinin önemli bir bölümünü EXPO'ya ayırıyor. EXPO'nun Ankara'da düzenlenmesinin hem Ankara'nın hem de Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağının farkında olan Özdebir, "Eğer EXPO 2020'yi alırsak 100 yıllık geleceğimizi planlanmış olacağız" diyor. Özdebir'in sözlerinden de anlayacağınız gibi Ankaralılar EXPO'nun nasıl bir fırsat olduğunun farkına varmış durumda. İzmir'in herhangi bir konuda karar alıp, harekete geçme konusundaki ataletini düşününce karamsarlığa kapılmamak mümkün değil. Ankaralılar sıcağa ve yaz rehavetine teslim olmamış, EXPO hedefine doğru ilerliyor. İzmir'den ise şu ana kadar temenni kararı dışında bir hareket gelmedi. Umarım İzmir için yarın çok geç olmaz ve atı alan bir kez daha Üsküdar'ı geçmez.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA